Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Okostelefon és laptop összekapcsolása

A legjobb Androidos alkalmazások: csatlakoztathatod az okostelefont a laptophoz

2017. szeptember 17. - laptopcafe
laptop és okostelefon összekapcsolása - androidos alkalmazások:  sharelt, airdroid, airstream - adatátvitel: kábel, wifi

laptop okostelefon kapcsolatAdatcsere gyorsan és könnyen

Az okostelefon és a laptop hétköznapi használati tárggyá vált, melyek között az adatcsere megoldása elkerülhetetlen és fontos. A folyamatosan fejlődő felhőalapú tárhelyek, a Google Drive, Dropbox, stb. jelentősen megkönnyíti az adatokhoz való hozzáférést, előfordulhat azonban olyan helyzet, amikor az okostelefont egyenesben kell rákötni a laptopra.

A kábeles csatlakoztatás az egyik legegyszerűbb, legjobb és legbiztonságosabb megoldás, hiszen internetkapcsolat nélkül kizárt, hogy harmadik fél hozzáférhessen másolás közben az adatokhoz. A kábeles csatlakozás előnye, hogy a csatlakoztatott eszköz az adatkapcsolat mellett töltődik is, ilyenkor a laptop intézőjéből kezelheted az okostelefon fájljait. Ha nincs kábel, akkor egyértelműen a WiFi tűnik ideális megoldásnak az adatcserére, ehhez ajánlunk néhány ingyenes alkalmazást.

ShareIt

A Lenovo telefon tulajdonosok körében (és nem csak) a legnépszerűbb alkalmazás fájlok és állományok megosztására és másolására a ShareIt alkalmazás. Segítségével egyszerűen és gyorsan küldhetsz át fájlokat laptopról okostelefonra és fordítva, emellett egymás között is cserélhetnek fájlokat, akik letöltik ezt a programot.

A ShareIt nemcsak Androidon működik, hanem az összes népszerű platformon elérhető és a lehető legegyszerűbben működik. Az alkalmazás előnye, hogy közvetlenül csatlakozhatnak egymáshoz az eszközök, így nincs szükség külső szerverre, ami jelentősen megnöveli az adatbiztonságot.

AirDroid

airdroid webAz egyik legnépszerűbb alkalmazás a Google Play Marketben a laptop és okostelefon között történő adatcseréhez az AirDroid. Az alkalmazás adatlapja szerint a letöltések száma 10-50 millió között van és az 5 csillagos értékelések száma majdnem eléri a négyszázezret.

Az alkalmazás WIFi vagy 3G kapcsolat segítségével létesít kapcsolatot az Androidos okostelefon és a laptop között, ezután a következő lehetőségek állnak rendelkezésedre:

 • Fájlok és mappák mozgatása az eszközök között a „fogd és vidd” mód támogatásával.
 • Fogadhatsz és küldhetsz SMS üzenetet a laptopod segítségével az okostelefonról.
 • Telepíthetsz és törölhetsz alkalmazásokat a mobiltelefonon.
 • Szerkesztheted a névjegyeidet.
 • Csengőhangokat és zenéket tölthetsz le, szerkesztheted őket.

A program ezek mellett segíthet az okostelefon diagnosztikájában is, mivel megjeleníti az összes alapvető és fontos információt a telefon hardveréről.

Az AirDroid programot itt töltheted le a Google Play áruházból.

Airstream

Az Airstream program azoknak lehet fantasztikus segítség, akik szeretnék okostelefonról is elérni a laptopon található médiatartalmat. Az alkalmazást a Google Play Marketből telepítheted az okostelefonra, majd a laptopra is telepíteni kell a megfelelő verziót. Ha mindkét eszközön rendelkezésre áll a program, akkor az okostelefon segítségével bármilyen tartalmat megjeleníthetsz azokról az eszközökről, melyek csatlakoznak otthoni hálózatodhoz WiFin vagy kábelen keresztül.

Az Airstreamet itt tudod letölteni.

Tovább

2017 legérdekesebb kütyüi: okos zuhanyrózsa és okos fésű

8,5 kg-os brutál gamer laptop és hülye okoskütyük

A gamer laptopokra nagy a kereslet: 8,5 kg élősúly

predator-laptop.jpgAz elektronikai termékek gyártói minden évben a CES-en, a Consumer Electronics Show-n mutatják be legújabb fejlesztéseiket, termékeiket Las Vegasban. A felhasználók itt ismerkedhetnek meg a legújabb laptopokkal, tévékkel, okostelefonokkal, de a gyártók által kitalált, eszement ötletek is itt kerülnek bemutatásra.

2017-ben az egyik elképesztő újdonság az Acer Predator 21 X laptopja volt, melyet kifejezetten „gamerek” számára fejlesztettek. A gép megjelenésében is brutális és vagány, nem beszélve a beépített csúcsteljesítményű hardverről.

A brutális laptop egy tekintélyt parancsoló, 5 reteszel zárható bőröndben érkezik, a teljes csomag súlya nem kevesebb, mint 25 kg, ebből a laptop mindössze 8,5 kg. A csomagban találunk két, egyenként 330 wattos tápegységet és a laptop billentyűzethez cseregombokat, arra az esetre, ha eldurvulna a játék.

acer-predator-laptop.jpgAz Acer Predator 21 X 21 colos kijelzője hajlított, így egészen érdekes formájú az összezárt laptop. A gép műanyag és alumínium borítást kapott, melynek köszönhetően különösen strapabíró, bár a teljes szett súlyát és méretét figyelembe véve nincs sok esély arra, hogy a táskába dobva sétálgassunk vele az utcán. Az Acer terméke lényegében egy laptopba zárt PC, melyet az asztali géphez képest valamivel könnyebb szállítani.

A laptop csatlakozói: egy HDMI, két DisplayPort, egy Thunderbolt 3-as Type C konnektor, egy Gigabit Ethernet port és két tápegység csatlakozó a hátoldalon. A bal oldalára két USB 3.1 Gen 1 konnektor, egy SD kártyaolvasó és aranyozott hangcsatlakozók kerültek, míg a jobb oldalán további két USB 3.1 Gen 1 csatlakozót találunk.

A laptop hardvere

 • Processzor - Core i7-7820HK
 • Memória - négy darab DDR4-2400
 • Adattárolók - két darab 512 GB-os NVMe SSD és egy 1 TB-os HDD
 • Grafika - két darab GeForce GTX 1080, egyenként 8 GB GDDR5X memóriával

Okos zuhanyrózsa figyelmeztet a túlfogyasztásra

okos-zuhany-rozsa.jpegA hagyományos termékek mellett bemutatták a gyártók a legújabb innovációkat is. Az egyre furcsább okos kütyük közül azután mindenki kiválaszthatja a számára hasznos darabokat, vagy nevethet azon, melyet a legnagyobb marhaságnak tart.

A Hydrao okos zuhanyrózsa gyártói azt ígérik, hogy segítenek vidáman csökkenteni a vízszámlát. Az eszköz lényege, hogy a vízsugár színét - a beépített LED-ek segítségével – az elhasznált vízmennyiség függvényében változtatja meg: 10 literig zöld, 20 literig kék, 40 literig piros, afölött pedig elkezd villogni a lámpa, jelezve, hogy az átlagoshoz képest több vizet használsz.

Az okos zuhanyrózsa csatlakoztatható az okostelefonhoz, így egy applikáció segítségével ellenőrizheted a vízfogyasztásodat többféle időfelbontásban is. Az alkalmazás segítségével a Hydrao egyes funkciói is vezérelhetők. A gyártók leírása szerint a 90 Eurós eszközzel akár 25%-os megtakarítás is elérhető.

Az okosfésű tudja, jól  keféled-e a hajadat

okos-fesu-hair-coach.jpgA zsűri által innovációs díjjal kitüntetett termék az okosfésű volt, mely az urakból mosolyt, a hölgyekből elismerő pillantásokat váltott ki. Tény, hogy az első hallásra butaságnak tűnő eszköz önmagában egy remekmű, hiszen telezsúfolták érzékelőkkel és műszerekkel: gyorsulásmérő, giroszkóp, számítógép.

A Hair Coach azaz Hajedző névre keresztelt fésű alapjában véve semmivel sem tud többet hagyományos társaihoz képest, lehet vele fésülködni.

Az eszköz „okosságát” a műszerek által végzett munka adja: méri a fésülködés hosszát, intenzitását, mértékét és az okostelefonra telepített alkalmazás segítségével naplózza ezeket. Az alkalmazás szól, ha rosszul fésülködünk és segít a helyes használat elsajátításában, továbbá hajápolási tervet készít, melynek betartását ellenőrzi is. A 200 dolláros eszköz hihetetlen bónusz funkciója, hogy megállapítja, nedves-e a hajunk.

Tovább

8 tablet a leghosszabb akkumulátor-üzemidővel

hosszú akkumulátor üzemidő - tablet, laptop választás - hardver eszközök összehasonlítása - akku használat

amazon-fire-hd-8-akku-uzemido.jpg

TOP 8. Táblagépek a leghosszabb akkus üzemidővel

Amikor utazás közben elővesszük tablet gépünket, hogy elűzzük unalmunkat a friss hírek böngészésével, vagy belemerülünk egy e-könyv olvasásba, netán kedvenc filmsorozatunk új epizódjának nézésébe - akkor semmi sem kellemetlenebb, mint megszakítani a szórakozásunkat csak azért, mert lemerült a készülék akkumulátora. Ha buszon vagy vonaton ülünk, nem biztos, hogy találunk hálózati csatlakozót a töltő számára, ha mégis, akkor a csatlakoztatott és emiatt mobilitásában korlátozott géppel nem annyira kényelmes a videojáték vagy a sorozatnézés. Ilyen esetekben nemcsak az lehet jó megoldás, ha van nálunk egy powerbank, hanem az is, ha eleve olyan táblagépet vásárolunk, amelynek akku-üzemideje a lehető legmagasabb.

Következik az üzemidő szempontjából a legkitartóbb táblagépek.

ipad-pro-10-5-inch-tablagep.jpgiPad Pro 10.5-inch (13:55)

Az Apple legújabb táblagépe, a 10,5 inch-es iPad Pro az egyik leghosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkező táblagép pillanatnyilag. A készülék gyári leírása szerint ez a tablet 13 óra és 55 percen át működhet egyetlen akkufeltöltéssel, ez pedig rendkívül hosszú üzemidőnek számít, emellett a tablet hihetetlenül gyors teljesítményt nyújt, hála az A10X Fusion CPU-nak. Mindez szupervékony kivitelezésben.

iPad 9.7-inch (12:59)

ipad-2017-9-7-inch-laptop.pngAz Apple 9,7 inch-es laptopja közel 13 órán keresztül életképes egyetlen feltöltéssel. Szintén mellette szól, hogy előnyös áron hozzá lehet férni, fényes kijelzővel és nagyszerű hangszórókkal rendelkezik.

Mindkét fenti modell jellemzői: Széles színtartományú kijelző (P3), 625 cd/m2 maximális fényerő. Széles látószöget biztosító, kettős tartományú képpontok, zsírtaszító képernyőbevonat

Amazon Fire HD 8 (11:19)

amazon-fire-hd_8-tablet.jpg

Több mint 11 órás üzemidőt kapunk, ha megvásárolunk egy Amazon Fire HD 8-at, amely a prémium szolgáltatásra feliratkozott tagok számára hozzáférést biztosítanak rengeteg könyvhöz, filmhez és televíziós műsorhoz. A 8 inches táblagép 1280x800 képpontot jelenít meg, és a kijelző mögött egy új vezérlő teljesít szolgálatot, amely négy magos felépítésben látja el a feladatait.

Lenovo Yoga Book (9:31)

lenovo-yoga-book-akku-uzemido.jpgA Lenovo Yoga Book egy feltöltéssel 9 és fél órát bír, innovatív terméknek számít. Hi-tech kivitelezés: kibontás után felül található a gép, alatta pedig a tartozékok, különleges érintőfelülettel, érintésérzékeny gombokkal rendelkezik. A Lenovo Androidhoz való optimalizálása hasznos, de használatuk hagyományos laptop módban előnytelen. Különleges élményt jelent az írott jegyzetelés a speciális ceruzával ezen a gépen. Lenyűgöző a tablet külső megjelenése, imponáló a leheletvékony kialakítás. Éppenséggel nem tartozik az alacsony árfekvésű hardver eszközök közé.

Samsung Galaxy Tab S3 (8:45)

Aki szeretne billentyűzetet a táblagépéhez, az értékelni fogja a Galaxy Tab S3a-t, a 8 óra, 45 perces üzemidővel. S Pennel felszerelt, melyet rajzoláshoz terveztek, ezen kívül prémium kialakítást kapott. A 9,7 inch-es képernyő támogatja a HDR-t, ami azt jelenti, hogy nagyon élénk színek elevenednek meg a képernyőn.

Huawei MediaPad M3 (8:42)

Egyetlen töltéssel 8 óra és 40 percig működő Huawei MediaPad M3 egy kicsit drága, viszont a befektetett összegért cserében kifinomult dizájnt, fényes kijelzőt, kiváló audio minőséget és megbízható teljesítményt, valamint Huawei EMUI képernyőt kínálnak.

Asus ZenPad 8 (8:22)

Az Asus ZenPad 8 amellett, hogy 8 óra és 22 percig működik egyetlen feltöltéssel, világos és pontos kijelző tartozik hozzá, kiváló hanggal és nagyon könnyű kialakítású eszköz, szinte el is feledkezünk róla, mikor magunkkal visszük. Sajnálatos módon hajlamos leállni, mikor alkalmazások közt tallózunk.

Asus ZenPad 3S 10 (8:09)

Bár sok Windows táblagép és 2 az 1-ben laptop feláldozza az üzemidőt a teljesítményért, az iPad Pro egyensúlyt teremt az akkumulátor élettartam és a sebesség között. A tesztelés során ez a 12,9 inch-es gép több mint 10 órát bírt ki egy feltöltéssel. Az iPad pro nem olcsó és nem képes helyettesíteni egy laptopot, viszont az iPad Pro A9X processzor, 5 millió pixeles kijelző, opcionális Apple ceruza és az intelligens billentyűzet sokoldalú, érdekes eszközzé teszi.

Tovább

Videokártya: AMD vs. nVIDIA

milyen videokártya növeli a laptop teljesítményét? amd vs. nvidea - frekvencia - memória - számítógépes játék

laptop-videokartya-amd-nvidiaA grafikus processzorok

Egy adott számítógép hasznosságát annak teljesítménye határozza meg, egy számítógép teljesítménye pedig  annak alkatrészei alapján körvonalazható. És következhetnek a számok... Ez a szakszerű megközelítés. A laikus felhasználó - például egy szenvedélyes videojátékos - első szempontja a grafika, a látvány. Nem árt tudni, mi biztosítja a legjobb vizuális élményt.

A laptopok legfontosabb összetevői kétségtelenül a processzorok: a CPU-k és a GPU-k. Ez a cikk a grafikus processzorokról kíván tájékoztatást adni. Ha a CPU a számítógép agyának tekinthető, akkor a grafikus processzor a szívének. Ha megkérdeznénk egy játékost, hogy mely komponens számára a legfontosabb, mit szokott leggyakrabban upgradelni, a válasz egyértelműen a videokártya lesz.

Amikor videokártyákra hivatkozunk, két nagy név jöhet szóba, azaz az AMD Radeon és az nVidia. Az alábbiakban általános információk következnek mindkét videokártya márkáról, objektív szempontokat figyelembe véve: előnyök, hátrányok mérlegelése, és egy esetleges útmutató új videokártya kiválasztásához.

Mit lehet tudni az AMD-ről?

amd-grafikus-processzor

AMD az Advanced Micro Devices rövidítése, egy processzorokat gyártó cég neve. Az AMD megvásárolta a videokártyákat gyártó ATI céget 2006-ban és 2010-ig az összes ATI termék hivatalosan is felvette az AMD márka nevét. Utóbbi a termékek széles skáláját kínálja, hogy minden felhasználói igénynek megfeleljen.

Bár az AMD cég a második helyre kényszerül mind a CPU, mind a GPU gyártás terén, idén nyáron sikerült felhívnia magára a figyelmet pár újdonsággal, például a piacra dobott Vega videókártyának és a Ryzen névre hallgató processzornak köszönhetően.

A videokártya kategóriában az AMD egy legjobban vásárolt példánnyal büszkélkedhet, ami nem más, mint az RX sorozat Radeon videokártya. A különleges technológiákkal rendelkező AMD freesync-et kínál, a kalibrálás eredményeként pontosan megjelenített képminőséget, illetve a Steam processzors-t, mely növeli a GPU teljesítményét. Az AMD-hez optimalizált játékok közül legismertebb a Battlefield 1 és a DOOM.

Bónusz: A PlayStation és Xbox konzolok csak egy AMD grafikus processzort tartalmaznak. Az AMD videokártyák konfigurálásához és optimalizálásához szükséges szoftvert AMD Crimson Software-nek hívják, korábbi megnevezése pedig a Catalyst Control Center - egy szoftver, mellyel konfigurálni lehet a 3D alkalmazások grafikai részleteit, az órát, és lehetővé teszi a hőmérséklet ellenőrzését, ill. az energiafogyasztást.

Mit lehet tudni az nVidia-ról?

nvidia videokártya laptophoz

Az nVidia nem szorul különösebb bemutatásra, ugyanis a neve mindent elmond a játékosok számára. A garfikus processzorok legismertebb gyártója, jelenleg gazdasági monopóliumot szerzett a videokártyák területén, az IT legfejlettebb és leghatékonyabb GPU-k létrehozója.

Az nVidia maximális teljesítményt biztosít a piaci átlagnál magasabb áron, de az ATI/AMD-nál kiválóbb technológiát biztosít, ezek közé sorolható az nVidia PhysX (a fizikai törvények tiszteletben tartása a játékokban), nVidia G-Sync (a korábban említett freesync-el azonos szerepet játszik) és CUDA Cores, mely hasonlít az AMD Stream Processor-ára.

Az nVidia együttműködik az Intellel, kompatibilitás és kiváló kommunikáció jött létre a két vállalat között. A mai játékok zöme nVidia márkájú GPU-ra lettek optimalizálva: Assassin's Creed Black Flag, Batman Arkham Origins vagy Call Of Duty Ghosts.

Az nVidia kimagasló videokártyája, a "megdicsőült" Titan X (Pascal). Jó hír, hogy a 10xx sorozatú grafikus kártyák TI (titan) upgraden mennek majd keresztül. Az nVidia videokártyák konfigurálószoftverét nVidia Experience-nek nevezik, ugyanaz a szerepük, mint az AMD Crimson Software-nek.  

Melyiket válasszuk? Mi alapján?

nvidia-vs-amd-videokartya

Bár a videokártyát joggal nevezhetjük a számítógép szívének, a PC-k a külön egységet képező dedikált  videokártya nélkül is számos alapvető műveletre képesek: a beépített vagy integrált grafikus processzorral jól lehet internetezni, youtube-ról filmet nézni, jól futnak az integrált egységgel az office programok és eldöcög néhány játék is. Azonban egy igazi játékos a legújabb számtógépes játékot a legjobb grafikai beállításokkal szeretné élvezni - ilyenkor nagy teljesítményű külön videókártyára van szükség. Továbbá a dedikált videokártya ajánlott akkor is, amikor olyan grafikai programok futnak, melyek nagy erőforrást igényelnek, mint pl. az AutoCad, az Adobe Premiere.

Ha az egyes videokártyák között technikai adataik alapján akarunk dönteni, pontosan kell tudnunk, mit jelentenek a leírásban szereplő számok.

BUS

Bitek száma - lehetőleg legyen nagy. A fogalom a processzor és memória közti útvonalra utal. Felépítés szempontból érthető, hogy egy 256 bit BUS lemez drágább lesz, mint egy 64 bites BUS, mert több útvonala van a processzor és memória között. Tehát egy 2GB 128bit videokártya lassúbb, mint ugyanaz a modell 1GB memóriával 256bit-el.

Processzor frekvencia

Minél nagyobb, annál jobb. Bitek mennek át időegységenként egyik oldalról a másikra. Ezt MHz-ben mérik. Napjainkban a nagy teljesítményű videokártyák frekvenciája legalább 1000 MHz vagy 1 GHz.

Videómemória

Itt is, minél nagyobb a videómemória, annál jobb a teljesítmény. A RAM memóra valóban hasznos, ha több monitorunk van vagy nagy felbontással rendelkezünk. A legtöbben a videokártya memóriájára figyelnek, de nem nézik a BUS-t vagy a frekvenciát. Egy BUS 512 videokártya / 1 GB VRAM gyorsabb lesz mint egy BUS 256 / 4 GB VRAM.

Gyártási technológia

28 nm-es gyártási technológia a legújabb és a legkisebb fogyasztású. Minél újabb a technológia, annál kevesebb energiát fogyasztanak és nagyobb teljesítményt nyújtanak. Kevés nm magas hatásfokot jelent.

Hűtés

Megfelelő hűtés híján “megsülhetnek” az alkatrészek. Két típusú hűtés létezik: aktív és passzív. A passzív egy nagy radiátorból áll, ez vezeti el a hőt, az aktív pedig egy kisebb radiátorból áll, ezen kívül van egy ventilátor is, mely biztosítja a hűtést. Kimutatták, hogy az aktív hűtőlemezek sokkal alacsonyabb hőmérsékletűek, de sokkal zajosabbak is. A legajánlottabb hűtő cégek a Sapphire a Radeon számára és EVGA nVidia-nak.

OC vagy Overcloking

Clock - a grafikus processzor maximális ereje. Gyártótól függően, a processzort gyári beállítás szerint beállítható, hogy maximális frekvenciája a normálisnál nagyobb legyen. Overclocking a képesség, hogy meghaladja a Clock-ot a rendkívüli teljesítmény eléréséért, igényeknek megfelelően, nagyobb energiafogyasztás mellett, továbbá nagyobb felmelegedéssel. Ezért ha OC-ben gondolkodnak, hatékony hűtőrendszerről is gondoskodni kell.

Konfiguráció

Akik úgy vélik, hogy egyetlen videokártya nem elégséges, több videokártyát is beállíthatnak, ami aztán garantálja a kimagasló teljesítményt.

Tovább

Miért ne vegyél érintőképernyős laptopot?

érintőkijelzős laptop vásárlása: akkumulátor üzemidő csökkenés, rossz billentyűzet elérés, magasabb ár, nagyobb súly - képernyő csere

Néhány nyomós ok, amiért nem érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni

 Megtörtént már veled, hogy asztali számítógéped monitorján kézzel akartál odébb húzni egy ikont, netán ráböktél egy nyílra vagy linkre? Kaparásztál értetlenül a laptopod képernyőjén? Sajnáltad, hogy nem reagál ugyanúgy az érintésre, mint az okos mobilod vagy tableted? De hát nem volt kényelmetlen a billentyűzet fölött átnyúlni?

Ahol szükség van érintővezérlésre

transzformer laptop vásárlásAz okostelefonok ma már annyira elterjedtek, hogy hajlamosak lennénk azt hinni, hogy minden képernyő reagál az érintésre. Érintőkijelzőre kétségtelenül szükség van a hordozható készülékek sokaságánál, így a táblagépeken és a 2 az 1-ben típusú hibrideknél (transzformer laptopok), amelyek notebookokból táblákká alakulnak át kis hajtogatás után. Nyilvánvaló, hogy tablet üzemmódban az érintőkijelző nélkülözhetetlen.

interaktiv tábla - érintőkijelzőAz érintéses vezérlésnek számos előnye mutatkozik meg a nagyképernyős, többfunkciós számítógépeknél is abban az esetben, ha a hagyományos billentyűzet és egér használata egy adott helyen és szituációban kényelmetlen, alkalmatlan (pl. falra szerelt nagy monitorok a nappaliban, bemutatótermekben, információs táblák pályaudvarokon - és persze az interaktív táblák az oktatásban, stb.).

És ahol szerintünk nincs rá szükség

Például egy hagyományos notebook esetében. Lehet hogy trendi, de ne számítson, mennyire szeretnének rád sózni egy érintőképernyős hagyományos laptopot - állj ellen, mert az ilyen gép borzalmas ötlet és senkinek sem igazán ajánlott.

Következzen pár nyomós ok, amiért szerintünk érdemes nemet mondani az érintőképernyős notebookra:

lenovo-thinkpad-t460 laptopÁltalában drágábbak

Míg egyes laptopok csak érintőképernyővel állnak rendelkezésre, mások esetében ez opcionális, ám magas áron választhatjuk az érintés funkciót a rendszerünk konfigurálásakor. Például a Lenovo több mint 75 dollárt számít fel egy ThinkPad T460 esetében, ha azt érintőképernyővel együtt választjuk, mint egy ugyanilyen modellnél érintőképernyő nélkül. A Dell 350 dolláros összeget ad hozzá az XPS 13-hoz az érintőképernyőért, viszont a képernyőfelbontás is módosul 1080p-ről 3200 x 1800-ra.  

De még akkor is, ha az érintőképernyős verzió nem drágább, vagy ha olyan notebookot találsz, mely csak érintőképernyősen választható, akkor is széles ívben el kellene kerülnöd. Miért is?

Rosszabb az akkumulátor üzemideje, élettartama

Függetlenül attól, hogy használod-e vagy nem, az érintőképernyős digitalizáló mindvégig folyamatosan működik, és ezáltal jelentősen nagyobb gépi erőt szív el, ami aztán 15-25 százalékos akkumulátor-üzemidő csökkenést eredményez. Például két azonos módon konfigurált ThinkPad T460 laptopon tesztelt nem érintéses modell 17 óra és 4 percig volt életképes egy full töltés után, míg az érintőképernyős társa mindössze 13 óra és 12 percig, ami 22 százalékos különbséget jelent.

Ha mégis érintőképernyős laptop mellett döntesz, készülj fel arra, hogy a tévedésed terhe mindenhová elkísér majd. Sajnos semmit sem lehet már tenni az akkumulátor érdekében, miután már megvásároltad az érintőkijelzős laptopot. Tesztelők megpróbálták kikapcsolni az érintőképernyőt (a Windows Eszközkezelő használatával) két notebookon és elvégezték a tesztet, az eredmények majdnem azonosak voltak. A digitalizáló továbbra is energiát használ, még ha nem is képes reagálni az érintésekre.

notebook érintőkijelzőVastagabb, nehezebb notebook

Ha mégis egy érintőképernyős laptop mellett döntesz, számíts arra, hogy szó szerint is hordoznod kell a döntésed terhét, bárhová is mész. Az érintés funkció hozzáadással a laptop súlya is jelentősen megnövekszik. Például az EliteBook Folio G1 érintés nélkül 1 kg körül van, az érintőképernyős verziója 55 g-al nehezebb.

Szeretnéd elérni a billentyűzetet?

Amikor megérintesz egy táblagépet vagy okostelefont, általában közelebb hozod azt magadhoz. Azonban egy kagylós kialakítású laptop esetében át kell nyúlnod a billentyűzeten, ami legjobb esetben csak kellemetlen, rosszabb esetben akár káros, veszélyes is lehet. Sokkal több mozdulatra lesz szükséged, ha gépelsz és közben a képernyőt is megérinted, ami az állandó karemelések miatt terhelést jelent a kezed és a csuklód számára; ez később vállproblémákat eredményezhet.

laptop érintőképernyő tükröződésTükröződés, rosszabb látószög

Ha azt szeretnéd, hogy a laptopod tükörként is szolgálhassa kényelmedet, szerezz be egy érintőképernyőset :). A legtöbb érintőképernyő fényes anyagból készül, ami korlátozza a látószöget és növeli a képernyő tükrözését. Létezik pár kiváló üzleti laptop anti-reflektív képernyővel, mint például a Lenovo ThinkPad T460s és T460, de a legtöbb rendszer, azok is, amelyek azt állítják, hogy anti-fényvisszaverő panellel rendelkeznek, valójában rendkívül fényesek, a visszatükrözés zavaró lehet. Ha munkához nem is, sminkeléshez és borotválkozáshoz forrón ajánljuk.

Tovább

Döbbenetesen furcsa USB szerkentyűk

gyogyito-bagoly-usbIrodai perifériák? Külső tárhely, videokártya? Hardverkulcs? Ugyan! Csatlakoztass bölcs baglyot vagy repdeső T. rexet számítógépedhez!

Nemrégiben már bemutattunk jó pár teljesen értelmetlen laptopkiegészítőt és tartozékot, ám úgy tűnik, az USB-csatlakoztatás lehetősége ennél is szélesebb távlatokat nyit a pihent agyú tervezők számára. Ne korlátozzuk tehát a számítógépünk sokoldalú USB-portjának felhasználói használatát az irodai perifériák vagy dongle-ek csatlakoztatására, hiszen ma már ezeknél sokkal fantasztikusabb USB-eszközök léteznek. Válogattunk párat a legkülönlegesebbek és legfurcsábbak közül, melyek meglepően hasznosak vagy teljesen alkalmatlanok is lehetnek. Az USB porszívótól kezdve a gyógyító bagolyig minden furcsa USB-eszközt meg lehet vásárolni üzletekben, webáruházakban.

Kézműves USB hosszabbító

usb hosszabbító házilag

Ezt a hosszabbítót azok számára találták ki, akiket bosszantanak a szövevényes adatátviteli mutatók. Ez a steampunk stílusú periféria fényesen világít, amikor egy USB 2.0 eszközt csatlakoztatunk és sokkal érdekesebbé teszi a fájlátvitelt és a periférikus beállításokat. A lett stílusú faragvány, az elektroncsöves világítótorony és a fonott kábel együttesének kellemes esztétikai hatása vitathatatlan, és ez kétségtelenül jogosulttá teszi ezt az apró készüléket arra, hogy helyet foglaljon az íróasztalunkon.

Robot USB hub

robot-usb-hub

Ez a barátságos robot villogó kék szemekkel életre kel, ahányszor csatlakoztatjuk a számítógépünkhöz. Gumiabroncs biztosítja számára a mobilitást, valamint állítható karokkal is rendelkezik, melyekkel bármilyen elképzelhető kifejezést képes produkálni. Nincs okunk tartani attól, hogy engedetlen robot lesz belőle; hűen szolgálja a tulajdonos személyes négyportos USB hubját.

USB-s miniatűr vákuum porszívó

usb-porszívó

Ez akár valóban hasznos lehet. A sűrített levegős ipari porszívók/porfúvók kényelmetlenek lehetnek, de a rendszerünk tisztításához használhatjuk az itt látható kütyüt, amelyet forgalmazói a világ legkisebb USB-s porszívójaként hirdetnek. A por és a morzsák egy szempillantás alatt eltűnnek e készülék újrafelhasználható szűrőjének köszönhetően, emellett még ergonomikus kialakítása is kellemes. 4 lábú csatlakozóvezetékkel tervezték.

Repülő T. rex - USB helikopter

t-rex-helikopter

Hogy is élhettél eddig enélkül?! Saját Jurassic Park-kaland hozható össze ezzel az USB áramfelvételű T. rex helikopterrel. A magasfényű festési munkának és a mechanikus rotoroknak köszönhetően nagy eséllyel vonja majd magára munkatársaink figyelmét, ha kitesszük irodai asztalunkra. Egy teljes töltés 10 perces repülési időt biztosít, ami tökéletesen kielégítheti a légi közlekedéshez fűzött álmainkat egy ebédszünetben. Az infravörös érzékelő a kézmozdulatokat veszi alapul, így nem kell az akkumulátor miatt aggódni.

Gyógyító bagoly szerkentyű

gyogyito-bagoly-usb

A baglyok bölcs és éber lények, ezért jó ötlet, ha mindig magunk mellett tudunk egyet. Ez a kütyü nyugodtan ül a laptop mellett, körültekintően figyel mindent és mindenkit a környezetünkben. Mikor az USB portba csatlakoztatjuk, oldalra pillant és a fejét is mozgatja. Ez a fenséges madár-gadget fehér vagy világosszürke változatban található meg és minden irodai környezetben megfelelő, engedelmes madár-társnak bizonyul. Egybehangzó felhasználói vélemények szerint gyógyító hatása vitathatatlan. Fejfájásodat elűzi, gyomorégésedet megszünteti, fülzúgásod abbamarad. A gyógybagoly arra is jó, amire nem.

usb_flower_lavender_p_80087_1355892555_215_215_1.jpgUSB illatvirág

Ez az USB-alapú eszköz nemcsak ilyen nagyon szép, hanem illatanyag-kibocsátó funkciójával arra is képes, hogy mentálisan az irodától távolra röpítsen minket, egy általunk éppen áhított környezetbe. Miután megvásároltuk az első kibocsátónkat, bármikor cserélhetjük az illatos aromaanyagokat a kívánt légkör megteremtéséhez: válogathatunk a levendula, jázmin, óceáni szellő, kamilla között. Több USB port esetében megpróbálhatjuk kombinálni a különböző illatokat, létrehozva egy egyedi olfaktorikus élményt. Illatozzék száz USB-virág!

USB multiméter

usb-multimeterEz az USB multiméter minden USB eszköz áram- és feszültségleolvasásáról mérést végez, minden további vezeték nélkül. Ez a flash meghajtó méretének megfelelő kompakt eszköz élénk, kék, áttetsző burkolatot és saját kiterjedéséhez képest nagyméretű digitális képernyőt tartalmaz. Könnyen szállítható (vágd zsebre!) és kényelmesen használható (dugd be!). Bárhol és bármikor égető szükség lehet rá! Mindössze csatlakoztatni kell és a kijelzőjén szemet gyönyörködtetően váltakozni fognak az áram- és a feszültségértékek.

Tovább

Lézerrel vetített, projekciós, virtuális billentyűzet

lezeres vetitett billentyuzetNem csoda, inkább csak kényelmetlen

A számítógép feltalálását követő időszakban csodának tűnt a hologramos, 3D kijelző és a mozgásérzékelős irányítás vagy asztalra vetített billentyűzet. A tudományos-fantasztikus kategóriába tartozó találmányok közül sok megvalósult, és néhányról kiderült, hogy egész egyszerűen kényelmetlen és használhatatlan. A mérsékelten használható és értelmes csoportba tartozik a kivetített billentyűzet.

Mi a projekciós klaviatúra?

A hétköznapi nyelven vetített billentyűzetet a webshopokban „Virtuális lézerklaviatúra” néven találhatod meg. A rendszer lényege, hogy a billentyűzet képét lézer vetíti rá szinte bármilyen felületre, a vetítőegységben lévő érzékelő pedig megállapítja, hogy milyen karaktereket érint az ujjad.

A virtuális, vetített lézeres rendszer egér szerepét is betöltheti, de segítségével virtuális zongorabillentyűzet is kivetíthető.

Az ilyen klaviatúrák hátránya, hogy problémás a fizikai visszajelzés a billentyűzet felől és nem minden helyzetben használható, például erős fényben egyszerűen nem látszik a billentyűzet képe.

lezer billentyuzet mukodeseA lézer billentyűzet működése:

 • A lézersugár vagy a projektor felvetíti a billentyűzet képét a felületre
 • Egy érzékelő vagy kamera meghatározza az ujjak mozgását
 • Az ujjak koordinátáinak kiszámítását követően a rendszer elküldi a billentyűparancsot a laptop vagy más eszköz felé.

A piacon találhatunk infravörös sugárral érzékelő billentyűzeteket is.

Az optikai-virtuális billentyűzet története

A vetített képes billentyűzetet az IBM még 1992-ben készítette el és védte le. A korabeli szerkezet is képes volt már a legtöbb beviteli eszköz imitálására. Jelenleg a Celluon Inc. a szabadalom tulajdonosa.

A Celluon eszközei

A cég weboldalán 99,99 USA dollárért kínálják az Epic névre keresztelt virtuális billentyűzetet. Sokat mondó, hogy a technikai leírás helyén a visszaváltási időszakot és szabályokat olvashatjuk. Hasonló a helyzet az evoMouse néven megvásárolható virtuális egérrel is. 79,99 dollárért vásárolhatunk olyan érzékelőt, mely lehetővé teszi, hogy az asztalon mozgatott ujjainkat használjuk egér helyett.

Magyar weboldalakon keresgélve 20 ezer forint körül találunk „Bluetooth Virtuális lézer billentyűzet” eszközt. Ezeket inkább okostelefon tulajdonosoknak ajánlanak, laptop használók számára elképzelhető, hogy fölösleges ez az eszköz.evomouse lezeres eger

Ha valóban működik az eszköz, akkor remek vásárnak tűnik, hiszen az egész hardver nem nagyobb egy kulcstartónál, melyet bárhová könnyen magaddal vihetsz. A beépített akkumulátorral együtt alig 40 gramm, percenként 350 karakter bevitelét teszi lehetővé.

Tovább

5 tipp a laptop nyári hűtéséhez

a laptop hűtése - a túlmelegedés megakadályozása - helyes használat nyáron

laptop-hutes-nyaron.jpgTanácsok és ötletek a laptop biztonságos használatához

A laptop megfelelő, korrekt hűtésére nyáron nem csak azért van szükség, hogy a teljesen nyilvánvaló túlmelegedést, leégést vagy az elektronika meghibásodását elkerüljük. A laptop akkumulátorának élettartama nagy mértékben függ attól, hogy a megfelelő hőmérséklet-tartományban használod-e. Ha gyakran és sok ideig túlmelegszik az akkumulátor, mivel kémiai folyamatok útján végzi a munkáját ez az alkatrész, jelentősen megrövidülhet az élettartama, szélsőséges esetben felrobbanhat, meggyulladhat az aksi.

A laptop melegedésének okai

Mielőtt rátérnénk arra, hogyan lehet a laptopot nyáron is a megfelelő hőmérséklet-tartományban működtetni, vegyük át, hogy mi lehet az oka a laptop túlmelegedésének.

A laptop melegedése nagyon gyakori probléma, hiszen a szűkös burkolatba helyezett hardverek egyre nagyobb teljesítményre képesek, ez a teljesítmény jelentős hőtermeléssel jár, ezért a rendeltetésszerű használat mellett is előfordulhat, hogy a meleg nyári napokon forrósodik a notebook.

A notebook melegedésének gyakori okai:

 • Gyenge a laptop hűtőrendszere – ha a laptopgyártó cég több modellt is hasonló laptopburkolatba pakol, előfordul, hogy a nagyobb teljesítményű hardver számára már nem elegendők a korábbi modellekhez tervezett hűtőjáratok.
 • Porosodás – nagyon gyakori probléma, hogy a laptop processzorának hűtőbordáira rakódott por lecsökkenti a rendszer hatékonyságát, a ventilátorok nem működnek megfelelően.
 • Hőhíd megszakadása – a laptop hűtésének hatékonyságát jelentősen befolyásolja a hőhíd, mely a processzor (vagy bármely hűtött alkatrész) és a ventilátor bordázata között létesül. Ha a rendszer bármely pontján szakadás van, például elenged a hőpaszta, a hűtés hatékonysága nem megfelelő.
 • Laptop helytelen használata – a legtöbb modern notebook tervezése során minimális anyagfelhasználással számolnak a szakemberek. A gép hűtéséhez szükséges légáramlás biztosítására mindössze néhány nyílást hagynak a műanyag házon, melyet semmi esetre sem szabad eltakarni. Ha a mobil számítógépet nem megfelelő módon használják és a hűtőrendszer nem kap elegendő friss levegőt, a rendszer túlmelegedhet.

Hogyan használd a laptopodat nyáron, hogy elkerüld a túlmelegedést?

1. Ne használd a laptopot ölbe helyezve!

Az egyenes kemény asztallap a legjobb felület a munkához, de ha a meleg nyári napokon is szeretnéd optimális hőmérsékleten tartani a laptop akkumulátorát, vásárolj laptop alátétet. Az egyszerűbb alátétek csak a megfelelő légáramlást biztosítják, a drágább modellek ventilátort is tartalmaznak, ami segít a notebook gyors lehűtésében.

laptop-huto-tisztitasa.jpg

2. Tisztítsd ki a laptop hűtőrendszerét!

Nyáron, de inkább még tavasszal vidd el a laptopodat szervizbe, és kérj egy komplett tisztítást, vagy végezd el saját kezűleg. A notebook rendszeres tisztítása a hőmérséklet kordában tartása mellett higiéniás szempontból is ajánlott.

3. Csökkentsd a laptop teljesítményét, vedd le a kijelző fényét

Egyszerűbb lenne azt ajánlani, hogy a legmelegebb nyári napokon inkább ne használd a laptopodat, de természetesen ez nem megoldható. Annyit azonban megtehetsz, hogy az ilyen időszakokban mellőzöd a nagy grafikai teljesítményt igénylő programok futtatását, ilyenek a játékok. A laptop beállításai között lecsökkentheted a gép teljesítményét, ez kedvez az akkumulátor üzemidejének is, és lecsökkentheted a fényerőt, ez pedig a LED-ek által termelt hőt mérsékeli, amely ugyan nincs közvetlen hatással a műanyag ház hőmérsékletére, mégis hasznos lehet.

laptop-legkondi-hutes.jpg4. Hűvös helyiségben dolgozz!

A laptop számára a működési környezet hasonló ahhoz, amit az emberek is kedvelnek. Ha légkondicionált, hűvös helyen dolgozol, az a munka produktivitását is növelni, és a notebook egészségére is jó hatással lesz.

5. Kapcsold ki a gépet!

Ez elsőre furcsán hangzik, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy időnként a laptopot is ki kell kapcsolni. Sok felhasználó használja a készenlét üzemmódot arra az időre, amíg nem használja a gépét. Ez kényelmes, hiszen elég csak felnyitni a laptop kijelzőjét és néhány másodperc elteltével már használható a gép.

A nagy nyári melegben, ha nem használod a gépet, a start menü „Kikapcsolás” parancsával fejezd be a munkát. Így valamivel tovább tart majd a notebook bekapcsolása, de egy lehűlt rendszert vehetsz használatba.

Tovább

Így utazz, nyaralj a laptopoddal

laptop taskaTippek, tanácsok és ötletek a nyárra, ha laptoppal utazol

szállítás - áramellátás - biztonsági mentés - eszközök

A nyári pihenés, utazás alatt sem lehetünk meg kedvenc laptopunk, hordozható számítógépünk nélkül. A Facebook megosztások mellett a hosszabb blogbejegyzéseket csak laptop segítségével lehet kényelmesen legépelni, az esti filmnézés is a laptop kijelzőjén lehet igazán kellemes időtöltés. Utazás közben az amúgy is értékes elektronikát megfelelő módon óvni kell, különösen akkor, ha a hétköznap is használt munkaeszközödről van szó.

Ha utazol a laptopoddal, a következő eszközökre lesz szükséged:

 • kényelmes és biztonságos laptoptáska
 • védőfólia a kijelzőre
 • szerszámok, melyek segítségével szükség esetén szétszedhető a laptop műanyag burkolata
 • áram átalakítók az utazási célország áramhálózatának használatához
 • laptop tisztító készlet.

Fontos a megfelelő laptop táska

Utazáskor a legfontosabb, hogy a laptopodat biztonságosan becsomagold. A kényelmes laptoptáska azért biztonságos, mert nem kell gyakran cserélgetni, lóbálni, ezért a leejtés és ütés veszélye csekélyebb. A jó laptoptáskában van elegendő hely a szükséges töltőnek, áramátalakítónak, szerszám- és tisztítókészletnek, esetleg az úti okmányoknak is.

Szükség esetén hagyományos hátizsákban vagy táskában is szállíthatod a gépet, ilyenkor érdemes egy vastagabb rongydarabba, esetleg törölközőbe becsavarni.

Ne vigyél fölösleges eszközöket

A laptop mellé több kiegészítőt is vásárolhattál, ezeket érdemesebb lehet otthon hagyni. A külső merevlemez, CD vagy DVD meghajtó csak fölösleges plusz súlyt jelenthet a repülőgépen. A fontos iratokat és fájlokat a Google Drive-on a világ bármely pontján elérheted.

Figyelem: Csomagoláskor távolíts el minden eszközt a laptop USB portjából és DVD meghajtójából. Ne felejtsd el kikapcsolni a laptopot – Alvó vagy hibernált állapotban merül a laptop akkumulátora, és hő is termelődhet, melyet a zárt térben nem tud a hűtőrendszer elvezetni.

Vigyél magaddal adaptert, áramátalakítót

laptop tolto adapterHa külföldre utazol, indulás előtt érdeklődj utána, hogy a célország áramhálózatára hogyan tudsz rácsatlakozni, milyen laptoptöltőt kell használnod. Használj ki minden lehetőséget a laptop akkumulátorának feltöltésére, ha munkaügyben utazol, mindenképpen vigyél magaddal tartalék akkumulátort.

Csinálj biztonsági mentést indulás előtt

A laptopon található fontos fájlokról, esetleg az egész rendszerről készíts indulás előtt egy biztonsági másolatot, melyet egy külső merevlemezen tárolj otthon, esetleg használd a Google legújabb szolgáltatását, mely segítségével biztonsági másolatot készíthetsz a rendszeredről a Google felhőszerverében.

Ne hagy a csomagodat felügyelet nélkül

A megfelelő laptoptáska megóvhatja a laptopodat a sérülésektől, ugyanakkor felhívja a tolvajok figyelmét is az elektronikai eszközre. Ha van a gépben GPS nyomkövető, állítsd be a védelmi funkciókat. Érdemes mindig a kezünk ügyében tartani a laptoptáskát, így nem csak a tolvajoktól, de a sérülésektől is megóvhatod.

Ha repülővel utazol

laptop repulogepNe felejtsd el, hogy a röntgengép nem veszélyes a laptopon tárolt adatokra, de a fémdetektor mágneses mezője okozhat károkat a merevlemez fájljaiban.

A feladott csomagokkal a munkások nem bánnak kesztyűs kézzel, ezért csak akkor tedd a bőröndbe a laptopot, ha ez feltétlenül szükséges. Ilyenkor speciális fóliába vagy kartonpapírba csomagolhatod, hogy védve legyen. A laptop a kézitáskádban van a legnagyobb biztonságban.

Tovább

Gyorssegély, ha elromlik a laptopod!

Diagnosztika házilag

laptop javitas szervizbenMit kell tenni, ha elromlik a laptopod, de neked szükséged van rá nagyon sürgősen? Adja magát a válasz, hogy gyorsan vidd el a laptopszervizbe, de nem mindig van erre lehetőség, és előfordulhatnak olyan esetek, amikor az otthoni javításnak is van létjogosultsága. Ha a laptop nem működik, az nem jelenti azt, hogy elromlott, több más oka is lehet annak, ha nem tudod bekapcsolni a hordozható számítógépedet.

A legújabb gépek már összeforrasztott műanyag burkolatban kaphatók, melyet nemhogy otthon, de még szervizben is nagyon körülményes javítani. A régebbi modellek esetében a laptop akkumulátora bármikor eltávolítható volt, manapság lefagyáskor csak a reset gombra számíthatsz.

Lássunk néhány egyszerű diagnosztikai lépést, melyek segítségével megállapíthatod, hogy milyen javításra van szükséged, kell-e laptop szervizbe vinni a gépet.

A laptop nem ad ki semmilyen hangot, a lámpái nem világítanak. Ha a gép ventilátora, régebbi modellek esetében a merevlemeze nem zúg, a kijelző sötét marad, akkor a legvalószínűbb, hogy a tápellátással van gond. Ha mindössze a laptop töltőjével van baj, akkor a Laptophardwarenél vásárolhatsz egy új egységet és már folytathatod a munkát, ha a töltővel nincs baj, akkor az áramkörök valamely részén lehet a hiba, de ezt csak a szakemberek tudják megállapítani, ezért vidd a gépet szervizbe.

laptop melegedes forrosodasHa a laptop működik, az ellenőrző lámpák működnek, de a kijelző továbbra is sötét, akkor a videokártya vagy a laptop kijelzője hibásodhatott meg. Kapcsolj a laptophoz egy külső monitort. Ha a monitoron nem jelenik meg kép, a laptop videokártyája hibásodhatott meg. Egyes modellek esetében a videokártya cserélhető, de az általános megoldás a laptop alaplapjára integrált videokártya, ezt csak laptop szervizben cserélhetik speciális berendezés segítségével. A videochip cseréje nem minden esetben megvalósítható, és meglehetősen drága mulatság.

Ha a laptop kijelzője romlott el, Budapesten a Laptophardware szervizben gyorsan és garanciálisan kicserélhetik a meghibásodott alkatrészt.

A laptop elindul, a BIOS betöltődik, de a Windows operációs rendszer nem jelenik meg. Itt is legalább két hibalehetőség van: a laptop merevlemezének meghibásodása vagy az operációs rendszer meghibásodásával kell számolni. A laptop merevlemezét a szervizben ingyenesen kicserélik a szakemberek, ha ott veszed meg az új alkatrészt. A Window rendszer helyreállítását az operációs rendszer telepítőlemezével kísérelheted meg, végső esetben irány a laptop szerviz.

A laptop burkolata forró, a gép időnként kikapcsol. Valószínű, hogy a laptop hűtőrendszerének hatékonysága csökkent. Ennek helyreállításához lehet, hogy elegendő kitisztítani a hőszerélő bordák lamelláit, de lehetséges a ventilátorcsere szükségessége is. A laptop tisztításával te is próbálkozhatsz, de érdemes ezt is szakemberre bízni, aki gyorsan, szakszerűen és adatvesztés nélkül végzi el ezt a munkát is.

laptop billentyuzet javitasA laptop billentyűzetének egy része, vagy az egész nem működőképes. A laptop billentyűzetét vagy billentyűit a laptopszervizben cserélik, a munkát a helyszínen megvárhatod. A laptophardware-nél vásárolt billentyűzetet ingyenesen szerelik be a gépbe.

Folyadék került a laptopba. Azonnal húzd ki a laptop töltőt, távolítsd el az akkumulátort, amennyiben lehetséges, és sürgősen vidd a laptopot szervizbe. A leöntött laptopot szakszerűen tisztítani kell, mivel az alkatrészei oxidálódhatnak, és bizonyos idő elteltével véglegesen kiéghet az alaplap.

Tovább
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - laptop_szervíz - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás