Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Csúcsteljesítményű és különleges laptopok

2017. május 21. - laptopcafe

razer blade laptopMég mindig a Gamerek költik a legtöbb pénzt laptopra

Továbbra is igaz, hogy a legnagyobb kapacitásra a Gamereknek van szükségük, a videojátékok futtatása követeli a legtöbb laptopkapacitást. Ez igazán jó asztali számítógép sem olcsó mulatság, a nagy teljesítményű laptopok vásárlóinak még mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükben, ha csúcskategóriás erőgépet szeretnének.

Még mindig Razer Blade

A 2017-es Razer Blade jóval erőseb elődjénél és az akkumulátor kapacitása is jelentősen nőtt, amihez 4K-s kijelző is társul. A 700 ezer forintos gép azonban semmilyen komolyabb újítást nem kapott, a gyártó továbbra is a teljesítménnyel nyűgöz le.

Az szinte természetes, hogy a laptop a legújabb Intel Core i7-es (Kaby Lake) 7700HQ négymagos processzorral érkezett. A gép alaphangon 2.8 GHz frekvencián ketyeg, ami Turbo Boost üzemmódban 3.8 GHz is lehet. A 16 GB Dual Chanel 2 133 MHz DDR4-es memória mellé az Nvidia GeForce GTX 1060-as diszkrét videokártyát szerelték bele, mely 6 GB GDDR5 VRAM-ot tartalmaz.

A laptop kijelzője 14 hüvelykes FHD (1920 x 1080), ami a laptop integrál videokártyájáról is működtethető, ha energiatakarékos üzemmódban használjuk a gépet.

A Razer Blade laptop csatlakozói: 1 db. USB Thunderbolt 3, 3 db. USB 3x és HDMI kimenet.

Az internetelérést illetve külső csatlakozást a Killer Wirelec AC 1532 kártya biztosítja, mely 802.11ac WiFi kapcsolatot és 4.1-es Bluetooth kapcsolatot biztosít.

A laptop súlya és méretei: 1.88 kg, 345 x 235 x 17.9 mm.

A Blade a korábbi változatokhoz hasonlóan egybeöntött alumínium burkolatban érkezik, melyen bekapcsoláskor felizzik a Razor logo. A laptop valóban Gamer, tehát játékosok számára készült, nincsenek kompromisszumok, minden program zökkenőmentesen fut rajta, és mindezt nem egészen 2 kilogrammos súllyal éri el.

Panasonic Toughbook 33

panasonic toughbook cf 33 laptopA Panasonik cég egy szélsőséges körülmények között is használható, kettő az egyben (transzformer) laptopot dobott piacra. A meglepő kinézetű laptop / tablet hatféle üzemmódban használható és kifejezetten „munkások” számára készült. A cég tűzoltók, karbantartók, rendőrök és szervizmérnökök számára készítette ez a laptoptípust.

A Windows 10-es operációs rendszerrel felvértezett gép 12 hüvelykes, tükröződésmentes, kültéri QHD kijelzőt kapott, mely digitalizálóval is rendelkezik, értelemszerűen érintőképernyő, melyet kesztyűben, esőben is könnyedén használhatunk.

A víz- és porálló gépet használat közben csatlakoztathatjuk vagy leválaszthatjuk a billentyűzetről, ami még meglepőbb, hogy a készlethez két, működés közben cserélhető akkumulátor is tartozik.

Billentyűzettel együtt szállítva a strapabíró laptop 2.8 kilogrammot nyom, tabletként használva sem könnyű, 1.6 kilogramm.

Az alap, gyári akkumulátorral 11 órás üzemidőre képes a laptop, de ha a megnövelt kapacitású akkumulátort is csatlakoztatjuk, ez már 22 órát is elérheti.

A gépet ujjlenyomat leolvasó, 2D vonalkód leolvasó és smartcard olvasó teszi funkcionálisan is tökéletessé.
360 fokban körbehajtható kijelző laptop

Tabletlaptop

yoga lenovo laptopA Yoga 520 a Lenovo egyik legújabb laptopja, melyből úgy csinálhatunk tabletet, hogy a billentyűzetet nem választjuk le a gépről.

A laptop a kötelező hardverelemeket tartalmazza, egy 14 hüvelykes kijelző, GeForce 940 MX videokártyával. A kötelező elem a Core i7-es processzor, melyhez 16 GB RAM, 512 GB PCIe SSD és akár 1TB HDD társul.

A gép 1,74 kg-os tömege nem teszi ideális táblagéppé, de 10 órás üzemideje és teljesítménye feledteti a kényelmetlenségeket.

Csúcsteljesítményű és különleges laptopok gamereknek és mezei felhasználóknak is érdekes olvasmány. Néhány egyszerű, olvasni való téma mindenki számára: 2017 laptop vásárlás, Core processzor típus, laptop eladás, kijelző paraméterei, teljesítmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2812530195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burpi Turpi 2017.05.22. 10:01:25

Razer 4K-s vagy FHD? Panasonic k-betűvel.... LOL

Az Ellenálló 2017.05.22. 16:10:08

@Burpi Turpi: Az hagyján, de elég vérszegény volt a cikk, a maga 3 laptopbemutatójával.

Kranyák Tamás 2017.05.22. 17:01:46

Pupákok: ajánlom szíves figyelmetekbe a google.com-ot ahol a kereső mezőbe beírjátok, hogy Razer Blade és az első találatra kattintva kiderül, hogy ezt a laptopot mind FULL HD, mind pedig 4K UHD kijelzővel is szerelték.

takacsveca93 2017.11.13. 13:24:51

www.ujsagomat.hu/emag/
Hamarosan Black Friday, készüljetek rá! :)
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása