Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

5 tipp SSD-vásárlás előtt

1.rész – Büdzsé, élettartam és kapacitás

2016. április 20. - laptopcafe

Az SSD (angolul solid state drive, magyarul szilárdtest-meghajtó) egy apró, mégis zseniális adattároló eszköz. 

Felpörgeti a lomha laptopok teljesítményét és biztonságban tartja a fontos adatokat. SSD-vel gyorsabban töltenek be a laptopok, azonnal indulnak a programok, a fájlok átküldési tempója pedig csaknem tízszer pörgősebb.

Nagyon kicsi, akár a zsebedben is elfér, viszont nem fog könnyen széttörni, károsodni, mert nem tartalmaz mozgó alkatrészeket. És villanyszámla-barát: a laptopba rakva sem fog sok energiát fogyasztani. Még a leggyengébb SSD is kanyarokat ver a hard drive teljesítményére, klasszisokkal jobban működnek vele a gépek. 

Ideje elgondolkodni egy SSD beszerzésén, de mi alapján válassz a kínálatból?

Erre a kérdésre válaszol a következő cikkünk! 

17878105_m.jpg

Milyen árban gondolkodsz?

A büdzsé nagysága az első, amit bármilyen vásárlás előtt át kell gondolni. 

A Laptophardware üzleteiben már 15 000 forint fölött vehetsz 120 gigás SSD-t, a 240 Gigás kategória 30 000 Ft körül kezdődik, de 480 GB-os és 500 gigás SSD-t is vehetsz, melyek már egy magasabb árat képviselnek:

https://www.laptophardware.hu/laptop-ssd.html

 

A tárolókapacitás kérdése

Az emberek többsége a nagy sebesség és a hihetetlenül gyors elérési idő miatt vesz SSD-t, hogy felélénkítse a komótos tempóban dolgozó gépét. 

Mások viszont a tárolókapacitás növelése miatt vásárolnak SSD-t. Az operációs rendszert, a felhasználói adatokat és a legfontosabb programokat is ráteszik az SSD-re.(Arra viszont a mindennapi használatban majd figyelned kell, hogy a tökéletes működéshez az SSD-n 10-15% szabad helynek kell lennie).

Kérdezz rá az üzletben, mit bír a készülék és annak megfelelően válassz SSD-t, hogy mennyi adatot, programot szeretnél tárolni rajta. 

 

Milyen élettartamú lesz az SSD?

Nyugi, az esetek többségében elég sokáig bírják a gyűrődést.

A rutinos szakemberek szerint egy átlagosan használt SSD 4 év alatt a kapacitásának mindössze harmadáig jut el, így valószínűleg nem kell évente a szervizbe szaladni vele.

De mindenképpen kérdezz rá a garanciára. 

 

Válassz a legjobb SSD-k közül, és ha nálunk vásárolsz, ingyen beszereljük a laptopodba!

https://www.laptophardware.hu/kereses.html?q=ssd

 

Folytatása következik

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr898647128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása