Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Eredeti kínai laptop

2018. június 30. - laptopcafe

Európában is hódít a Xiaomi

xiaomi mi notebook airSokáig csak poénnak hangzott az „eredeti kínai” kifejezés, manapság viszont egyre többen választják a Kínából érkező, vállaltan kínai termékeket. Persze a legtöbb márkás terméken is megtaláljuk a Made in China feliratot és a Lenovo név is magabiztosan cseng a laptopok piacán, mégsem mindenki vásárol „eredeti kínait”.

A Xiaomi Inc

A Xiaomi Inc. egy pekingi székhelyű kínai vállalat, mely elektronikai eszközöket gyárt. A 2010-ben alapított cég okostelefonok gyártásával kezdte, majd fokozatosan áttért az okosotthonok kialakításához szükséges házvezérlő rendszerekre, manapság jóval szélesebb a termékkínálatuk, az alábbiakat vásárolhatjuk meg tőlük: laptop, tablet, drón, VR szemüveg, kamera, tv, hangszóró, fülhallgató, okoscipő, okosóra, elektromos kerékpár, robot és még sok más.

Megvásárolható Mi laptopok

A Xiaomi gyárt laptopokat is. A hivatalos webshopot böngészve mindössze 10 megvehető modellt találunk, a legolcsóbb valamivel 200 ezer forint fölött van, a legdrágább majdnem 380 ezer forintba kerül. A 203 ezer forintos Mi Notebook Air – 12,5-öt 8-14 nap alatt szállítja le a cég Magyarországon. A gép hardverének specifikációja meglehetősen jó adatokat tartalmazi:mi notebook laptop

  • súly – 1,07kg
  • kijelző -12,5 colos full HD, 176 ppi
  • processzor – 2,26 GHz Intel Core m3
  • videokártya – Intel HD Graphics 615
  • 4 GB RAM
  • 128 GB SATA SSD
  • Lítium-ion polimer 37 Wh akkumulátor 11,5 órás üzemidővel
  • Billentyűzet világítás

A notebookot Windows 10 operációs rendszerrel szállítják.

Mi Notebook Pro – 15,6

A legdrágább laptop 378 ezer forintba kerül, ezért a pénzért nyolcadik generációs Intel Core i7-es processzort, NVIDIA GeForce MX150 grafikus kártyát, 16 GB memóriát, 256 GB PCIe SSD-t és ujjlenyomat leolvasót kapunk.

Bár a cég leírása szerint rendelkeznek magyarországi szervizzel, valószínűleg a budapesti laptop szervizek többsége nem vállalná az ilyen gépek javítását.

Mijia okos futócipő

Az okoscipő 15 ezer forintba kerül és elvileg IP67-es védelemmel van ellátva, tehát vízálló és csatlakozik az okostelefonodhoz, Bluetooth 4.0-án keresztül, Android és iOS 8.0-hoz. Az információgyűjtést a beépített, 6 tengelyes érzékelő végzi. Hivatalosan még nem lehet megvásárolni, várhatóan két hónap múlva jelenik meg (a hirdetmény szerint).xiaomi mijia okoscipo

Mi Bunny MITU Block Robot

A Xiaomi okos építőjátékot is gyárt. A Mi Bunny Robot egy Bluetooth segítségével távirányítható, önkiegyensúlyozó rendszerrel is ellátott robot játék. A robot 978 alkatrészből áll, melyek bizonyos mértékig variálhatók, az eszköz szoftverét pedig önállóan írhatjuk meg. A robotot háromféle módon irányíthatjuk: mobil applikáció segítségével, joystick-kal, vagy Gyro, GPS rendszer segítségével előre programozottan.xiaomi robot

A kütyü blokkokból épül fel, melyek egyenként programozhatók. A programozórendszer felépítése is rendkívül egyszerű, gyerekbarát kialakítású, a programozás PC-n, laptopon vagy okostelefonon egyaránt végezhető.

Mi Wifi

A Xiaomi egy sor hálózati eszközt is gyárt. 3 ezer forint körüli áron vásárolhatunk Wifi repeatert, jelerősítő jelismétlőt, a legolcsóbb Mi WiFi Router Nano pedig csupán 6 ezer forintba kerül.

A komolyabbnak tűnő, négyantennás Mi Router 3c ára sem éri el a 8 ezer forintot. Ezért a pénzért egy WAN és két LAN csatlakozóval ellátott készüléket kapunk, mely 2,4 és 5 GHz-en is működik. Természetesen erre a termékre is vonatkozik a 8-14 napos szállítási határidő.

A Xiaomi az elektronikus berendezések piacának minden szegmensében tud versenyképes áron kínálni eszközöket. Ezek megbízhatóságáról csak bizonyos idő elteltével, a tapasztalatok összegzése után tudunk véleményt formálni. Addig is mindenki csak a saját felelősségére vásárolja ezeket a termékeket.


Eredeti, Kínában gyártott, kínai laptop. Ha szeretnél a témával jobban megismerkedni, az alábbi olvasnivalókat ajánljuk: notebook választás, laptop javítás, Wifi beállítás, okos eszköz szoftver, érdekes hardver eszközök, budapesti szerviz, router javítás, számítógép vásárlás Budapest.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6114083265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.07.16. 10:27:03

Nekem kicsit drágácskának tűnnek ezek a laptop-árak.Tekintve, hogy kínai és ki tudja milyen kémprogram jár vele ingyenesen... :D
Az okoscipő mi a lóf@$zra jó?
Lassan már teljesen átesünk a ló túloldalára ezekkel az "okos" holmikkal...
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása