Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Laptopos találmányok közül válogattunk

2018. január 22. - laptopcafe

laptop allvanyErre kérnek pénzt közösségi finanszírozásban

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a Crowdfunding, azaz közösségi finanszírozást kérni a projektekre. A dolog lényege, hogy a megvalósítani kívánt projekt tervét és részletes leírását felteszi a feltaláló az erre szakosodott weboldalra (Kickstarter, Indiegogo), és a látogatóknak lehetőségük van támogatni az adott projektet.

A támogatásért cserében általában a megvalósítandó projekt termékét kínálják a feltalálók, többnyire csökkentett áron vagy exkluzív kivitelben. Az nem túl meglepő, hogy a szerencsevadász feltalálók rengeteg finanszírozni valót tesznek fel az oldalakra, az már sokkal érdekesebb, hogy a látogatók támogatói kedve is óriási. Nem ritka, hogy egyes projekteket ezer százalékban is túlfinanszíroznak.

Magyarok a közösségi finanszírozásban

Teljesen természetes, hogy magyar feltalálók is szerencsét próbálnak a közösségi finanszírozás terén. A meghirdetett termékek között találunk egy okos biciklicsengőt, mely navigációs rendszert és LED világítást is kapott, nem mellékesen eredeti funkcióját is ellátja, a kerékpáros hangulatának megfelelő zajjal riasztja el a járókelőket. A Kickstarteren bemutatott csengőre több mint 200 ezer dollár gyűlt össze.

magyar sorfozo gep

Sokak kedvence volt a Brewie sörfőző automatája, mely az otthoni sörkészítést egy kávéfőző szintjére egyszerűsítette le. Mivel a sör önmagában is népszerű, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a magyar csapat 700 ezer dollárt kalapozott össze a gép megvalósítására.

Laptopos ötletek és projektek

Az egyik legnépszerűbb számítógépes kütyü a laptop, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy ezzel kapcsolatos találmányokat is szép számmal találunk az interneten. Az érdekes és hasznos ötletek mellett vannak egészen öncélú projektek is. Sokan indítanak gyűjtést saját laptopra a közösségi finanszírozási oldalakon, itt az adományozók csak a köszönetet kapják cserébe a pénzükért. Vannak viszont egészen meglepő húzások is. Egy szerbiai fiatalember például úgy szeretne összegyűjteni kétezer dollárt, hogy a felajánlók fejenként 1 dollárral járulhatnak hozzá a projekt sikeréhez, cserébe egy egészen egyedi, „Önhűtő laptop állvány”-t postázna. A laptop állvány, alátét nem egyéb, mint egy tojástartó tálca, mely minden bizonnyal javítja a gép körüli légmozgás mértékét.

laptop huto tojastarto

Értelmes és érdekes találmányok

A laptoppal kapcsolatos ötletek között nagyon sokat találunk, melyek a gép szállítását teszik könnyebbé. Laptoptáskák, tokok és hátizsákok százai közül válogathatnak a felhasználók. Az egyik legutóbbi projekt, mely már több mint 175 ezer dollárt kalapozott össze egy „Munkaállomás táska”.

munkaallomas laptop taska

A külsőre hagyományos laptoptáskának tűnő találmány két kihajtható „fület” is rejt. Ezek praktikus tárolórekeszekkel vannak ellátva, de igazi hasznukat csak a forgalmas helyeken fedezhetjük fel. A táskát a megfelelő módon összeállítva egy zárt „munka boxot” kapunk, így a repülőtér közepén is diszkrét módon használhatjuk a gépet. A fényképeket nézve inkább csak a szeparáltság érzését nyújtja az eszköz, valódi haszna kétséges.

laptop rejto

A Kickstartert böngészve egészen sok hasonló találmányt fedezhetünk fel, mely abban próbál segíteni a felhasználónak, hogy illetéktelenek ne láthassanak rá a laptop kijelzőjére a forgalmas helyeken. Az ötletek többségénél azonban hasznosabb, ha egy pokrócot terítünk a fejünkre, és az alatt próbálunk laptopozni.

Laptop tartók és állványok

Se szeri se száma a különféle laptop állványoknak és tartóknak, melyek segítségével a legkülönbözőbb élethelyzetekben is használható a gép. Találunk fából készült változatot, de rengeteg műanyag és fém polcrendszer is várja az adományozókat. Az egyik figyelemre méltó alkotás már 250 ezer dollár körül jár a támogatottságban. A könnyen hordozható eszköz megemeli a gépet, így az szemmagasságba kerül és a billentyűzet is könnyen aláférhet.

laptop allvany fem

Kétséges, hogy a hagyományos laptophasználathoz szokott felhasználók mennyire találják majd hasznosnak a kézhez vett eszközt, annyi bizonyos, hogy nagyon sokan szeretnének egy ilyet.

Laptopos és elektronika találmányok közül válogattunk a közösségi finanszírozást hirdető weboldalakon. Sok érdekes témával találkozhatsz még: laptop javítás, laptop kiegészítők vásárlása, használat otthon, kütyü típusa.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5213594035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása