Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Ingyenes online levelezőrendszerek

2018. április 15. - laptopcafe

„Hol csináljak e-mail címet?” Melyik szolgáltatónál?

online email laptopHétköznapi életünk részévé váltak az informatikai vívmányok. Vannak „dolgok és kütyük”, melyek nélkül a munkavégzés, ügyintézés lehetetlen, ilyen például a mobiltelefon és a hozzá tartozó telefonszám, a személyi számítógép vagy laptop és ilyen az e-mail cím is. Az elektronikus postafiók segítségével bárhol és bármikor kaphatunk leveleket, üzeneteket - és ez hivatalos ügyeknél nélkülözhetetlen. Még előfordulnak olyanok, akik a Google keresőben arra a kérdésre keresik a választ, hogy: „Hogy csináljak e-mail címet?”, de a többség szakszerűbben fogalmaz és inkább az iránt érdeklődik, hogy „Hol regisztráljak e-mail fiókot?”. A modern e-mail rendszerek előnye, hogy a postaláda szolgáltatás mellett rengeteg kiegészítő funkciót is kínálnak ingyenesen, esetleg némi reklám megtekintése után.

Nem szabad elfelejteni, hogy bármennyire is megbízhatónak tűnik egy online szolgáltató, az e-mailek csak saját, esetleg bérelt szerveren keresztül továbbítva lehetnek védettek a marketinges leskelődőktől. Mint ahogyan a most kipattant Facebook botrány is rámutatott, a szolgáltatók különböző céllal, de feldolgozzák minden kommunikációnkat. Például a Chrome böngészőben fogadott és küldött üzeneteket a Google gépi úton feldolgozza, hogy személyre szabott reklámokat készíthessen az e-mailfiók tulajdonosának.

Megnézik a leveleimet?

A gépi feldolgozás nem azt jelenti, hogy illetéktelen személyek átolvassák az üzeneteket, hanem azt, hogy egy gépi algoritmus kikeresi azokat a termékeket és szolgáltatásokat, melyről másokkal levélben társalgunk, ennek segítségével reklámüzeneteket küld a fiók címére. Ez a szolgáltató számára azért hasznos, mert így célzott reklámokat tud értékesíteni a megrendelők számára.

Gmail, a Google levelezőrendszere

Az egyik legnépszerűbb levelezőrendszer, ahol könnyen és gyorsan készíthetsz saját e-mai címet, az a Google által fejlesztett Gmail. Az egyszerű és letisztult rendszert rendkívül könnyű kezelni, és szükség esetén többlépcsős beléptetés is beállítható. Ez annyit jelent, hogy alapesetben jelszó beírásával kell belépni, de kérésünkre a rendszer a helyes jelszó beírását követően sms-kódot is küld az okostelefonra, és csak ennek beírását követően láthatjuk leveleinket.

gmail online levelezo

A Gmail rendszerének több előnye is van. A Google profil regisztrációját követően egyetlen helyről érhetjük el az összes kapcsolódó szolgáltatást is: Google Drive, Youtube, Fotók, Naptár, Térkép, keresőrendszer és még sok egyéb. Regisztráció után a Google 15 GB-os tárhelyet biztosít, melyen a szolgáltatások osztozhatnak, ennek előnye, hogy nagyméretű fájlokat is küldhetünk, ilyenkor a rendszer feltölti az állományt a Google Drive-ra, és e-mailben csak az elérhetőségét küldi el partnerünknek, aki ezután dönthet úgy, hogy csak megnyitja azt, vagy letölti saját laptopjára. A 15 GB-os terület ingyenes, de már havi 5000 Ft-ért bérelhetsz 100 GB-nyi helyet.

A Google rendszerének még egy nagy előnye, hogy minden platformon elérhető, egyszerre használhatod okostelefonon, tableten, személyi számítógépen és laptopon is. Itt készíthetsz magadnak Gmail címet.

Microsoft Outlook

A Microsoft Outlook levelezőrendszere azok számára lehet ideális, akik azt szeretik, ha a leveleik a saját PC-jén,  laptopján vannak lementve. A rendszer támogatja a POP/IMAP protokollokat, a Windows 10 szerves része. Az operációs rendszerbe történő belépés is ilyen fiókazonosítás segítségével történik, ezután érhetők el a Microsoft egyes szolgáltatásai: Skype, Áruház, OneDrive, Office online és még sok más. Az Outlook előnye, hogy egyelőre kevesebb a felhasználója a Google rendszeréhez viszonyítva, ezért könnyebb jó e-mail címet regisztrálni. A Windows 10 posta programjában pedig bármikor elérhetőek a levelek offline módban is.

freemail laptop

Freemail – [freemail]

A freemail egy ingyenes magyar levelezőrendszer, mely 1997-től működik. A legutolsó, 2014-es adat szerint 3,74 millió aktív postafiókjuk működik, ezért nehéz megfelelő postafiók címet regisztrálni. A freemail online üzemben  vagy levelezőprogram segítségével érhető el, 10 GB tárhelyet kapunk és 1 GB-os fájlok továbbítása lehetséges. A rendszer egyik hátránya, hogy az inaktív fiókokat 90 nap után véglegesen és visszavonhatatlanul törli a rendszer.

Egyéb online levelezőrendszerek, a teljesség igénye nélkül:

Yahoo – nem túl elterjedt Magyarországon, ezért egyedi e-mail címek regisztrációjára alkalmas lehet, 1 TB tárhelyet biztosít üzeneteink számára.

iCloud – az Apple eszközök használói számára érdemes ilyen fiókot regisztrálni, hiszen csak ezzel érhető el az AppStore.

Citromail – magyar levelező rendszer, 2 GB-os tárhellyel. Egyes vélemények szerint lassú a hozzáférés.

Figyelmeztetésül érdemes ezt is megjegyezni, hogy a két említett magyar szolgáltatónak szakmai körökben eléggé negatív a megítélése, ugyanis nem követik a nemzetközi szabványokat, ezért sok népszerű külföldi rendszerből nem érkeznek meg rájuk az emailek.

Ingyenes online levelezőrendszerek, melyek bárhol és bármikor elérhetők. Néhány olyan tech téma, mely további olvasásra lehet érdemes: Dropbox online szolgáltatás, Google kereső, jelszó használata e-mail fiókhoz, laptop szerviz.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4813834024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.15. 15:46:35

A Freemailnél kimaradt, hogy rendszeresen előfordulnak több napos kiesések.

A Citromail felhasználóit nem értem, mert a fél világon spam listán van a szolgáltató, így gyakran nem tudnak se levelet írni, se fogadni...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.04.16. 09:49:20

Meglepne, ha a yahoot kevesebben használnák, mint a Citromailt...

xaba99 · http://landf.blog.hu 2018.04.16. 16:07:44

"„Hol csináljak e-mail címet?” Melyik szolgáltatónál?"
Szóval hol is?
Se pro, se kontra semellyik mellet, semmi tényleges összehasonlítás, látszik, hogy a Gmail-es rész felénél elfogyott a lendület.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása