Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Turbózd fel a laptopodat ingyenes alkalmazások segítségével

2017. november 20. - laptopcafe

ingyenes laptop szoftverIngyenesen letölthető programok

A laptop vásárlást követően már nem szívesen költünk pénzt a drága programokra is. Nem titok, hogy szinte mindent meg lehet oldani „okosban”, a megfelelő weboldalakról letölthetők a feltört programok, de mégis megnyugtatóbb, ha jogtiszta számítógéppel dolgozunk. Sok forgalmazó garanciavesztéssel szankcionálja, ha crackelt programot telepítesz a mobil számítógépre, ez is ösztönzi a jogtiszta szoftverek beszerzését. Szerencsére az interneten rengeteg ingyenesen használható, remekül működő szoftvert találhatunk, ebből válogattunk most.

Operációs rendszer

A laptop forgalmazók többsége operációs rendszerrel együtt árusítja a mobil számítógépet, amennyiben sikerül „üres” géphez hozzájutni, az lényegese olcsóbb lehet. A teljesen üres gép esetében ingyenesen és jogtisztán feltelepíthetjük a Linux valamelyik disztribúcióját. Az Ubuntu egy nemzetközi változat, mely stabil és sokan használják, letölthető itt, vagy választhatod a magyar fejlesztésű változatot, a blackPanther OS-t is, letölthető itt.

linux windowsA Linux legnagyobb előnye, hogy tökéletesen beállítható és gépre szabható, ezért elvileg bármely más operációs rendszerhez képest gyorsabb, sajnos nagy hozzáértést igényel a megfelelő beállítás, ezért kezdő felhasználók ezzel ne is próbálkozzanak. A Linux nem minden laptopon, hardveren működik tökéletesen, emellett a futtatható programok száma is kevesebb a Windowshoz képest. Jó hír, hogy telepíthetsz Windows emulátort, mellyel elvileg futtatható minden Windowsra készített alkalmazás.

Windows 10

A legtöbb laptophoz jár a Windows 10-es operációs rendszer, de 2017 végéig még nyitva van egy kiskapu is. A Windows Assistive Technologies weboldalán, tehát a fogyatékossággal élők számra készített programok között megtaláljuk a Windows 10 telepítőcsomagját. Az ingyenes operációs rendszert még év végéig érhetjük el.

Media Player

A Media Player, média lejátszó az egyik legfontosabb program a legtöbb laptopon, hiszen zene és videó lejátszása nélkül elképzelhetetlen a modern számítástechnika. A legtöbb lejátszó program fizetős, de találhatunk néhány remekül működő, ingyenes programot. Az egyik leggyakrabban letöltött „filmnéző” szoftver a VLC media player, ami megfelelő beállítás mellett nagyon sok egyéb szolgáltatást is nyújthat. Ennek a programnak a segítségével a számítógépen vagy laptopon tárolt médiafájlokat az okostelefonon is lejátszhatjuk. Ingyenesen letölthető és telepíthető a GOM Player és a Pot Player.

Tűzfal programok

tuzfal firewallA jó antivírus program használata elkerülhetetlen, ha sokat lógsz az interneten, de érdemes a gépet tűzfallal is védeni a külső behatolások ellen. A ZoneAlarm és a Comodo Internet Security két nagy múltú ingyenes tűzfalprogram, melyek proaktív védelmet nyújtanak, ellenőrzik és blokkolják a külső behatolásokat. Különösen azoknak ajánlott ez a fajta védelem, akik sokat játszanak online, esetleg szeretnek chatelni.

Védelem a vírusok ellen

A laptop használtba vételével együtt kezdődik a vírusfenyegetés. A vírusok keresése és irtása elengedhetetlen napjaink számítógépeinél. A vírusirtók között szép számmal találunk ingyenes és fizetős változatokat is, talán az AVG és az Avast a két leggyakrabban letöltött program. A 2017-ben letölthető ingyenes vírusírtókról itt írtunk.

Irodai alkalmazások

A szövegszerkesztés alapvető feladat a laptopoknál. A Microsoft Office program az egyik legsokoldalúbb szoftver, mely rendkívül könnyen kezelhető és minden feladatra kínál megoldást, sajnos nem olcsó. Az ingyenes szövegszerkesztő programok között talán a Libre Office a legismertebb, de ebben a posztban találsz szép számmal ingyenes szövegszerkesztő alkalmazást.

Szinkronizálás és adatmentés

adatmentesManapság nem egyetlen számítógépes kütyüt használunk. Van otthon egy asztali számítógép, helyette vagy mellette egy laptop is van a családban, útközben és munkában szintén van egy gép, esetleg egy tablet - és mindenki használ okostelefont. Az optimális és hatékony munkavégzéshez úgy kell tárolni a dokumentumokat és egyéb munkafájlokat, hogy bármikor, bárhol könnyen elérhetőek legyenek. Biztonságosan és hatékonyan a Google Drive segítségével érheted el bárhol és bármikor adataidat. Az ingyenes internetes tárhelyekről itt írtunk.

Ne felejtsd el, hogy jó dolog, a notebookra ingyenes szoftvereket telepíteni, de minden esetben megbízható gyártó alkalmazásait kell letölteni. A nem legális, crackelt programverziókkal tönkreteheted a számítógépet, elvesztheted adataidat, esetleg illetéktelenek kezébe kerülhetnek.

Turbózd fel a laptopodat vagy az asztali számítógépedet ingyenes alkalmazások segítségével, melyek az internetről letölthetők. Ezzel kapcsolatban ajánljuk olvasásra az alábbi témákat: Google Drive felhő, hardver vásárlás és javítás, ingyen letölthető azonnal, irodai program laptopra, laptop javítás, laptop vásárlás jó áron, online tárhely ingyen vagy olcsón, szövegszerkesztő programok letöltése, vírusirtó program.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1213328193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blackPanther OS · http://www.blackpanther.hu 2018.01.15. 22:20:00

Tisztelettel köszönjük az ajánlást, most jutott el hozzánk a cikk híre.

Egy észrevétel. Ezzel viszont nem értünk egyet:
"A Linux legnagyobb előnye, hogy tökéletesen beállítható ..... "
- Pontosabban, sokkal aprólékosabb és kiterjedtebb beállítási lehetőséget biztosít, ez általában nem előny, mert az emberek szeretnek össze-vissza kattintgatni, mindegy mi az.

"sajnos nagy hozzáértést igényel a megfelelő beállítás, ezért kezdő felhasználók ezzel ne is próbálkozzanak."

Nos, a backPanther OS, ismert legfiatalabb felhasználója 13 éves (fiú). De van egy 16 éves lány is, akik egyedül telepítették és állították be a rendszert maguknak, a saját elmondásuk szerint. Ha nekik ment, akkor úgy fogalmaznék, hogy egy 13 gyerek szintjén levő felnőttnek is menni fog, a többiek pedig kérjenek segítséget :)

Azért azt tisztázzuk, hogy a Windows használatához szükséges alapvető információkat sem az anyatejjel kapták a felhasználók, hanem gyakorlással, néhányan még olvasásra is vetemedtek, egyesek meg iskolába is elmentek miatta. Nos pont ugyanez a helyzet a blackPanther OS esetében ;) Sok sikert kívánunk.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása