Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Laptop tisztító szerek és eszközök

2017. június 26. - laptopcafe
A notebook tisztán tartása: laptop kijelző és billentyűzet tisztítása: szerek, eszközök

laptop tisztitasKívül, belül fontos a karbantartás

A laptop rendszeres karbantartásával megelőzhető annak meghibásodása. A hűtőrendszer rendszeres tisztításával a káros túlmelegedés kerülhető el, ami az alkatrészek élettartamát hosszabbítja meg, de a nagyobb katasztrófák is megelőzhetőek.

A belső tisztítás fontosságának hangsúlyozása mellett a laptop külső burkolatának ápolása és tisztán tartása is minimum heti rendszerességgel kell, hogy történjen. A külső tisztán tartás nem csak a vizuális élmény fokozása érdekében fontos, hanem azért is, mert a külső burkolatra rakódott piszok könnyen a gép belsejébe kerülhet. A karbantartást és belső tisztítást célszerű szervizben, szakembere bízni, hiszen a legújabb laptopok szétszerelése már nem egyszerű feladat. Ha mégis saját kezűleg szeretnéd kitisztítani és újrapasztázni a laptop hűtőrendszerét, érdemes előtte megnézni egy Youtube videót. Mivel az 1-2 éves laptopra még gyári garancia van, ezért az ilyen gépeket semmi esetre sem szabad otthon javítani, tisztítani, a régebbi modellek belső tisztításáról már biztosan találsz megfelelő videót az interneten.

Külső tisztítás, ápolás

A laptop külső tisztításánál három fontos szabály van:

  • Ne karcold meg a kijelzőt és a műanyag burkolatot!
  • Ne használj túl sok tisztítófolyadékot!
  • Ne sértsd meg a zárjegyeket, garanciajegyeket, szoftverjegyeket.

Laptop kijelző tisztítása

A laptop tisztítást érdemes mindig a kijelzővel kezdeni. Sokan eleve csak a kijelző tisztításával szoktak foglalkozni, hiszen egy-egy tüsszentés, zsíros ujjlenyomat zavaró lehet munka vagy filmnézés közben. A laptopkijelző tisztításakor érdemes letakarni egy papírlappal vagy rongydarabbal a billentyűzetet, hogy a tisztítószer, koszdarabok vagy zsebkendőmorzsalék ne essen be a billentyűk közzé.

A laptop kijelző tisztítására négy gyakori tisztítóeszköz kapható:

  • Száraz tisztítókendő
  • Nedves tisztítókendő
  • Kijelző tisztító folyadék
  • Kijelző tisztító hab.

A száraz tisztítókendő önmagában nem alkalmas a kijelző tisztítására, általában tisztítóhab vagy tisztítófolyadék szükséges hozzá. Előnye a papírzsebkendőkkel és papírszalvétákkal szemben, hogy nem foszlik szét, nem morzsálódik könnyen, így tisztítás közben nem keletkezik szemét, amely a billentyűzet közé kerülve gondot okozna.

Nedves tisztítókendő

laptop kijelzo tisztitasA nedves tisztítókendők használata rendkívül egyszerű és kényelmes. Hátrányuk, hogy használatuk gyakoriságához képest gyorsan kiszáradnak. Ha az ár / érték arány szempontjából vásárolsz, és a 100 vagy még több darabos kiszerelést veszed meg, a kendők felének elhasználása után már csak mint száraz törlőkendő használható. Napi tisztítás esetén ez természetesen nem érvényes, de a felhasználók többsége legfeljebb hetente, vagy még ritkábban tisztogatja a laptopját.

Kijelző tisztító folyadék

Az egyik legnépszerűbb tisztító megoldás a laptop tulajdonosok körében. A makacsabb piszkokat is könnyen eltávolíthatjuk a kijelzőről és a műanyag burkolatról is. Használatához egy puha rongyocskára van szükség, de papírszalvéta, papír zsebkendő és papírtörlő is megfelel.

Fontos, hogy megfelelő mennyiségben használjuk a tisztítószert, akkor a legbiztonságosabb, ha nem a laptopra fújjuk, hanem a tisztítórongyot nedvesítjük be vele és úgy töröljük át a gépet. A puha papírtörlők előnye, hogy foltmentesen letörölhető a tisztítószer a felületről.

Kijelző tisztító hab

A laptop kijelzőjén kívül bármilyen kijelző tisztítható a segítségével. A tisztítófolyadékkal ellentétben ezt csak közvetlenül a tisztítandó felületre szabad fújni. Előnye, hogy szinte lehetetlen túladagolni, így nem kell aggódni a laptop meghibásodása miatt. Hátránya, hogy a tisztítófolyadékkal szemben nem túl takarékos a használata.

Laptop billentyűzet tisztítása – a laptop lelkének kapuja

laptop billentyűzet tisztítasaA laptop billentyűzetének tisztán tartása több szempontból is fontos. Mivel napi szinten érintkezünk ezzel a felülettel, rengeteg piszkot, akár baktériumot is felhordhatunk rá. Ha a gépet a család több tagja is használja, esetleg a gyerekek is, el kell gondolkodni azon, hogy nem érdemes-e ezüsttel kezelt billentyűzetet, billentyűket vásárolni, hiszen az ezüst antibakteriális hatású.

A laptop billentyűzet tisztán tartása a korábban említett nedves törlőkendők vagy tisztítófolyadék segítségével végezhető el. A billentyűzetközök tisztántartására a porszívó vagy morzsaporszívó alkalmas, ha pedig tökéletes munkát szeretnél végezni, sűrített levegő segítségével távolíthatod el az oda nem illő dolgokat a billentyűk alól.

Ha a billentyűzet beragad vagy helytelenül működik, akkor mindenképpen laptop szervizben kell elvégezni a tisztítást. Budapesten a Laptophardware szervizben mindig gyorsan és szakszerűen végzik el a gépek karbantartását és tisztítását.

Laptop tisztító szerek és eszközök vásárlása webshopban lehetséges, de a szervizben könnyen és gyorsan elvégzik a munkát. Néhány további érdekesség olvasóink számára: laptop tisztítás, laptop szerviz, kijelző, billentyűzet, tisztítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5712621083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása