Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Ingyenesen letölthető szövegszerkesztő programok 2017

2017. április 16. - laptopcafe

szoveg szerkesztes laptopTippek és tanácsok laptop tulajdonosok számára

A laptop és számítógép használat egyik mindennapi feladata a szövegszerkesztés és gépelés. A Laptopok operációs rendszerétől függően a legtöbb felhasználó az operációs rendszer által preferált irodai programcsomagot szokta használni. A Windows operációs rendszerrel rendelkező laptopokon általában a Microsoft Office programcsomag fut, melynek szövegszerkesztője a Word program. Az Apple gépek tulajdonosai számára a Word mellett a Szövegszerkesztő is rendelkezésükre áll, bár a Microsoft Notepad-ját sem használjuk hosszabb szövegek begépelésére.

Az fizetős alkalmazáscsomagok mellett az interneten több nyílt forráskódú ingyenes programcsomag is a felhasználók rendelkezésére áll. Ezeket teljesen ingyen letölthetjük a laptopra, és rendelkezésünkre áll az irodai munka számára nélkülözhetetlen alkalmazások sora.

OpenOffice.org

Az egyik legnépszerűbb, magyar nyelven is elérhető, ingyenesen letölthető irodai programcsomag az OpenOffice.org. A szövegszerkesztőt is tartalmazó csomag a legtöbb operációs rendszerre telepíthető, segítségével OpenDocument Format (OCD) fájlokat hozhatsz létre és szerkeszthetsz. A szövegszerkesztő előnye, hogy egyetlen kattintással készíthetsz PDF fájlokat, és Flash támogatással is rendelkezik.

Az OpenOffice.org projectet 2010-ben a fő fejlesztő Sun Microsystems vállalattal együtt felvásárolta az Oracle. A két részre szakadt cég hivatalos szárnya a továbbiakban az Apache OpenOffice alkalmazást fejlesztette, mely néhány éve leállt, de a korábbi verzió ingyenesen letölthető az interneten itt.

open office szovegszerkesztoA fejlesztői csapat többi tagja belefogott a LibreOffice irodai szoftver fejlesztésébe, melyet itt tölthetsz le. A program telepíthető és hordozható, tehát azonnal futtatható változatban is elérhető. A biztonsági hibák és az újabb operációs rendszerekre történő optimalizálás miatt az utóbbi, LibreOffice csomagot ajánlom letöltésre, mivel ezt 2017-ben is tovább fejlesztik.

A LibreOffice csomag tartalma:

  • Writer – dokumentumszerkesztő, szövegszerkesztő program
  • Calc – táblázatkezelő
  • Impress – bemutató készítő program
  • Draw – rajzszerkesztő
  • Math – matematikai képletek szerkesztéséhez
  • Base – adatbázis létrehozó és szerkesztő program.

Az ingyenes szövegszerkesztő előnyei:

  • Egyik fő előnye, hogy ingyenesen telepíthetjük a laptopra
  • A csomagban találunk szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentációkészítő szoftvert is.

Hátrányai:

  • Némi időbe és gyakorlásba telik áttérni az MS-Office programról az OpenOffice használatára.
  • Nem tökéletes a helyesírás ellenőrzés.
  • Az Office Word dokumentum beolvasásakor helytelenül jelennek meg bizonyos formázások.

Érdemes laptopra OpenOffice-t telepíteni?

Ha egyszerű gépelésre, szövegbevitelre keresünk szoftvert, akkor nem szükséges megvásárolnunk a drága Microsoft programokat, ehhez ingyenesen is letölthetünk szoftvert az internetről, bár a Notepad is rendelkezésünkre áll a Windows operációs rendszer részeként telepítve.

Az OpenOffice segítségével megnyithatjuk és szerkeszthetjük a Word dokumentumokat, ami nagy előny és időnként kincset érhet, a telepítő 211 MB-s méretével nem foglal túl sok helyet, a szoftver gépigénye is alacsony.

Notepad++

Ha nincs szükséged az irodai programcsomagokban található rengeteg formázási és szerkesztési lehetőségre, csak egyszerűen és gyorsan szeretnél szöveget begépelni, vagy programozni, vagy weboldal kódot írni, akkor a Notepad++ a legjobb választás. A Notepad++ programot 2017-ben is ingyenesen letöltheted itt. A szövegszerkesztő alkalmas C++ programnyelvű kódok olvasására, támogatja a Win32 API-t és az STL-t.

A Notepad++ szövegszerkesztő előnyei

  • Kezeli a makrókat
  • Beépített FTP-kliens
  • Kényelmes kiemelés a HTML-tegek CSS részeinél
  • Többnyelvű felhasználói felület
  • Pluginok segítségével bővíthető a program funkcionalitása

Hiányosságai:

  • Csak Windows operációs rendszerre telepíthető.

 

Ingyenesen letölthető szövegszerkesztő programok 2017-ben az internet legjava, melyet laptop tulajdonosok figyelmébe ajánlunk. Néhány hasonlóan érdekes és izgalmas téma további olvasásra szánva: alternatív szövegszerkesztő, laptop szerviz, ingyen letölthető program, irodai program, OpenOffice program, Notepad.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4412429771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jótét lélek 2017.05.08. 18:19:24

WPS Office messze veri a Libre- és Openoffice-t. Windowsra és Linuxra is elérhető, nagyon hasonlít a kezelőfelülete az újabb Microsoft Office-ra és tökéletesen kompatibilis az annak újabb verióiban mentett dokumentumokkal.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása