Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Megtalálhatod az elveszített vagy ellopott okostelefonodat

2017. március 24. - laptopcafe

samsung telefon kereso androidEgy laptop is elég, hogy távolról irányítsd a mobilodat

Közhely az, hogy nincs ellophatatlan és feltörhetetlen okostelefon és elektronikai kütyü. Az okostelefon életünk szerves részévé vált, a benne található kódok és adatok és jelszavak érzékeny információk rólunk, melyek megszerzésével akár bankkártyánkat is lemeríthetik, jobb esetben fényképeinket, e-mailjeinket és üzeneteinket böngészhetik idegenek.

Van okos megoldás

Az egyes gyártók által felajánlott lehetőségek közül most a Samsung „findmymobil” szolgáltatását mutatom be, de kezdjük az Android rendszerben található, a Google által fejlesztettAndroid Eszközkezelő”-vel. A Google szolgáltatásait mind egy helyen találjuk, ha bejelentkezünk például a Chrome böngészőben a Google rendszerébe, akkor a fénykép ikonunk melletti menügombbal hívhatjuk elő. Ha itt nem találnád, egyszerűen kattints ide, vagy írd be a keresőbe, hogy „Android Eszközkezelő”.

Az olcsóbb telefonoknak szánt védelem

Az újabb típusú iPhone-ok és Samsung Galaxy S-ek ujjlenyomatos védelemmel is el vannak látva, tehát ezek tolvajai általában előre felkészülnek arra, hogy mit tesznek a készülékkel. Az esetek többségében azonban hétköznapi tolvajokról van szó, akik nem cserélnek azonnal SIM-kártyát, nem törlik a rendszert és eszük ágában sincs átírni a telefon IME kódját.

A szolgáltatás működésének alapfeltétele, hogy ne legyünk lusták. Egy egyszerű laptop segítségével az Android Eszközkezelőben regisztrálni kell a telefont és a Samsung weboldalán is érdemes megtenni ugyanezt. Ha ezt elvégezzük, akkor egy sor lehetőségünk van, ha elveszítjük, vagy ellopják az okostelefont.

Az eszközkezelőbe belépve a térképre helyezve láthatjuk, hogy hol található éppen a mobilunk, ennek persze két feltétele van, egyrészt be kell a telefonon kapcsolni a helymeghatározás funkciót, másrészt a telefonnak kapcsolódnia kell az internethez.

Ha nem látjuk a kütyüt, akkor is választhatunk a következő funkciók közül: telefon zárolása, adatok törlése, csörgetés.

android eszkozkezeloAz adataid biztonságban vagy törölve lesznek

Azok számára jelenthet megnyugvást az adatok törlése, akik érzékeny információkat, intim képeket és bankkártya adatokat tárolnak az okostelefonjukon. Egyetlen kattintással formázhatjuk a rendszert, így ha a rendőrség már nem is akad a telefon nyomára, adatainkat nem használhatják fel.

Láthatod, hogy milyen SIM kártyát tettek a telefonodba

A Samsung által ajánlott szolgáltatás tovább megy az egyszerű műholdas helymeghatározásnál és az adatok törlésénél. A Findmymobil segítségével értesítést kaphatsz a SIM-kártyacseréről. Az új telefonszám birtokában, pedig legalábbis fel tudod hívni a tolvajt, de a rendőrség számára mindenképpen hasznos információ lehet.

Ha otthon hagytad a mobilodat

Az okostelefon távoli irányításának több haszna is lehet, például akkor, ha egyszerűen otthon hagyod. A Samsung alkalmazásának segítségével megnézheted a hívásnaplódat és a beérkezett üzeneteket, így nem kell attól tartanod, hogy elszalasztasz egy fontos hívást vagy egy életbevágó SMS-t. A Samsung szolgáltatását itt érheted el.

Megtalálhatod az elveszített vagy ellopott okostelefonodat, és ehhez mindössze egy laptopra van szükséged, ha előtte regisztráltál az ingyenes szolgáltatásra. További érdekes olvasnivaló témák mindenki számára: laptop, android eszközkezelő, findmyphone, okostelefon keresése, elveszített telefon, ellopott telefon, ellopott laptop.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5512368211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása