Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

A laptop billentyűzet helyes tisztítása

2016. április 13. - laptopcafe
Laptop billentyűzet tisztítás házilag vagy budapesti szervizben. Klaviatúra megtisztítása - kendő, ecset

Hogyan kell megtisztítani a laptop billentyűzetét?

Sűrített levegő spray, mikroszálas kendő, ablaktisztító és egy ecset. 

Mi a közös ebben a 4 dologban? 

Ezekkel az eszközökkel tudsz profin laptop billentyűzetet tisztítani – cikkünkből az is kiderül, hogyan!

 laptop billenyűzet tisztítása helyesen

A tisztítás folyamata

Az ecset nemcsak Picasso vagy Rembrandt kezében hasznos, a laptop tisztítására is zseniális eszköz. Első lépésben söpörjük ki vele a gép klaviatúráját lassan és alattomosan pusztító port.  

Dolgozz határozott mozdulatokkal, nehogy valamelyik szennyeződés megússza a tisztítási folyamatot. Kövesd itt is a fokozatosság elvét, mint mondjuk egy edzésen vagy az élet más területein. Érdemes először kisebb, majd nagyobb mozdulatokkal végezni az ecsetelést. 

Nézzünk körül a betűk közt rejtőző apró koszfoltok között, és csapjunk le rájuk a sűrített levegő spray segítségével! Indítsd a folyamatot mondjuk a Ctr gombnál, és menj végig a sprayt fújva az alatta lévő vízszintes soron, egészen a Delete-ig.

Aztán jöhet a többi vízszintes szakasz, míg az egész billentyűzet ragyogni nem kezd a tisztaságtól. 

Az utolsó lépés: fújj egy kevés ablaktisztító folyadékot a mikroszálas kendőre, majd finom körkörös mozdulatokkal töröld át vele a billentyűzetet. Itt nagyon körültekintően kell eljárni, mert a billentyűzetbe beleakadó kendő könnyen kiugraszthatja a helyéről valamelyik gombot!

Célszerű kevés tisztítófolyadékot használni, mert a betűk közé szivárgó víz több problémát okoz, mint amennyit megold, és a laptop billentyűzet tisztítása balul sülhet el.

A biztonság kedvéért nézd meg a billentyűzet szakszerű tisztításáról szóló videónkat, hogy minél profibb munkát végezz:

És ha már végképp menthetetlen a helyzet, tehát a tisztítás után is „kuka” a billentyűzet, hozd el hozzánk, hogy minél hamarabb meggyógyítsuk!

Ha pedig egy új billentyűzet beszerzésén gondolkodsz, itt nézz körül:

https://www.laptophardware.hu/laptop-billentyuzet.html

A Laptophardware-nél gyors és olcsó kiszállítással rendelheted meg az új billentyűzetet, vagy szervizeinkben díjmentesen szerelünk be a gépedbe!

Téma: A notebook billentyűzet helyes tisztítása otthoni körülmények között. Klaviatúra hiba javítása tisztítással, hiba elhárítás, klaviatúra meghibásodás elhárítása, kosz, laptop billentyűk megtisztítása, notebook kijelző meghibásodás, notebook tisztítás, laptop-billentyűzet szennyeződés eltávolítása, leöntöttem_a_laptopom kávéval, mit tegyek?

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr808602070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása