Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Milyen technológiát használunk a jövőben?

2018. április 23. - laptopcafe

laptop jovojeVirtuális vagy kiterjesztett valóság, arcfelismerés és hologramok is jöhetnek

Az első számítógépek nélkülözhetetlen hardvere volt a kijelző, billentyűzet és ház. Mire megszoktuk volna ezeket az eszközöket, érkezett a mobil változatuk, a laptop és az újdonság varázsából felocsúdó felhasználók máris kézbe vehették a tenyérnyi számítógépeket, az okostelefonokat. A tablet megjelenésekor sokan gondolták úgy, hogy a jövő számítógépét tartják a kezükben, mégsem tört világuralomra ez az eszköz, a laptopok és okostelefonok stabil konkurenciának bizonyultak és az asztali PC-ket sem érdemes teljesen leírni. A számítástechnika és a hardverek fejlődésének jövőjét nagyon nehéz megtippelni, az alábbi cikkben ezért csak néhány olyan víziót ismertetünk, melyeket figyelemreméltónak tartunk.

virtualis valosag

Virtuális valóság

Sokan a virtuális valóságot tartották a számítógépes fejlődés kötelező irányának, azonban egyelőre nem igazolódtak be ezek a feltételezések. Az első VR „szemüvegeket” a Samsung és a Google készítette el, alapvetően azért, hogy az okostelefonok képességeit demonstrálják vele. A Google Cardboard és a Samsung Gear VR egy mobiltelefon tartó volt, melyek segítségével az okostelefont rögzíthettük szemüvegként az arcunk elé, azóta megérkeztek a számítógéphez, laptophoz csatlakoztatható eszközök is, mint a Project Morpheus és az Oculus, azonban a szórakoztatás területén túl nem terjednek komolyan. A legtöbb kutató továbbra is úgy gondolja, hogy a VR szemüvegek és eszközök jelentik a jövőt.

kevert valosag

Kiterjesztett valóság

Arra, hogy a kiterjesztett valóságot is komolyan kell venni, abból jöhettünk rá, hogy a Windows 10-ben is találunk már alapból telepített, Mixed Reality Portal programot. A kiterjesztett vagy kevert valóság lényege, hogy a környezetünkről készített képekbe belekombinálhatjuk a virtuálisan létrehozott objektumokat, eszközöket. A laptopon megjelenő kameraképen elhelyezhetünk egy bútordarabot, így könnyíti meg a kiterjesztett valóság a dizájnerek dolgát. A kevert valóság alkalmazása a legtöbb munkafolyamatot megkönnyíti, hiszen HUD-ként funkcionálva végigvezeti a dolgozót a munkafolyamatok során és szükség esetén tanácsokat is adhat.

percemtualis szamitastechnika

Humán számítástechnika

A gesztusokkal irányítható laptop vagy személyi számítógép már nem számít újdonságnak, néhány eszköz képes a szemmozgást is parancsokként értelmezni. Sokan gondolják úgy, hogy a kütyük egyre inkább perceptuális irányba tolódnak el, vagyis az emberhez hasonló „érzékszervek” segítségével fogadják az utasításokat és parancsokat.

A Windows 10 operációs rendszerrel érkező laptopok védelmét a Windows Hello látja el, mely felismeri a felhasználót, így nincs szükség jelszóra. A jövő a gondolatokkal irányítható számítógépek irányába tart, mely technológiai alapjait már kutatják.

okostelefon szamitogep

Okostelefon mint laptop

A legújabb okostelefonok hardveres felszereltség tekintetében, bizonyos szempontból elérik egy laptop teljesítményét is, ezért teljesen logikusnak tűnik, hogy a megfelelő perifériák segítségével akár asztali számítógépként vagy laptopként alkalmazzuk a jövőben. Az okostelefon számítógépként való alkalmazásához mindössze egy billentyűzetre és kijelzőre van szükség, esetleg egérre, ha a mobiltelefon kijelzőjét nem szívesen használjuk tapipadként.

Természetesen a hardver megfelelő hűtését és egyéb problémákat is meg kell oldani ahhoz, hogy teljesítmény tekintetében az okostelefon és az asztali gépek egy szintre kerülhessenek.

Karkötő számítógép

A hajlítható kijelző és akkumulátor már nem is annyira a jövő. Az egyik koncepció szerint az okostelefon-laptop-óra-karkötő kombináció lesz a jövő kedvenc kütyüje. Használaton kívül szinte bármilyen ékszerforma megjelenhet a kijelzőn, egyébként pedig egy kisméretű tabletként használhatjuk az eszközt.

Milyen újfajta technológiát használunk a jövőben a számítógépek és laptopok helyett, mellett? Néhány érdekes téma, melyet érdemes lehet elolvasni: hardver szerviz, technológia, kijelző csere, kütyü vásár, laptop javítás, VR szemüveg, számítógép hardver.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9913854890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása