Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Miért érdemel porcelán trónust Bill Gates? - Akkuk a jövőből

A jövő akkumolátora levegőn, hangzavaron, virágtrágyán és vizeleten él

2017. június 18. - laptopcafe

Lélegző akku, 30 másodperc alatt tölthető aksi, hab- és vizeletakkumulátorok

virag cserep akkumulator tolto

Fantasztikus laptop akkumulátorok a közeljövőből

Az okosotthonok és okoskütyük megjelenésével egyre nagyobb energiaéhség is érkezett. A fejlesztők az akkumulátorok fejlesztésével párhuzamosan a hardverek fogyasztását is megpróbálják minimálisra csökkenteni, melynek értelemszerűen megvannak a korlátjai. A laptopok, okostelefonok, elektromos autók és egyéb kütyük áramellátásának problematikáját eddig a hagyományos akkumulátorok kapacitásának növelésével próbálták megoldani, de elérkezett az idő az újtípusú eszközök bevezetésére.

litium levego akkumulatorLítium-levegő lélegző akkumulátor

Az öt-tíz éven belül megvalósítható akkumulátor koncepciójának a lényege, hogy a lítium-ion akkumulátorokat lítium-oxigén elemekre cseréljük le. Az új típusú telep 80%-kal könnyebb, olcsóbb és ötször nagyobb kapacitású lesz ionos elődjéhez képest. Az oxigén mint oxidálószer ötletét az akkumulátorgyártásban a Dallas University kutatócsapata dolgozta ki, és a prototípus már működik laboratóriumi körülmények között.

Biotöltő virágcserép

A létező eszköz a növények fotoszintézisét használja fel az akkumulátor töltéséhez.

A virágcserépben elhelyezett szerves anyagok - növénytrágya - reakciója és a növény fotoszintézisekor elegendő elektromos áramot termel ahhoz, hogy egy 3,5V-os 0,5A-es USB töltőt működtessen.

Az otthonokban használható módszert távlatokba helyezve: egész városokat működtethetnénk az erdők alá telepített áramgenerátorokkal, melyek maximálisan környezetbarát, zöld energiát biztosítanának.

Habakkumulátor

prieto hab akkumulatorA Prieto cég által készített akkumulátor belső szerkezete 3D-s, rézhabból készült. A jövő akkumulátorainak elkészítéséhez azért ideális ez a megoldás, mert lényegesen nagyobb energiasűrűséget biztosít a cellákban és teljesen biztonságos, kizárt a robbanás vagy túlmelegedés. A további előnyök között említhető, hogy a habakkumulátor nem tartalmaz éghető anyagot, olcsó az előállítása és lényegesen könnyebb is jelenlegi társainál.

A most gyártott Prieto akkumulátorokat ruházati cikkekben használják, de a későbbiek során laptopokban és elektromos autókban is feltűnhetnek, ha minden technikai akadályt sikerül áthidalni.

StoreDot – 30 másodperces akkutöltés

A StoreDote egy vadonatúj akkumulátor töltési technológia, melyet a Tel Aviv University fejlesztett ki és egy hagyományos Samsung Galaxy S4 okostelefon töltésével prezentáltak. Az organikus félvezetőket peptidekből, fehérjékből építették fel, ennek köszönhetően egy laptop 30 másodperc alatt, egy elektromos autó pedig alig 3 perc alatt feltölthető. A Startup a technológiát 2017 végére ígéri.

Akkumulátor töltése hanggal

Angol kutatók fejlesztették ki a környezeti zajokat energiává alakító elektromos töltőt. A laptop vagy okostelefon akkumulátorát a piezoelektromos hatást kihasználó nanogenerátorok töltik fel elektromos árammal. A nanorudacskák a környezeti zajok, vagy az emberi beszéd hanghullámainak hatására termelnek energiát, tehát elképzelhető, hogy ez az akkumulátor és töltőtípus visszahozza a divatba a telefonbeszélgetéseket és háttérbe szorítja a most divatos SMS üzeneteket.

Vizeletből áramot

A Bill Gates Alapítvány támogatásával indult meg a Bristol Robotic laboratóriumban az a kutatás, mely az emberi vizeletből próbál meg energiaforrást kialakítani. A bőségesen rendelkezésre álló energiaforrást mikroorganizmusok hozzáadásával alakítják tiszta vízzé és energiává. A biztonságos és tiszta energia használata mellett tehát tiszta vizet is termelünk, mely az elkövetkező évtizedekben valódi kincs lehet bolygónkon.

vizelet aram

Ha sikerül a kutatást eredményesen zárni, akkor Bill Gates egy újabb, immár porcelán trónt is elfoglalhat.

Lélegző-, 30 másodperc alatt tölthető-, hab- és vizeletakkumulátorok a Dell és Asus és más márkás laptopok és újgenerációs okostelefonok könnyebb működtetésének kulcsai. További érdekes témák olvasóink számára: LiLo, LiPo cellás lítium akkumulátor Dell laptopba - akku használat és töltés, virágtrágya, habakkumulátor, alternatív akkumulátor vásárlás és tippek, budapesti szervizben laptop akkumulátor csere, notebook töltő javítása, online akkumulátor bolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2112603721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evel Knievel 2017.06.19. 19:12:51

AKUMULÁTORJA...

Gratulálok..Tuskó Hopkins blogol..

Dzsontra Volta 2017.06.19. 19:58:40

Ezek közül az egyetlen létező technológia a galvánelem, amit itt "biotöltőnek" hazudnak. A virágok, akárhogyan is trágyázzuk őket, nem fognak áramot termelni, a fotoszintézis kurvára nem erről szól, a többi egyszerű szélhámozás, a legtöbb itt felsorolt technológia, ugyan elméletileg megvalósítható, illetve laboratóriumi körülmények közt kivitelezhető, de sorozatgyártásra alkalmatlan, illetve van közte ordas nagy faszság is.

aasfsdfsdfsd 2017.06.19. 21:49:31

Ezert kell megfelelő mennyiségű mézet enni!
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása