Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Akkumulátortöltő és áramtermelő ruházat

2017. november 13. - laptopcafe

okos kabát - akkutöltőKell-e nekünk okoskabát?

Az okoskütyük behálózták életünket, mindenki használ okostelefont, táblagépet, laptopot, okosórát és még sok mást. Ezek mindegyike akkumulátorról kapja az áramot, tehát folyamatosan tölteni kell a kütyüket. A most fejlesztett okoskabát ezt a töltési folyamatot hivatott megkönnyíteni. Mivel a töltő csatlakoztatása nem mindig jutna eszünkbe, és kényelmetlen is lenne folyton dróton tartani a készülékeket, a cég vezeték nélküli akkumulátortöltésre alkalmas kabátot fejlesztett ki.

Okoskabát vagy töltőkabát?

Az akkumulátortöltésre alkalmas kabáttól némileg eltér az okoskabát, mely funkcionalitás terén sokkal többet tud. A BauBax cég által tervezett Travel Jacket képes tölteni az okostelefont és a tabletet, találunk benne helyet a fülhallgatónak, az üdítősüvegnek, felfújható párna tartja a nyakat, melyen az utazások alatt aludni is tudunk, a zsebek pedig fűthetők, hogy mindig melegben legyen a kéz.

Az akkumulátortöltő kabát ennél lényegesen egyszerűbb és valószínűleg népszerűbb is lesz. Ez csak annyit tud, hogy menet közben feltölti az elektronikus kütyüinket.

A tervező szerint a kabát nem helyettesíti majd a hordozható töltőket, de szükség esetén elegendő áramot biztosít ahhoz, hogy megnézzük a térképet vagy a menetrendet utazás közben, vagy hazatelefonáljunk a családnak.

Áramtermelő ruhák

akkus szovet

Az okoskabát csak a beépített telepek, akkumulátorok segítségével tudja tölteni az okostelefont vagy a táblagépet. Ez a beépített telep a ruha kényelmes használhatósága miatt nem lehet túl nehéz, ezért alternatív konstrukciók, megoldások kidolgozására van szükség.

Azt már sokan tapasztalták, hogy a suhogós dzsekiben megsimogatott házi kedvenc bizony képes áramütést indukálni, tehát mozgás közben a megfelelő anyagból készülő ruházat felületén elektromos töltések halmozódnak fel, amit valamilyen módon össze kell gyűjteni és annak segítségével akár a mobiltelefon akkumulátorát is tölthetjük.

Az elektromosságot termelő ruhák ötletei:

Elektromos textil – a textilszálak közzé speciális anyagot szőnek a tervezők, mely így az akkumulátor rétegeihez hasonlóan működik. Ezzel a módszerrel lényegében bármilyen ruhát akkumulátorrá alakíthatunk, a termelt elektromosság mértéke azonban még kérdéses.

akkutolto csizma

Akkumulátortöltő cipő – a cipőt lehet talán a legkönnyebben áramtermelésre használni, hiszen folyamatos fizikai behatásnak van kitéve. Az áramtermelő lábbeli képes megfelelő mennyiségű energiát létrehozni, itt a csatlakozással és az áram továbbításával vannak még gondok.

Thermo dinamó – a kutatók olyan ruhaanyag kifejlesztésén dolgoznak, mely képes a testhőt elektromos árammá alakítani, így bármikor, menet közben is tölthetjük a tabletet.

napelemes ruha

Napelemes ruha – talán a legegyszerűbb megoldás a nap energiájának felhasználása. Tervezők és dizájnerek olyan napelemeket tartalmazó ruhákat terveznek, melyek amellett, hogy képesek tölteni az akkumulátorokat, kényelmesen viselhetők és a divatot is követik.

Akkumulátortöltő és áramtermelő ruházat mindenki számára elérhető áron és tetszetős kivitelben. Ha szeretnél érdekes olvasnivalóhoz ötleteket, az alábbi témákat ajánljuk:

laptop akkumulátor töltése, alternatív akkumulátor vásárlása, kütyü leírása, okos eszköz feltöltése, laptoptöltés vezeték nélkül, univerzális asus laptop töltő leírása és vásárlása, alternatív mobil töltési lehetőségek

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4913259067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása