Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

2018 eddigi legjobb gamer laptopjai

2018. április 03. - laptopcafe

gamer laptop alienware

Milyen felszereltségűek a legjobb gamer laptopok 2018-ban?

Milyen notebookot vegyen egy játékos?

A laptopgyártók által kínált géptípusok nagyon széles skálán mozognak teljesítmény tekintetében. A hardver csúcskategóriájának a gamer, azaz játékosok számára készült modelleket tekintjük. Ezek az eszközök, a mobilitás megtartása mellett a teljesítmény maximalizálására és a legújabb alkatrészek használatának demonstrálására törekednek.

Asztali PC vagy laptop?

Erre a kérdésre nem igazán szeretnék most válaszolni, csupán tekintsük át, hogy milyen előnyei vannak az egyik vagy a másik típusnak. A játékosok számára a legfontosabb a gép teljesítménye, kapacitása, de a legelhivatottabbak számára a megjelenés, a dizájn is rendkívül sokat nyom a latba. Laikusként a mobilitásról nem igazán tudnék nyilatkozni, annyi biztos, hogy az elhivatott WoW-os nyaralás, utazás közben is csatlakozni akar a társakhoz, ezt pedig a legjobb számítógép segítségével akarja megtenni.

A jelenlegi technológiai szinten az asztali PC a játékos számára az ideális választás. A nagyméretű, jól szellőző házba bármilyen hardvert bepakolhat, a legnagyobb teljesítmény leadása mellett is optimális lesz a gép hűtése, nem beszélve arról, hogy a laptophoz képest rendkívül könnyű fejleszteni. Ha kevésnek tűnik a videokártya teljesítménye, egyetlen mozdulattal újabbra cserélhető, ha kevés a hűtőrendszer teljesítménye, bármikor kiegészíthető. Az asztali gép házába folyadékhűtés is könnyebben beépíthető. Az Asus G700-as modellje például, mely rendelkezik vízhűtéssel, inkább emlékeztet egy asztali számítógépre, mint laptopra.

A laptop alapvető előnye és lényege, hogy könnyen hordozható, az Alienware 17 majdnem 5 kilós tömegével, melyhez még hozzá kell adni a táska, a pótakkumulátor és a szükséges kiegészítők súlyát, nem tudom, mennyire számít könnyen hordozható gépnek, bár a csúcsteljesítményű asztali géppel szemben komoly előnnyel indul. A Predator 21x súlya majdnem eléri a 10 kg-t, de a gyártók gondoltak az utazó gamerekre, ezért egy csinos, fegyvertáskára emlékeztető bőröndben árulják a kütyüt. Természetesen az újabb modellek már 3 kg alatt vannak, ezek hűtésével és strapapíróságával szemben merülnek fel kétségek.

asus rogA legjobb laptopok játékra

A játékosok számára készült, komoly teljesítménnyel rendelkező laptopok többségében jelenleg a 7. generációs Intel procersszorokat használják, ehhez 16 GB DDR4-es ram és 6GB GDDR5 VRAM jár. A videokártya többnyire Nvidia Geforce GTX, abból is kettő, tandem üzemmódban. A háttértár szerepét általában két meghajtó látja el, egy SSD és egy nagyobb kapacitású HDD. A 17 colos monitorral szerelt gépek rendkívül komolyan néznek ki, de gyakran vásárolnak 15 colos kijelzővel szerelt gamer laptopokat is, ezek valamivel könnyebbek is.

Alienware 17 R4

A Dell által készített laptop a márka megbízhatóságára és hírnevére épít, a dizájn csak másodlagos. Intel Core i7-7700HQ Quad-Core 3,8 GHz-es processzor hajtja a rendszert, amit 16 GB DDR4-es memória szolgál ki. A grafikáért Nvidia GeForce GTX 1060-as videokártya felel 6GB GDDR5-ös memóriával. A 4,4 kg súlyú laptop 17,3 colos kijelzőt kapott, 1920x1080-as felbontással.

A gép meglehetősen túlárazva került a piacra, de ezért ergonomikus RGB megvilágítású billentyűzetet is kapunk. Összességében azt tudjuk elmondani róla, hogy egy ideális 1080p-s gamer laptop, mely óriási kijelzőjével remekül megfelel a céljának, azonban lényegesen nehezebb a vetélytársainál és az ár/érték arány sem tökéletes.

predator gamer laptopAcer Predator Helios 300

Az Acer által készített laptop talán az egyik legjobb jelenleg a piacon elérhető modell. Hardver tekintetében a szokásos paramétereket nyújtja, a hetedik generációs i7-es processzor, 16GB memória alap, ahogyan az Nvidia GeForce GTX 1060 6GB-s videokártya is annak tekinthető. A 2,7 kilogrammos súly és s 15,6 hüvelykes képátló pedig biztosítja a könnyű hordozhatóságot.

A gép egyik hátránya, hogy csak egy 256GB-s SSD meghajtót kapunk, nem tartalmaz komolyabb háttértárat. Összességében elmondható, hogy sok tekintetben a legjobb gamer laptop a Helios 300, ezért ajánlom mindenkinek, aki a hordozható játékgépek között kutakodik.

asus rog gx700Asus ROG Zephyrus GX501

Ha a gamer laptopokról beszélünk, mindenképpen meg kell említenünk az Asus ROG-jait. A cég egy speciális szériát szán a játékosok számára ROG=Republic of Gamers.

A Zephyrus GX 501-es modell hozza a kötelezőt, megtalálhatjuk benne a hetedik generációs Core i7-7700HQ processzort, Nvidia GeForce GTX 1080-as videokártyát 8GB GDDR5x V-rammal, 16 GB DDR4 memóriát. A méret és súly alacsonyan tartása érdekében 15,6-os kijelzőt kapott a kütyü, és egy 512GB M.2 PCIe x4 SSD meghajtót, ennek köszönhetően alig 2,2 kg-ot nyom.

Az állítható billentyűzet világítás és a tetszetős dizájnnak köszönhetően sok játékos kedvence lehet ez a laptop, különösen azok várták már nagyon, akik az Asus típust kedvelik.

H.Cs.

2018 legjobb játékosok számára fejlesztett gamer laptopjai közül néhány. Ha érdekel a téma, az alábbi kulcsszavakra keresve találhatsz olvasnivalókat: hardver csere, Intel gyártmány, laptop szerviz, laptop vásárlás okosan, processzor javítása, hardver összehasonlítás, SSD választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr513790116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

victor vacendak 2018.04.03. 16:55:21

2008 óta van egy Dell XPS-em 17-es kijelzővel dupla videokártyával. Ebből kiindulva idiótának kell lenni ahhoz, hogy gamer laptopot vegyen az ember. Én is az voltam. Tetszett, hogy van hozzá távirányító, hogy komolyabb hangszórói vannak, hogy állítható a világítás színe, hogy full HD-nál nagyobb felbontású az LCD-je, hogy Logitech billenyűzete van háttérvilágítással meg egy kis státusz kijelzővel, amin látom a hőfokokat, a játékok statisztikáját, vagy akár híreket olvashatok. DE:
12 kiló a táppal együtt, ami nem sokkal kevesebb, mint egy PC ház. Cipeltem mindkettőt 1000 km-es ingázás közben. Nem volt leányálom egyik sem. De a laptop a belső zsúfoltság és az extrém hő miatt biztosan tönkre fog menni. És garanciaidőn túl nagyon nehezen lehet alkatrészt kapni hozzá, annyira modell specifikus minden hardver bennük. Video, memória stb. És ha van is valami cserealkatrész, az el fog avulni, és onnantól kész vége. A régi játékokat viszi, az újakat nem. Miközben a PC-vel nincs ilyen probléma...

Paprikajancsi007 2018.04.03. 17:14:23

@victor vacendak: 2008 as laptoptol mit varsz? Csoda,hogy 5 evvel ezelott nem ment mar tokre.

rfalcon 2018.04.03. 18:04:22

@victor vacendak: A 12 kg hihetetlennek tűnik egy laptopnál.

2018.04.03. 18:49:39

@victor vacendak: nyugodtan összehasonlíthatod egy 2008-as PC-vel.. mi is volt akkor a menő? Core2duo? :) és csodálkozol, hogy nem viszi a legújabb játékokat? nahát.. :)
Ha még most is csinál az a gép valamit, mikor megnyomod a bekapcsológombot, akkor áld az eget, ne reklamálj. Nincs olyan asztali 2008-as pc, amiből bármilyen alkatrész is használható lenne egy 2018-as gépben (na jó, talán a gépház).

hillman. 2018.04.03. 18:51:31

" Laikusként a mobilitásról nem igazán tudnék nyilatkozni, annyi biztos, hogy az elhivatott WoW-os nyaralás, utazás közben is csatlakozni akar a társakhoz, ezt pedig a legjobb számítógép segítségével akarja megtenni."
Ahány megrögzött játékost csak ismerek otthon maradnak amig a család nyaral és élvezik , hogy játszhatnak.(nem gyerekekre gondolotam)

"megtalálhatjuk benne a hetedik generációs Core i7-7700HQ processzort,"
Na de melyiket? a 2.6ost vagy a 2.9est vagy a 3.8ast?
"Nvidia GeForce GTX 1080-as videokártyát 8GB GDDR5x V-rammal, " Több pontosságot. A két véglete közt több mint 100k a különbség.

a keresztényeket bántani tilos 2018.04.03. 19:20:47

Egy ssd-s i7 procival, és geforce karival szerelt dell inspiron laptopon játszom. Soha nem volt teljesítmény problémám, a gép nincs 3 kiló. A sógorom hasonló árban vásárolt gépe (lásd még bitcoin) szarabbul viszi a játékokat. Soha nem vennék asztali gépet még egyszer az életben.

Ezek a 10 kilós dögök pont a mobilitást veszik el plusz kettő fps-ért. Faszság.

victor vacendak 2018.04.03. 19:25:35

@Paprikajancsi007: igen, és aki megveszi ezeket a marha drága cuccokat, az hasonlóra számíthat. ezért nem éri meg egyik sem. hacsak nem olyan gazdag az illető, hogy leszarja, hogy 3-4 ezer dollár ment a kukába. bár aki ennyire gazdag, az vagy vesz apple laptopot (amivel nem lehet játszani), vagy komoly asztalit...

@rfalcon: ok. rátettem a mérlegre. táska, táp, laptop. 9,5 kiló. túloztam. de ez még így is rohadtul nehéz, ha nem az autóban hever, hanem vinni kell.

Rejtélyes 2018.04.03. 20:06:24

AW 17 R4-nek nem cserelheto az aksija, igy potaksit bajosan tudsz hozza hordani :) Nameg az AW-nek az az elonye, hogy vasarlaskor eleg szeles palettan tudod varialni, igy az enyem 1080-al, 32GB RAMmal, 1440p-s kepernyovel is csak 4.5Kg. (plusz a 330W-os tap) Pont idealis hordozni egy hatizsakban, es pont tul nehez, hogy konnyen ellophato lenne :D

Feesh 2018.04.03. 21:04:45

Hmm, eleg sokat elmond a blogrol hogy a valodi gamer laptopok eddig nem szerepeltek; Clevo/Sager valaki?

Kicsit vicces hogy allitolag az Alienware-nel nem a dizajn a fontos, pedig sajnos eppen csak az jellemzo rajuk miota a Dell megvette a ceget.

De gustibus non est disputandum

victor vacendak 2018.04.03. 21:05:38

@okostojas007: "nyugodtan összehasonlíthatod egy 2008-as PC-vel.. mi is volt akkor a menő? Core2duo? :) és csodálkozol, hogy nem viszi a legújabb játékokat? nahát.. :)"

Mármint mi nem viszi? A laptopomban 4 magos Core2 Extreme proci van, ami akkor az átlag PC felett volt, de aztán nagyon hamar lemaradt. És bővíthetetlen volt, mert 1-2 év múltán már nem gyártottak hozzá alkatrészt. Aztán a Dell inkább megvette az Alienware-t és abból lett az XPS utódja. A PC-knél ez az avulás nem ennyire látványos és harmad annyi pénzből követhető a trend, mint, amibe egy újabb laptop kerül.

"Ha még most is csinál az a gép valamit, mikor megnyomod a bekapcsológombot, akkor áld az eget, ne reklamálj. Nincs olyan asztali 2008-as pc, amiből bármilyen alkatrész is használható lenne egy 2018-as gépben (na jó, talán a gépház). "

Működni működik a 2008-as laptop, de videokarit kellett benne cserélni, mert az elégett. Hála a magyar Dellnek volt egy régi kétmagos nVidia, ami pont ebbe a gépbe való, különben szívtam volna. Új billentyűzet meg az ebay-ről bontott (mert az ESC kiesett). A rossz belső hűtés miatt inkább csak netezésre meg hidden object játékokra alkalmas. Summa summarum, az erőgépeknek jó hűtés kell, és az ezeben a csodalaptopokban aligha ideális.

2018.04.03. 23:27:24

@victor vacendak: nemigazán értetted meg amit írtam, nade sebaj.. próbáld újra :)
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása