Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Szétszedhető, összerakható, variálható laptop gyerekeknek

2018. május 13. - laptopcafe

Moduláris notebook, játékos laptopszerviz otthon

pi top laptop notebookA „pi-top” laptop könnyen és gyorsan szétszedhető, a tervezők célja a szórakoztatás és a tanulás volt. A gyerekek a moduláris platform segítségével szerelhetik, javíthatják, fejleszthetik vagy éppen átalakíthatják a mobil számítógépet. Kipróbálhatják otthon, hogy milyen lehet egy laptopszervizben dolgozni, mindezt úgy, hogy nem kell attól tartani, hogy károsodik a notebook, a szerelés ráadásul teljesen veszélytelen.

A gyártó mintegy ezer laptophasználó visszajelzését figyelembe véve fejleszti tovább a készüléket. A laptop műanyag burkolatához csatlakozó 14 hüvelykes LCD kijelző Full HD felbontással rendelkezik. A teljes méretű billentyűzet elcsúsztatható, így válik láthatóvá a gép belső tere. A kinyitott notebook hardverei könnyen és gyorsan cserélhetők a moduláris rendszerű kialakításnak köszönhetően.

pi-top-notebook.jpg

A gyereklaptop hardvere

A notebook műanyag burkolata alatt a Raspberry Pi 3 miniszámítógépet találjuk, mely egyedülálló hűtőhíddal rendelkezik, ami alkalmassá teszi mobil eszközökben történő alkalmazásra is. A négymagos ARM processzor 1,2 GHz-en működik, találunk HDMI és USB portokat, microSD kártyaolvasót, WIFi és Bluetooth csatlakozókat.

A gép burkolata alatt a hardver elemei egy sínre vannak rögzítve, így könnyen és gyorsan cserélhetjük, fejleszthetjük az alkatrészeket. A gép akkumulátora 8-10 órás üzemidőt biztosíthat.

pi top laptop hasznalata

A Raspberry Pi 3 többféle hardverváltozatban is elérhető, az egyik konfigurációja például a következő:

  • 64bites SoС BCM2837 Cortex-A53 4 magos processzor
  • 1 GB RAM
  • VideoCore IV 3D;
  • Wi-Fi és Bluetooth 4.1 modulok
  • 40 PIN-es csatlakozó perifériák csatlakoztatásához
  • 4 db. USB
  • HDMI port
  • Ethernet csatlakozó
  • 3.5mm jack
  • CSI csatlakozó kamerák számára
  • DSI kijelző csatlakozó
  • Micro SD kártyaolvasó.

Egyéni laptop szoftver

A szétszedhető laptop saját operációs rendszerrel rendelkezik, ami a mellékelt SD kártyán található és Pi-top: OS Polaris a neve. A rendszer több hasznos, irodai alkalmazás mellett számos oktatóprogramot is tartalmaz, a kényelmes használatot a Google által fejlesztett applikációk biztosítják. Az eszköz elsődleges feladata, hogy játékosan megtanítsa a gyerekeket a laptop szerelésére, javítására és bevezesse őket a programozás világába is.

pi top okos robotA moduláris csomag része rengeteg kiegészítő hardver is: mikrofon, LED-panel, hangszóró stb., melyek forrasztás-mentesen csatlakoztathatók, a mellékelt szoftver segítségével pedig olyan programokat írhatnak a gyerekek, mellyel az egyes eszközök vezérlését, használatát gyakorolhatják.

A csináld magad készlet segítségével készíthetők a laptopról távirányítható robotmodellek, zeneszintetizátor, „űrverseny” ügyességi játék is. Az Európában is megvásárolható moduláris noteszgép ára 320 dollár plusz szállítási költség.

Szétszedhető, összerakható, variálható, fantasztikusan egyszerű és népszerű laptop gyerekeknek. Néhány további téma, melyről érdemes lehet olvasni: akkumulátor csere, Google applikációk, laptop javítása, kijelző csere, laptop-billentyűzet tisztítás, processzor sebessége, notebook üzemidő.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1213915912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.17. 11:29:22

Na, hát akkor ez se Magyarországon, meg káeurópában lesz népszerű...De azért érdekes, kösz, elrakom.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása