Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

5 tipp SSD-vásárlás előtt

2.rész – Az SSD sebessége és az operációs rendszer cellavédő szerepe

2016. április 22. - laptopcafe

Szeretnél egy szuper SSD-t, amivel gyorsabb a laptopod, azonnal indulnak a programok (és valahogy az egész gép jobban működik)?

Lehet, hogy már megnézted az SSD árkategóriáját, esetleg a tárolókapacitásról is vannak elképzeléseid, de még ne rohanj az üzletbe!

Érdemes elgondolkozni néhány kérdésen, mielőtt megvennéd az új SSD-t. Milyen sebességi tényezőket kell mérlegelni az SSD kiválasztásakor?

A laptopodon lévő operációs rendszer alkalmas arra, hogy segítsen az SSD élettartamának meghosszabbításában?

Ezekre a kérdésekre adunk választ cikkünk folytatásában.

43980242_m.jpg

A sebesség szempontja több tényezőből áll

Sokan a szédítő sebesség miatt imádják az SSD-ket.

Összefoglaltuk, milyen adatokra kell rákérdezni, mikor már komolyabban nézelődni kezdesz a jobbnál jobb teljesítményű SSD-k között:

  • Milyen az SSD elérési ideje? (Azaz mennyi idő telik el a parancs beírása és megvalósulása között. Az ideális intervallum 0,1-0,3 ms=0,0001-0,0003 másodperc).
  • Milyen a másodpercenkénti írási/olvasási műveletek száma véletlenszerű szegmensben?
  • Milyen az SSD 4k írási/olvasási tempója? (Az apró fájlok kezelésekor lesz nagyon fontos).
  • Milyen a szekvenciális írási-olvasási sebessége Mb/s-ban? (A nagyobb fájlok esetében lehet döntő szerepe)

 

Milyen operációs rendszerhez használjuk az SSD-t?

Bármilyen hihetetlen, még az op rendszered típusa is befolyásolja az SSD-kártya teljesítményét.

Érdemes Windows 7, 8 vagy 10-es keretben gondolkodni, mert ezek a legjobbak. A Windows 7 feletti változatokban az op rendszer segít az SSD-re írt információk arányos elosztásában és csökkentésében, ezáltal hosszabb élettartamot biztosít az SSD-nek. Ezt a műveletet TRIM-parancsnak nevezik, de a cella elhasználódás-vezérléseként is emlegetik az informatikai szakik.

A lényeg, hogy Windows 7 felett az operációs rendszer segít az SSD kopásának megakadályozásában, XP-n pedig a történet nem fog működni. 

Az SSD beszerzése előtt legyen egy vele kompatibilis op rendszered.

 

Válassz a legjobb SSD-k közül. Ha nálunk vásárolsz, ingyen beszereljük a laptopodba!

https://www.laptophardware.hu/laptop-ssd.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr38654770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.03.31. 14:39:44

Hasznosnak találtam a tippeket, amiket olvastam itt. Eléggé belassult a gépem, elindulás is több időt vesz neki igénybe, úgyhogy elkezdtem nézelődni, hogy hol lenne érdemes megvenni az SSD meghajtómat. Ár-érték arányban gondolkozom www.ujsagomat.hu/media-markt/felporgetjuk-az-estedet-szerdatol-13-03-2019/ itt megnéztem,hogy a Media mit ajánl, meg persze a többi elektronikai cég újságait is megnéztem, hátha akciós valami
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása