Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Okostelefon és laptop összekapcsolása

A legjobb Androidos alkalmazások: csatlakoztathatod az okostelefont a laptophoz

2017. szeptember 17. - laptopcafe
laptop és okostelefon összekapcsolása - androidos alkalmazások:  sharelt, airdroid, airstream - adatátvitel: kábel, wifi

laptop okostelefon kapcsolatAdatcsere gyorsan és könnyen

Az okostelefon és a laptop hétköznapi használati tárggyá vált, melyek között az adatcsere megoldása elkerülhetetlen és fontos. A folyamatosan fejlődő felhőalapú tárhelyek, a Google Drive, Dropbox, stb. jelentősen megkönnyíti az adatokhoz való hozzáférést, előfordulhat azonban olyan helyzet, amikor az okostelefont egyenesben kell rákötni a laptopra.

A kábeles csatlakoztatás az egyik legegyszerűbb, legjobb és legbiztonságosabb megoldás, hiszen internetkapcsolat nélkül kizárt, hogy harmadik fél hozzáférhessen másolás közben az adatokhoz. A kábeles csatlakozás előnye, hogy a csatlakoztatott eszköz az adatkapcsolat mellett töltődik is, ilyenkor a laptop intézőjéből kezelheted az okostelefon fájljait. Ha nincs kábel, akkor egyértelműen a WiFi tűnik ideális megoldásnak az adatcserére, ehhez ajánlunk néhány ingyenes alkalmazást.

ShareIt

A Lenovo telefon tulajdonosok körében (és nem csak) a legnépszerűbb alkalmazás fájlok és állományok megosztására és másolására a ShareIt alkalmazás. Segítségével egyszerűen és gyorsan küldhetsz át fájlokat laptopról okostelefonra és fordítva, emellett egymás között is cserélhetnek fájlokat, akik letöltik ezt a programot.

A ShareIt nemcsak Androidon működik, hanem az összes népszerű platformon elérhető és a lehető legegyszerűbben működik. Az alkalmazás előnye, hogy közvetlenül csatlakozhatnak egymáshoz az eszközök, így nincs szükség külső szerverre, ami jelentősen megnöveli az adatbiztonságot.

AirDroid

airdroid webAz egyik legnépszerűbb alkalmazás a Google Play Marketben a laptop és okostelefon között történő adatcseréhez az AirDroid. Az alkalmazás adatlapja szerint a letöltések száma 10-50 millió között van és az 5 csillagos értékelések száma majdnem eléri a négyszázezret.

Az alkalmazás WIFi vagy 3G kapcsolat segítségével létesít kapcsolatot az Androidos okostelefon és a laptop között, ezután a következő lehetőségek állnak rendelkezésedre:

  • Fájlok és mappák mozgatása az eszközök között a „fogd és vidd” mód támogatásával.
  • Fogadhatsz és küldhetsz SMS üzenetet a laptopod segítségével az okostelefonról.
  • Telepíthetsz és törölhetsz alkalmazásokat a mobiltelefonon.
  • Szerkesztheted a névjegyeidet.
  • Csengőhangokat és zenéket tölthetsz le, szerkesztheted őket.

A program ezek mellett segíthet az okostelefon diagnosztikájában is, mivel megjeleníti az összes alapvető és fontos információt a telefon hardveréről.

Az AirDroid programot itt töltheted le a Google Play áruházból.

Airstream

Az Airstream program azoknak lehet fantasztikus segítség, akik szeretnék okostelefonról is elérni a laptopon található médiatartalmat. Az alkalmazást a Google Play Marketből telepítheted az okostelefonra, majd a laptopra is telepíteni kell a megfelelő verziót. Ha mindkét eszközön rendelkezésre áll a program, akkor az okostelefon segítségével bármilyen tartalmat megjeleníthetsz azokról az eszközökről, melyek csatlakoznak otthoni hálózatodhoz WiFin vagy kábelen keresztül.

Az Airstreamet itt tudod letölteni.

A legjobb Androidos alkalmazások, amelyekkel csatlakoztathatod az okostelefont a laptophoz és bármilyen tartalmat átmásolhatsz vagy áthelyezhetsz. Néhány érdekes és izgalmas témát ajánlunk: android eszközkezelő, wi-fi csatlakozás, Google Play áruház, ingyen letölthető appok, laptop csatlakozás, okostelefon applikáció, online tárhely - felhő

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4312870182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása