Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Hódít a retrokonzol mánia

2018. július 27. - laptopcafe
Hódít a Commodore 64 újracsomagolt változata, a THEC64 Mini retrokonzol

Harmincöt éves hardverteljesítmény újracsomagolva

commodore c64 miniA fiatalok az Xbox brutális teljesítményét, a gamer laptopok és asztali gépek hihetetlen gyorsaságú hardvereit keresik, az idősebb generáció viszont a 80-as 90-es évek játékkonzoljaival nosztalgiázik. A gyerekkori emlékek újraélése utáni vággyal magyarázható, hogy akár harminc ezer forint körüli összeget is kifizetnek egy olyan hardverért, melynél már az automata mosógép is erősebb számítógépet kap.

A poszt aktualitása, hogy októberben Amerikában is kapható lesz a Commodore 64 újracsomagolt változata, mely Európában már 2018 márciusától elérhető.

Újracsomagolt hardver

A THEC64 Mini néven megvásárolható konzol, a leírás szerint 50%-ban megegyezik az eredeti hardverrel. Bár konkrét specifikációt nem találtunk, a leírás szerint a 64KB RAM-mal, zeneszintetizátorral és színes vagy fekete-fehér grafikával felszerelt konzol visszarepít minket az időben. Az 1982-es modell nem teljesen egyezik meg az eredeti változattal, hiszen a mai tv-készülékek is sokat változtak, ezért a C64 kapott egy HDMI csatlakozót, amely elvileg 720p felbontásban képes működni. (Az eredeti hardver nem lenne képes ilyen felbontásra.) Találunk rajta két USB portot, egy retro joystick-et is. A múlt szerelmesei asztali gépként is használhatják, ha kedvelték a C64 BASIC-et.

thec64 hd tvA fejlesztéseknek köszönhetően a programozáshoz már nincs szükség kazettás magnóra, hanem USB flash segítségével frissíthetjük a szoftvert.

A klasszikus joystick segítségével játszhatunk a 64 előretelepített játék valamelyikével. A THEC64 előretelepített játékai: Alleykat, Anarchy, The Arc of Yesod, Armalyte, Avenger, Battle Valley, Boulder Dash, Bounder, California, Games, Chip's Challenge, Confusion, Cosmic Causeway, Creatures, Cyberdyne Warrior, Cybernoid, Cybernoid II, Deflektor, Everyone's a Wally, Firelord, Gribbly's Day Out, Hawkeye, Heartland, Herobotix, Highway Encounter, Hunter's Moon, Hysteria, Impossible Mission, Impossible Mission II, IO, Jumpman, Mega-Apocalypse, Mission A.D., Monty Mole, Monty on the Run, Nebulous, Netherworld, Nobby the Aardvark, Nodes of Yesod, Paradroid, Pitstop II, Ranarama, Robin of the Wood, Rubicon, Skate Crazy, Skool Daze, Snare, Speedball, Speedball 2, Spin Dizzy, Star Paws, Steel, Street Sports Baseball, Summer Games II, Super Cycle, Temple of Apshai Trilogy, Thing on a Spring, Thing Bounces Back, Trailblazer, Uchi Mata, Uridium, Who Dares Wins II, Winter Games, World Games, Zynaps.

Retro Kínából

A retro szerelmesei nem kell, hogy beérjék az eredeti utángyártott változatával, mindössze 7 ezer forintért beszerezhetnek Kínai hamisítványt is, mint például a Retro Console. Ez a gép 500 beépített játékot tartalmaz, ami a valóságban persze csak valamivel több mint 350, de a fejlesztőmérnökök itt törődtek a nosztalgiára vágyókkal és a játékok minőségét egy speciális algoritmussal direkt lerontották, így HD tévékészüléken is visszakapjuk a katódsugárcső zúgását és a rettenetes szintetizátor sivítását.

retro konzol aliexpressRetro játékok

Természetesen a retro konzolok megjelenésével retro játékokat is piacra dobnak a gyártók. A THEC64 Mini előnye, hogy amennyiben megunnánk a 64 beépített nosztalgiajátékot, bármikor vásárolhatunk újakat, illetve régieket, kinek hogyan tetszik jobban.

Ne gondoljuk azt, hogy a 35 évvel ezelőtti game-eket már csak úgy utánunk hajítják, Egy jobb válogatás akár 10 ezer forintba is kerülhet, szerencsére az internetről sem túl bonyolult letölteni őket.

the c64 jatekokImpossible Mission II – magyar fejlesztés

A THEC64 konzol egyik játéka az Impossible Mission II, melynek fejlesztői: Szentesi József, Cseri István és Kanizsai Zoltán. A játék elődje, az Impossible Mission az első térképes, egyetlen alapkoncepcióra épülő játék volt, ezt folytatta a második rész is, rengeteg újítással. A fejlesztés legnagyobb nehézsége az volt, hogy a játék szoftverét összezsugorítsák a megfelelő méretre, melyet a C64 már kezelni tud.

A most megvásárolható konzolhoz is kaphatunk leírást, szakirodalmat, mely segítségével bárki retrojáték fejlesztővé válhat.impossible mission 2 eredeti

Hódít Európában és Amerikában is a retrokonzol mánia vagy divat. Néhány téma, melyet tovább olvashatnak látogatóink: laptop szerviz, hardver javítás, számítógép csere, alkatrész vásárlás, memória bővítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4914142841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása