Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Google Drive videók megosztása Youtube-on

2017. május 28. - laptopcafe

google felho tarhelyDrive, Youtube és Google Fotók együttműködés

Az otthoni adattárolás egyik legérzékenyebb pontja a fotók és videók megőrzése. A 21. században rengeteg médiafájl keletkezik, melyeket a büszke tulajdonosok szeretnének másokkal megosztani, vagy éppen biztonságosan, mindenkitől elzárva tárolni. A laptop merevlemeze nem a legtökéletesebb megoldás a médiafájlok tárolására, asztali számítógépet pedig egyre kevesebben vásárolnak. A felhő alapú tárhelyek, a Google szolgáltatásai: a Google Drive és a fotók tárolására szolgáló Google Fotó megfelelő megoldásnak tűnik.

Google Fotók és Drive

Egy Google felhasználói profil birtokában a Google Drive-ba és a Google fotók szolgáltatásba feltölthetsz fényképeket és videókat is. Az alapbeállításokat egyesek félreértelmezve úgy gondolják, hogy a Google Drive és Google Fotók szolgáltatás összekapcsolásával automatikusan megosztják féltett anyagaikat az internet közönségével, valójában ez nincs így. A megosztást minden esetben engedélyezni kell, ami egyes személyek részére érvényes, vagy egy megosztási link birtokában bárki hozzáférhet.

Miért jó a Google Fotók szolgáltatás?

  • Könnyen szerkesztheted és megoszthatod fényképeidet és videóidat.
  • Könnyen kezelhető albumokba rendezheted a feltöltött fájlokat.
  • Kereshetsz személyek szerint vagy dátum után.
  • Eszközeidről automatikusan mentheted a médiafájlokat.

A Google Drive előnyei:

  • Mappákban, fájlrendszer szerűen rendezheted anyagaidat.
  • Minden állományodat egyetlen, központi helyen őrizheted.
  • Dokumentumokba, táblázatokba és diákba szúrhatod be az itt tárolt fotókat, állományokat.
  • Szinkronizálás után bárhol és bármikor hozzáférhetsz anyagaidhoz.

A Google, Youtube és Google Fotók tárhelye közötti különbség

A Google fiók tárhelye 15 GB, melyet ingyenesen vehetsz igénybe, természetesen havidíj fejében ezt bármikor megnövelheted. A fotók és videók különbözőképen számítanak bele a tárhelykvótába. A Google Drive-on tárolt adatok teljes egészében beleszámítanak, míg a Google Fotókban feltöltött elemek kétfélék:

  • kiváló minőségű fotók – nem számítanak bele a tárhely méretébe;
  • hagyományos, eredeti minőségű fényképek – beleszámítanak a tárhelykvótába.

Mikor nyilvánosak a fotók és videók?

Teljesen lényegtelen, hogy hova és mikor töltöd fel a fényképeidet, azok mindaddig privát minősítésűek maradnak, amíg meg nem osztod őket másokkal.

Hogyan oszthatom meg Youtube-on a Google Drive videókat?

google fotokA Google Drive-on tárolt videófájlok megosztásához a Google Fotók szolgáltatás közbeiktatására van szükség. A videók megosztásának lépései:

  • Jelentkezz be a Google Fényképek szolgáltatásba a Google felhasználói profilod segítségével.
  • A bal felső Főmenüben (három vízszintes vonal) kattints a beállításokra.
  • A csúszka segítségével kapcsold be a „Google Drive Google Drive-fotók és -videók megjelenítése a Fotók könyvtárban” szolgáltatást.
  • A Youtube.hu oldalon (amennyiben a Google felhasználói profiloddal vagy bejelentkezve) a feltöltésnél válaszd a „Videóid importálása a Google Fotókból” gombot a jobb felső sarokban.
  • A Google Drive-on tárolt videó felkerült a Youtube csatornádra, és bárkivel megoszthatod.

Google Drive videók megosztása Youtube-on, hogy a lehető legtöbb tárhelyet megspórolhasd. További érdekes, olvasni való témák: Google kereső szolgáltatások, laptop szerviz, online tárhely bérlés, Google Fotók feltöltés, youtube videók.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5412545887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása