Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Ingyenes online képszerkesztők

2018. április 07. - laptopcafe
ingyenesen használható online képszerkesztők - néhány ajánlat: Pixiz, Canva, Aviary, Splashup -

Prezentáció, önéletrajz, fotómontázs készítése online

aviary online szerkeszto

A szoftvergyártók többsége az úgynevezett instant applikációk létrehozásában látja a jövőt. Ennek lényege, hogy nem kell az egyes programokat telepíteni a laptopra, számítógépre vagy okostelefonra, hanem a szükséges programrészletet az internetről tölti le az eszköz, tehát online működhetnek az alkalmazások. Az online, instant applikációk előnye tehát, hogy megkímélhetjük magunkat és gépünket a feltelepítéstől, az elkészült dokumentumok, képek, állományok pedig nem foglalják a helyet merevlemezünkön, mivel felhőtárhelyen tárolhatók, ezért bárhol, bármikor, kisebb erőforrással rendelkező kütyük segítségével is használhatók. A programgyártók számára azért is lenne előnyös ez a típusú programhasználat, mert lényegében kiküszöbölhető lenne a szoftverlopás, illetve nagyobb bevételeket érhetnek el az ingyenes programok egyes részeinek fizetőssé tételével.

Az instant applikációk ellenzői a nagyfokú függőséget emelik ki, hiszen a felhasználók minden adata online tárhelyeken, a programot készítők számára láthatóan helyezkedne el. Az online alkalmazások már nem a távoli jövőt jelentik, hiszen az ingyenesen telepíthető képszerkesztő programok mellett rengeteg olyat találhatunk, melyet online érhetünk el. Az online képszerkesztők közül mutatunk be párat, a teljesség igénye nélkül. Az általunk kiválasztott oldalak a Google keresőjében jó pozíciót értek el, de természetesen számtalan egyéb oldalt is találhatsz.

pixiz foto szerkesztPixiz

A Pixiz egy egyszerű képszerkesztő, fotómontázs készítő oldal, melyet nem elsősorban laptopra, hanem okostelefonra szántak készítői. A magyar nyelven is – bár gyenge, gépi fordítással – elérhető oldal használata pofonegyszerű. A főoldalon megjelenő sablonképekre kattintva kiválaszthatjuk az átalakítás módját, ezután feltölthetjük a gépről a fényképet, de lehetőség van webkamerás kép készítésére és Facebook fénykép betöltésére is. A létrehozott montázs alapból csak körbevágható és azonnal feltölthető Facebookra, vagy a Pixiz oldalán kap linket, ha pedig az eredménnyel nem vagy megelégedve, további szerkesztési lehetőségek nyithatók meg.

Itt vörös szem korrekcióra, átméretezésre és sok egyéb beállításra is van lehetőség. Az online szerkesztő fordítása nagyon rossz, ezért a minimális angol tudással rendelkezők inkább az eredeti verziót használják.

canva szerkeszto

Canva

Az egyik legnépszerűbb online képszerkesztő a Canva, mely segítségével plakátok és poszterek, prezentációk, önéletrajzok, fotómontázsok és még sok más is tervezhető. Ennek a platformnak az előnye, hogy közösségi munkára is alkalmas, egyszerre többen is szerkeszthetik az egyes projekteket. A használat megkezdéséhez regisztrálni kell, ezt megteheted a Facebook, Google+ profil, vagy pedig e-mailcímed segítségével.

Az oldal ingyenes és fizetős sablonokat is kínál a felhasználók számára, gyorsan és könnyen készíthetsz el bármilyen grafikai megoldást. Az oldal előnye, hogy minden igényhez kínál speciális megoldásokat, emellett rengeteg általános sablont is találhatsz.

Online készíthetsz szórólapot, infografikát, logót, de még Facebook-hirdetés megszerkesztésében is partner az oldal.

Aviary

Egy meglepően egyszerű, de remekül használható online fényképszerkesztő az Aviary. Az online rendszer segítségével rendkívül gyorsan és egyszerűen retusálhatók a fényképek, és a megosztás előtt különböző effektusok segítségével fel is turbózhatók. Az online szerkesztő kezelőfelülete pofonegyszerű, a kezelőgombok minimál dizájnnal készültek, a funkcionalitás a legfontosabb. Az elkészült montázst vagy fényképet letöltheted a laptopra vagy az okostelefonodra is.

Splashup

Sokak által az egyik legjobb online képszerkesztőnek tartott oldal a Splashup, mely használatához csupán egy egyszerű online regisztrációra van szükség. A könnyen kezelhető és gyors rendszer a régebbi Photoshop programokra emlékezteti a felhasználókat. Az oldal érdekessége, hogy külön ablakban nyílik meg, így használói egy feltelepített szoftver érzését kapják. A szerkesztő tartalmazza az összes szükséges eszközt és kiegészítőt, amire a fényképek manipulációja során szükségünk lehet. Nemcsak saját, gépünkről  feltöltött fényképeinket szerkeszthetjük, hanem Picasa, Facebook vagy más online tartalmat is képes behúzni.

Tudjuk, hogy az itt említetteken kívül sok érdekes és izgalmas online szerkesztő található a neten. Ha tudsz olyanról, melyet érdemes megemlíteni, írd meg róla véleményedet a Facebook oldalunkon.

Ingyenes és részben fizetős online képszerkesztők, melyeket PC-n, laptopon és okostelefonon is használhatsz. Néhány olyan téma, mely érdekelheti olvasóinkat: böngésző kiválasztása, ingyen letölthető szoftver, laptop javítás, online tárhely bérlés, program telepítése.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1013814616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clodovicus S. Carolus 2018.04.08. 22:20:07

Sok évvel ezelőtt jómagam is összeszedtem az akkor menő online grafikai alkalmazásokat, melyek többsége faék egyszerűséggel bírt, így komolyabb, igényesebb munkákra alkalmatlannak bizonyultak. Nos, a világ változott, az igények a béka popója alá csúsztak, így a leggyengébbek is jónak számítanak. Pláne, ha figyelembe vesszük az általános ez irányú képzés minőségének romlását is.
Ettől függetlenül a fenti cikk, s a benne foglaltak bátran ajánlhatók, hiszen ma már nincs igény a minőségre, csak a praktikumra, ami pikk-pakk elkészíthető akár útközben is.

Ajánlok ezek mellé vagy helyett egy friss magyar fejlesztést itt:
www.oapix.com
Érdemes kipróbálni, bár én még csak néhányszor dolgoztam a programmal, de nem rossz.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.04.09. 15:48:48

Érdekes válogatás, át fogom böngészni.

Ami így elsőre felmerül: hol van az ingyenesség buktatója?
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása