Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Értelmetlen laptop kiegészítők és tartozékok

2017. július 02. - laptopcafe

tartozek_banner.jpg

Szavazz, hogy eldöntsük, melyik a legnagyobb marhaság

usb laptop raketaUSB-s rakétakilövő

Azért ezzel az eszközzel kezdem a sort, mert egy régi kedvencem. Be kell vallanom, hogy régebben kacérkodtam a gondolattal, hogy veszek egy ilyet, talán a lustaság és a meglehetősen magas ár volt, ami visszatartott.

A laptoppal a USB porton keresztül kommunikáló rakétakilövő állványon szivacsvégű rakétákat találunk. Az ártól és típustól függően 1,3,6 és 9 rakétával szerelt eszközt is találhatunk a webshopokban. A speciális program telepítése után a laptop touchpadjével vagy egérrel irányíthatjuk a kilövés szögét és irányát, majd gombnyomással indítható a rakéta.

Az eszköz hátránya, hogy csak szabad szemmel lehet vele célozni, és petárdák kilövésére sem alkalmas. Remélhetőleg a feltalálók már készítik a Go-Pro kamerával felszerelt, Wifis változatot, melyből laptopkijelzőgyilkos rakétákat lövöldözhetünk majd.

Availabot – USB státuszjelző

laptop availabotHa meguntad azt, hogy folyton a kijelzőt kell lesned barátod Skype vagy Messenger státuszának megtudakolása végett, neked az Availabotra van szükséged. Az angol elérhető és bot vagyis robot szavak összevonásával nevezték el ezt a rendkívül fontos, hatalmas űrt betöltő eszközt.

Sajnos az árát nem sikerült megtudni, mindenesetre egy USB porthoz csatlakoztatható, állványon álldogáló figurát kapsz a pénzedért. Ha a barátod elérhető a Facebookon, Messengeren vagy Skype-on, a figura nyugodtan álldogál a kis dobogóján. Ha a partner státusza foglalt vagy elérhetetlen állapotra vált, a figura összeroskad.

Természetesen a megfelelő működéshez egy programot kell telepíteni a laptopra.
Az ötlet fantasztikus, bár problémás lehet, ha az összes Facebook ismerősünk számára egy-egy saját figurát szeretnénk beüzemelni.

USB Kill 2.0

usb kill 2Ez az eszköz mindamellett, hogy értelmetlen, még veszélyes is. Pont azt tudja az eszköz, mint ami a neve, „megöli” a laptopot vagy asztali számítógépet. A mindössze 50 euróért megvásárolható eszköz a forgalmazó állítása szerint bármely USB porttal rendelkező elektronikai eszközt működésképtelenné tesz. A behelyezés után a kinyert áramot a kondenzátorai segítségével 200V-os feszültségig összegyűjti, majd visszatáplálja az eszközbe. Néhány ilyen ciklus után a laptop, számítógép, okostévé, stb. működése leáll.

Jó hír, hogy a legújabb Apple eszközök többsége már rendelkezik a hasonló gyilkos eszközök elleni védelemmel.

tartozek_banner.jpg

USB-s mini hűtő

laptop mini usb hutoA nyári melegben a fullasztóan meleg szobában, a laptop előtt ülve a legképtelenebb ötletek is eszünkbe juthatnak arra, hogy valahogyan lehűtsük magunkat. Feltehetően az ilyen hőgutát kapott felhasználókra számít a USB-s mini hűtőszekrény feltalálója. A gép kapacitása egyetlen, 3 dl-es dobozos üdítő, bár a gyártó azt ígéri, hogy az italt 5 perc alatt 8,5 C-ra hűti le. Ha ez igaz, talán még hasznos is lehet a kütyü. Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, írja meg nekünk kommentben.

Fűthető USB-s kesztyű

Ha még mindig van egy szabad USB port a laptopodon, és nagyon fázol, akkor neked ajánljuk az USB-re csatlakoztatható fűthető kesztyűt. Teljesen reális élethelyzet, hogy egy annyira hideg helyen dolgozol, hogy már csak ez mentheti meg az életed. Ha ilyesmire van szükséged, talán meg is érdemled.

Programozható USB ventilátor

usb ventilatorA USB portra csatlakoztatható ventilátoroknak se szeri, se száma. Ez a típus azonban egy plusz funkcióval próbálja felhívni magára a figyelmet, a mozgó lapátokra különböző feliratokat, esetleg a pontos időt vetíthetjük. Ezt a laptop tartozékot is a nyári melegben elfáradt felhasználóknak találták ki.

usb bogre melegito

USB bögremelegítő

A téli hidegben születhetett a bögremelegítő ötlete. A remek kis alátétet a laptop USB portjához kapcsolva 40-50 C fokon tartja a bögrédben lévő italodat. Sajnos a laptopok energiatakarékosságával homlokegyenest ellenkezik ez a fajta energiapazarlás, bár lehetnek olyanok, akik épp ezt a terméket keresik.

USB Desktop Akvárium

A végére hagytuk a legérdekesebbet, a laptop és akvárium találkozásának hihetetlen ötletét. Az USB-re csatlakozó akvárium alig másfél literes, de tartozik hozzá tolltartó, ébresztőóra, digitális hőmérő és egy hangszóró, melyből a természet zajai szűrődnek időről-időre. Az igazság kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy a USB csatlakozó csak a LED-lámpa és a szökőkút számára szolgáltatja az áramot, semmilyen adatkapcsolat sincs a laptop és az akvárium között.

Ez a kiegészítő akváriumnak túl kicsi, órának túl bonyolult, asztali dísznek nem túl praktikus, mégis úgy gondolom, hogy sokan rendelnek majd egyet.

usb akvarium

 

 

 

 

tartozek_banner.jpg

Értelmetlen laptop kiegészítők és tartozékok, melyeket a legtöbb webshopban megvásárolhatsz. Ha további érdekes témák érdekelnek: alkatrész, hardver, laptop vásárlás, választás, vásárlás, laptop kiegészítők, tartozékok.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2912636703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2017.07.03. 15:47:40

Helyesen: laptopkiegészítők és -tartozékok. Egyébként miért van ez laptopra korlátozva? Szinte mindegyik jó desktop géphez is. Kis hűtőt én is szeretnék már régen :).

BéLóg 2017.07.03. 15:59:50

USB ventillátort kaptam ajándékba. akármit csináltam VISSZAFELÉ fújta a levegőt a helyrehozhatatlanul deformált lapátok miatt. Plusz a szabadon forgó részekbe is állandóan belenyúltam.
Azóta láttam komolyabbat, fémlapátokkal fém keretben, szerintem az már működőképes ventillátor.
Ja, Kínából rendeltem USB LED lámpát, az szuper, szállodában fali USB töltőbe dugva klassz éjszakai fény.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.07.03. 17:08:00

Bögremelegítője anyámnak volt, és imádta. Persze nem laptophoz, hanem asztalihoz használta.

Circus 2017.07.03. 18:05:50

Ebből az akvárium, az availabot és a rakétakilövő a marhaság... a többi inkább hasznos.

Mint említették itt előttem, USB-dugasszal ellátott bármiről működnek - asztali gép tuti, de pl autó szivargyújtójáról a hűtő/fűtő cuccok?

ComLo 2017.07.03. 18:19:17

@Circus: A rakétakilövő szerintem iszonyat menő, nekem kéne :-D

Viszont pl az USB kill, gyakorlatilag büncselekmény, és én eddig nem tudtam volna elképzelni akinek egy gondolatmenetben szerepel a fenti usb-s akvárium, és a hasznos szó :-D .

Cirrus 2017.07.03. 21:32:52

A hűtőnek semmi szigetelése, és alulról hűt, ezen kívül túl kicsi még egy dobozos üdítőhöz is. Szerintem beletelne pár órába, mire valamennyire lehűtené azt a Fantát, így viszont nincs sok értelme. Van valakinek hasonló?

Albert Ejstejn 2017.07.04. 08:49:26

@Cirrus: Ja a huto nyilvan egy faszsag. Az usb portbol felveheto 2.5 watt-al, semmit sem tudna lehuteni, plane nem 5 perc alatt.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása