Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Tippek és beállítások a Google kereséshez

2017. december 06. - laptopcafe
speciális google-keresés - tippek és ötletek a tartalomkereső használatához - beállítások, releváns találatok

google kereses gyorsanSegítünk a pontosabb találati listák kialakításához

Életünk meghatározó részévé vált az internethasználat. Amellett, hogy a kommunikációban, a kapcsolattartásban segítségünkre van, olyan felületet biztosít az emberek számára, ahol bármilyen tartalmat megoszthatnak, közzétehetnek. A világhálón lévő tartalmat már nemcsak számítógépen böngészhetjük, hanem laptopon, táblagépen vagy okostelefonon is fogyaszthatjuk, ha sikerül megtalálni azt, ami érdekel bennünket. Az egyik legnagyobb probléma, hogy a hatalmas adatmennyiségből a felhasználó a lehető legrövidebb időn belül megtalálja azt, amire szüksége van.

A Google kereső

Az információk közötti gyors keresés lehetőségének megteremtésében látott üzletet a Google, mely megteremtette a saját keresőalgoritmusát. Bár laikusként úgy tűnhet, hogy a keresés annyiból áll, hogy egymás után átnézzük az egyes állományokat és megvizsgáljuk, hogy az adott kifejezés szerepel-e bennük, valójában sokkal összetettebb folyamatról beszélünk. A gyors és a felhasználó számára fontos keresés és keresési találatok megjelenítése céljából a Google indexálja, nyilvántartja az egyes weboldalakat és a rajtuk található tartalmakat, ezért amikor beírunk egy keresőszót, akkor nem indul el az algoritmus a világhálón, csupán a saját adatbázisát kell átnéznie. A Google „keresőrobotjai” járnak időről időre a weboldalakon és feltérképezik a releváns, fontos tartalmakat.

google kezdooldal

Hogyan keressek a Google-ban?

A Google keresője egy fantasztikus eszköz, mellyel szinte bármilyen hasznos információt megtalálhatsz, ha megfelelő módon használod. A releváns, tehát a keresés szemszögéből fontos találati listák eléréséhez néha pontosítani kell a beírt kifejezést, hogy a kereső is megértse azt.

A Google eleve a felhasználó segítségére siet azzal, hogy a találati listát csoportosítja: összes, képek, videók, térképek, hírek, egyebek. Ezeket a csoportokat a találati lista felső sorában találod meg.

Kevesen tudják, hogy a Google főoldalán a jobb alsó sarokban lévő beállítások gombra kattintva úgy módosíthatják a keresőszempontokat, hogy pontosabb eredményt kapjanak. A beállítások menün belül a

Keresési beállítások pont az első, mellyel könnyíthetünk, illetve változtathatunk a találati listán.

  • Megadható, hogy 10 és 100 között hány találat jelenjen meg egyszerre az oldalon.
  • Eltávolítható a szexuális tartalom a keresőlistából.
  • Beállítható, hogy az egyes találatok új böngészőablakban nyíljanak meg.
  • Kiválasztható, hogy milyen régióban történjen a keresés.
  • A keresési előzmények figyelembevételével alkalmazkodik az oldal a felhasználó szokásaihoz.

Speciális keresés a Google-ban

google specialis kereses

A jobb alsó Beállítások menüben találjuk a Speciális keresés almenüt, mely segítségével tudjuk pontosítani a keresendő szavakat, kifejezéseket. Itt az alábbiak megadására van lehetőségünk:

  • Egyszerre több szóra együttesen keres a Google.
  • Pontos kifejezésre való keresés – a főoldalon idézőjelbe véve kereshetünk konkrét kifejezésekre.
  • Bármely szóra való találatot kilistázza – a kifejezések közzé „vagy”, „or” szócska beillesztésével érhetjük el ezt az eredményt.
  • Ha vannak szavak, melyeket el kell kerülni a keresés során, akkor mínusz (-) jelet kell tenni eléjük.
  • Kereshetünk itt számokra vagy értékekre a megadott tartományban.
  • A speciális keresésen belül szűkíthetjük is a keresési találati listát nyelvek, régiók, utolsó frissítés, webhely, a kifejezés oldalon elfoglalt helye, fájltípus és felhasználási jogok szerint is.

A Google speciális keresése segítségével jobb és pontosabb találati listát kaphatunk, ami akkor fontos igazán, ha valamilyen tudományos munkát vagy szakfeladatot végzünk.

Tippek és pontos felhasználói beállítások a Google kereséshez minden felhasználó számára érthetően megfogalmazva. Ha szeretnél még hasonlóan érdekes témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk: Google laptop, keresés használat, találati lista javítás, laptop szerelés, mobil eszköz használata, tablet akkumulátor, keresés gyorsan.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr713449881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása