Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Google doodle játékok

2018. augusztus 09. - laptopcafe

Ingyenes Google minijátékok nyárra

google packman doodleAki már használta a Google keresőjét, észrevehette, hogy a cég emblémája (logója) alkalmanként valami más rajzolattá, firkává (angolul doodle) változik, és egy-egy jelentősebb eseménynek vagy személynek állít emléket.

A doodle szó jelentése olyan firkálmány, melyet a diákok unalmukban vetnek papírra. Gyakran láthatjuk, hogy a hagyományos Google emblémát valamilyen rajz vagy grafika esetleg animáció helyettesítheti. Az sem ritka, hogy a logó egy interaktív játék, amelyet a feliratra kattintva indíthatunk el.

Google fejlécjátékok

A Google fejlécében látható játékok általában egyetlen napig érhetők el, ritkán 2-3 napig, azonban a Google doodle archívumban bármikor elérhetjük őket, így ingyen minijátékhoz juthatunk az év bármely napján.

A Google doodle weboldalát itt érhetjük el, nincs más dolgunk, mint a keresőbe beírni a „game”, tehát játék szót és máris megjelenik a Google által készített valamennyi játék.

google fifa fejlecFIFA VB 2018

Mivel a "game", játék szó nemcsak az interaktív játékokra vonatkozik, a legutóbbi „játék” témájú Google fejléceket láthatjuk először, ami jelenleg a 2018-as futball világbajnokság egyes játéknapjaira készített egyedi doodle.

A Google Doodle archívumban jóval több emblémát láthatunk, mint amennyivel a hétköznapok során összefutunk. Ez azért lehetséges, mert nem minden Google fejléc jelenik meg minden országban. Az embléma oldalának megjelenése után lejjebb görgetve a „Az ünnepi embléma megjelenítésének helye” feliratú térképen nézhetjük meg, hogy mely országokban volt ez a kép a kereső nyitóoldalán.

google kerti torpe hajigalasKerti törpe hajigálás

2018. június 10-e a kerti törpék napja volt a Google keresőjében. Ebből az alkalomból egy kerti törpe hajigálós játékkal lepték meg a látogatókat. A játékmenet a minijátékoknak megfelelően nagyon egyszerű. Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző törpét, az egérgomb kattintásával kilőhetjük egy hajítógép segítségével. A cél az, hogy minél messzebbre repüljön a kerti dísztárgy. A gomb újbóli lenyomásával a törpét földhöz vághatjuk, ahol az egyes tereptárgyak rugalmas dobbantóként messzebbre juttathatják törpénket. Azok számára, akik a játék mellett tanulni is szeretnek, a Google részletes leírást mellékelt a kerti törpék történetéről is.

Rubik-kocja – 3D játék

A Rubik-kocka sem maradhatott ki a Google doodle-ek közül. 2014. május 19-én a keresőembléma egy billentyűkkel irányítható, kirakható Rubik-kocka volt. A játék linkjére kattintva a weboldal összekeveri a kocka színeit, amit azután az egérrel irányítva vagy a billentyűk segítségével újra kirakhatunk. A virtuális kockát semmivel sem könnyebb vagy nehezebb kirakni, mint a valódit.

google rubic doodleZamboni

Frank Zamboni amerikai feltaláló nevéhez fűződik a jégpálya-karbantartó gép elkészítése. Az ő tiszteletére jelentkezett 2013. január 16-án a Google a Zamboni doodle-lel. A minijáték lényege, hogy a jégpályán megjelenő karcolásokat a lehető legrövidebb útvonalon eltüntessük, különben kifogy a gépből az üzemanyag. A nyári hőségben is játszható apróság itt található.

google zamboni jatekPac-man

A játék 30. születésnapja alkalmából a Google Doodle Pack-Man-né alakult, ahol a hagyományos játékmenetet követve szórakozhatunk. A minijáték most is elérhető ezen a linken.

Google doodle, laptopon is játszható mini játékok. Ha szeretnél további érdekes témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk számodra is: billentyűzet tisztítás, Google alkalmazások, laptop javítás, ingyen letölthető játék.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr414171861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása