Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

4 tanács a laptop töltőjéhez

2016. április 11. - laptopcafe

A laptop töltő helyes használata - tanácsok

A laptopod töltőjével óvatosan kell bánni, mert olyan érzékeny, mint egy tinilány. A töltőkábel nem megfelelő használata tüzet és áramütést okozhat, az univerzális töltők pedig könnyen tönkretehetik a laptopod.

A töltő ne legyen gyakran ágyban vagy hősugárzó mellett. 35 fok fölött viszonylag gyorsan végzel vele! És arra is gondolni kell, hogy a töltő minél távolabb legyen a kutyádtól és a cicádtól-különösen a fogaiktól….

Lássuk, mik a legfontosabb szempontok, amire érdemes odafigyelni a laptop töltőjével kapcsolatban!  

laptop töltő - hardver-szerviz

A kábel a töltő legérzékenyebb része

Nem szabad csavargatni, mert a benne lévő rézvezetékek könnyen eltörnek, és máris kereshetsz új töltőt. A kábel sokkal tovább működik, ha a kötegelő segítségével tárolod.

Ha mindenképpen fel akarod tekerni a kábeleket a töltőre, akkor azt mindig egy irányba tedd.

A szakadt kábel ráadásul nagyon veszélyes. A külső fekete szigetelés „ápol s eltakar:” nem látod tőle a belső szakadásokat, ami komoly kárt tehet a laptop alaplapjában és a hálózati tápegységben is.

A megtört hálózati kábeltől bármikor erős áramütést kaphatsz, még tüzet is okozhat!

Figyelj a kábelre és a megfelelő tárolásra, mert rengeteg rizikó rejlik a kábel csavargatásában és károsodásában. 

A háziállatok imádják a töltőkábel ízét

A cicák és kutyák valamiért ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy megízleljék a laptop töltőjét, illetve kábelét. Egy-két alkalommal még mosolyogva vetünk véget a váratlan „lakomáknak”, de gondolj bele, hogy ez nem játék!

A töltő kábele ilyenkor fokozottan károsodik, és tönkreteheti a gépet - vagy téged egy durva áramütéssel.

Gondoskodj róla, hogy a töltő távol kerüljön a kisállatok fogaitól. Az ajtórésben se legyen, mert az legalább olyan könnyen töri a kábelt, mint az említett rágási folyamatok. 

Hol használd a laptoptöltőt?

A szakértők szerint kemény felületen legyen, mondjuk egy asztalon vagy parkettán. 

Ne használd ágyban, takarókra és párnákra rakva, de hősugárzók közelében se felejtsd a töltőt, mert az könnyen gyengíti a teljesítményét. 

A töltőt soha ne tárold olyan helyen, ahol a hőmérséklet 35 fok fölé merészkedik!

Felejtsd el az univerzális töltőket

Mert rekordidő alatt kinyírják a géped. 

Nagyon drágák, és a legveszélyesebb bérgyilkosra emlékeztetnek: elég, ha véletlenül fordítva dugod be a gépbe, és a rossz polaritás azonnal elpusztítja a laptopod.

Az univerzális töltők nemcsak méregdrágák, de elég veszélyesek is. Ha ránk hallgatsz, maradj inkább a gyári vagy a gyárival megegyező minőségű helyettesítő laptop töltőknél, melyeket a Laptophardware üzleteiben is megrendelhetsz Budapesten (Fehérvári út, Béke utca)

A lényeg a márka és a típus azonossága: Dell tablethez Dell töltőt, Lenovo notebookhoz márkaazonos adaptert, Asus laptophoz Asus akkutöltőt használj - és máris kisebb a kockázat

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr38587494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása