Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

A legmenőbb laptopok 2017-ből

A 2017-es év a vékony, könnyű, többfunkciós gépek éve volt

2018. január 29. - laptopcafe

Ilyen hordozható számítógépeket vásároltak tavaly

hp pavilion laptop

A 2017-es eladási statisztikák összesítése még folyamatban van, de a webshopok adatai között már böngészhetünk. 2017 a laptop éve volt, mivel egyre nehezebb jó asztali géphez hozzájutni. A PC vásárlói kedvnek betett a Bitcoin kriptovaluta árfolyam emelkedése, mivel a bányászatához szükséges videokártyákra megnőtt a kereslet, egyes boltokban dupla áron tudtak csak hozzáférni a vásárlók. A gépcsere előtt álló felhasználók jelentős része döntött inkább laptopvásárlás mellett.

Microsoft, Asus vagy Dell?

A 2017-es év a Microsoft további erősödését hozta. A Windows 10-es operációs rendszer egyértelmű sikert hozott a szoftvergyártónak, sokan tértek vissza a régi, jól ismert programhoz. Bár az európai piacon nem ért el átütő sikert, Amerikában a Surface az egyik legkedveltebb mobil termék továbbra is.

A Microsoft mellett az Asus és a Dell uralja a notebook eladási listákat, természetesen nem megfeledkezve az Apple rajongók széles táboráról sem. Az Amazon statisztikái szerint a 13 hüvelykes gépek eladása ugrott meg nagyon.

Asus ZenBook 3

A 2017-es év a vékony mobil számítógépek éve volt. Az Asus ZenBook 3 vastagsága sem éri el a 12 millimétert, ennek ismeretében már nem is meglepő, hogy mindössze 910 grammot nyom. A gyártó büszkesége a karcálló, 0.4 milliméter vastag Corning Gorilla Glass 4-es kijelző, mely a hagyományos modellhez képest kétszer vékonyabb.

Ami tényleg elképesztő, hogy a vékony burkolat alatt igazi erőgép található. Az Intel Core i7-es processzor 3,1 GHz-es teljesítményre képes, amihez harmadik generációs PCIe SSD szolgáltatja a tárhelykapacitást. A teljesítménynövelés érdekében 16 GB LPDDR RAM került a laptopba.

asus zenbook 3

A vékony laptopok esetébe mindig az akkumulátor a kritikus tényező. Ahogyan már megszokhattunk a gyártók igyekeznek olyan hardvert gyártani, melyet a munkanap végén kell csak feltölteni. A ZenBook 40Wh-sLi-polimer akkumulátora 9 órás üzemidőt biztosíthat, mindezt úgy, hogy 700 töltési ciklusra növelték az élettartamát.

Dell Inspirion

A folyamatosan nagy népszerűségnek örvend a laptop vásárlók körében a Dell cég valamennyi modellje. 2017-ben a kétfunkciós mobil gépükből fogyott kiemelten sok, a Dell Inspirion 13 5000-ből. A cég gépeinek egyik védjegye és alap szolgáltatása a háttérvilágítással ellátott billentyűzet, természetesen a hardver erejére sem lehet panasz.
Méreteit tekintve a versenytársakhoz viszonyítva valamivel vastagabbra sikerült, 20,4 milliméter a sátorformára hajtható laptop. A kijelző funkcionalitását szem előtt tartó gyártó a teljesítmény terén valamelyest visszavett.

dell inspiron laptopok

„Csak” hatodik generációs Intel Core processzorokkal kapható a notebook, természetesen mindenki a zsebének és munkájának megfelelő i3, i5 vagy i7-es modellt vásárolhatja meg. Az Asushoz képest viszont a Dell előbbre lépet a memóriafelhasználás terén, az Inspirion 5000-be 2400 MHz-s DDR4-es RAM-ot rakott. A gépek közötti különbség a pénztárnál derül ki, mert míg az Asus gépéért 1000 dollárt kell fizetni, addig a Dell mindössze 579-be kerül.

A HP többfunkciós gépe

A legújabb trend terjedése minden gyártó számára kötelezővé tette a többfunkciós gép elkészítését. A legtöbb esetben a billentyűzet 360 fokos körbeforgatása jelenti a funkcióbővülést. A HP tabletként is használható, 2017-es népszerű modellje a Pavilion x360 volt. A 13 colos kijelzővel szerelt gép 250 ezer forintos árával nem tartozik az olcsó modellek közé.

hp pavilion x360

Hetedik generációs Intel Core i5ös processzort kapott, 8GB DDR4-es memóriát és 256 GB SSD háttértárat. 2,3 kilogrammos súlyával némileg nehezebb a versenytársakhoz viszonyítva, a leírás szerint azonban négy üzemmódban használható:

  • álló mód filmnézéshez
  • sátor mód a játékhoz
  • laptop mód a munkához
  • tablet mód utazáshoz.

A legmenőbb és legkeresettebb laptopok 2017-ből, röviden összefoglalva. Néhány további érdekes témát ajánlunk olvasóink számára: Intel processzor, laptop javítás, használt laptop vásárlás, tablet szerviz, mobil kütyü választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6513612845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.04.28. 18:43:09

Én 2018ban vettem a laptopomat egy ASUS VivoBook Max X541N típust, de szeretnék váltani, úgyhogy keresgélek ezerrel. Sajnos lassú.. www.ujsagomat.hu/media-markt/ megnézek minden lehetséges oldalt, ahol vannak akcióik.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása