Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

6 laptop probléma, amit bízz inkább a profikra

2. rész – Ha forró a gép és a szétesik a kép

2016. április 27. - laptopcafe

Épp a kedvenc játékod legutolsó pályáján vagy, és hirtelen minden grafika összeomlik? (Csak bosszantó csíkok maradnak, amik az őrületbe kergetnek?)

Alig tudsz hozzáérni a laptop felületéhez, mert úgy felmelegedett, hogy majdnem megéget?

Előző cikkünkben már bemutattunk két gyakori problémát, ami nagy veszélyt jelent a gépünk egészségére. A képcső elsötétülése és a különböző folyadékokkal leöntött laptop-gondok bemutatása után most másik két gyakori balesettel ismerkedünk meg: mindkettő a gép ventilátorával és hűtésével kapcsolatos. 

23576070_m.jpg

 

Mitől válik tűzforróvá a géped?

A 70 fok fölé merészkedő laptopokban gyakran rendkívül gyengén működik a hűtő ventilátor. Váratlanul, egyik pillanatról a másikra melegszik fel, de a gép már magától ki is kapcsol a ventilátor súlyosabb állapotában.

Ha nem takarítod legalább félévente, évente a laptopot, akkor mindenképpen gondot okoz a hűtő koszolódása!

Vagy a radiátor, illetve a hőcső szorul sürgős javításra (cserére vagy portalanításra). 

Az ilyen felmelegedések hátterében rengeteg tényező állhat. Lehet, hogy túl sokat dolgozol vagy játszol a gépen hosszú órákon keresztül, és ezt a tempót a ventilátor már nem tudja normális hőfokkal kompenzálni. A forróság a koszolódás miatt szintén kialakulhat, ha gyakran tartod a földön vagy az ágyban a géped. 

Szeretnéd megelőzni a problémát és szívesen megnézetnéd velünk a géped? Gyere hozzánk mielőbb, mert a vizsgálat és a beszerelés még ingyenes, csak az új alkatrészért kell fizetned. Itt a legjobb ventilátorok közül válogathatsz:

https://www.laptophardware.hu/kereses.html?q=ventil%C3%A1tor

Szétesik a kép és jönnek a csíkok

Dermesztő tapasztalat, mikor egy szuper játék csúcsán hipp-hopp szétesik a grafika. Vagy egy látványos film kellős közepén romlik a képminőség, és kellemetlen csíkok jelennek meg.

Ebben az esetben szintén a gép hűtésével van valami komolyabb gond, és ideje felkeresni egy megbízható szervizt, mondjuk a Laptophardware-t:

https://www.laptophardware.hu

 

Folytatása következik

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr658667156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.05.05. 20:27:59

Hogyaszondja: " A képcső elsötétülése és a különböző "
Képcső?? :D
Fiúk, több komolyságot! :D

Eddig a legdurvább méretű "laptop" az egy olyan Junoszt (HOHOCTb... a fiatalok azt se tudják eszik ezt vagy isszák... :D ) tévé méretű készülék volt, még a 90-es évek vége felé, valami vérnűsző 386-os konfigurációban, na, ott a kocka elején volt a kéjbord, amit le lehetett hajtani, és rögtön mögötte az elcédé kijelző.Tudott talán 16 színt, azt is monokrómban.
Viszont mivel hatalmas volt a ház, nagyfloppi-egység (szintén a fiataloknak, 360 kilobájtos lemezeket evett, mondom kilobájt, nem gigabájt...:D ) is volt benne, meg cd-olvasó, vagy kétszeres sebességű, a rendes asztali 5.25-ös méretben...Volt is szegény vagy 15 kiló, meg soxázezer forint, mikor ilyen húszezres havi fizetések voltak...Manapság egy tamagocsi is űrtechnika lehet ahhoz képest.Őrület, hogy hogy fejlődik ez az iparág...
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása