Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Gyorssegély, ha elromlik a laptopod!

2017. július 09. - laptopcafe

Diagnosztika házilag

laptop javitas szervizbenMit kell tenni, ha elromlik a laptopod, de neked szükséged van rá nagyon sürgősen? Adja magát a válasz, hogy gyorsan vidd el a laptopszervizbe, de nem mindig van erre lehetőség, és előfordulhatnak olyan esetek, amikor az otthoni javításnak is van létjogosultsága. Ha a laptop nem működik, az nem jelenti azt, hogy elromlott, több más oka is lehet annak, ha nem tudod bekapcsolni a hordozható számítógépedet.

A legújabb gépek már összeforrasztott műanyag burkolatban kaphatók, melyet nemhogy otthon, de még szervizben is nagyon körülményes javítani. A régebbi modellek esetében a laptop akkumulátora bármikor eltávolítható volt, manapság lefagyáskor csak a reset gombra számíthatsz.

Lássunk néhány egyszerű diagnosztikai lépést, melyek segítségével megállapíthatod, hogy milyen javításra van szükséged, kell-e laptop szervizbe vinni a gépet.

A laptop nem ad ki semmilyen hangot, a lámpái nem világítanak. Ha a gép ventilátora, régebbi modellek esetében a merevlemeze nem zúg, a kijelző sötét marad, akkor a legvalószínűbb, hogy a tápellátással van gond. Ha mindössze a laptop töltőjével van baj, akkor a Laptophardwarenél vásárolhatsz egy új egységet és már folytathatod a munkát, ha a töltővel nincs baj, akkor az áramkörök valamely részén lehet a hiba, de ezt csak a szakemberek tudják megállapítani, ezért vidd a gépet szervizbe.

laptop melegedes forrosodasHa a laptop működik, az ellenőrző lámpák működnek, de a kijelző továbbra is sötét, akkor a videokártya vagy a laptop kijelzője hibásodhatott meg. Kapcsolj a laptophoz egy külső monitort. Ha a monitoron nem jelenik meg kép, a laptop videokártyája hibásodhatott meg. Egyes modellek esetében a videokártya cserélhető, de az általános megoldás a laptop alaplapjára integrált videokártya, ezt csak laptop szervizben cserélhetik speciális berendezés segítségével. A videochip cseréje nem minden esetben megvalósítható, és meglehetősen drága mulatság.

Ha a laptop kijelzője romlott el, Budapesten a Laptophardware szervizben gyorsan és garanciálisan kicserélhetik a meghibásodott alkatrészt.

A laptop elindul, a BIOS betöltődik, de a Windows operációs rendszer nem jelenik meg. Itt is legalább két hibalehetőség van: a laptop merevlemezének meghibásodása vagy az operációs rendszer meghibásodásával kell számolni. A laptop merevlemezét a szervizben ingyenesen kicserélik a szakemberek, ha ott veszed meg az új alkatrészt. A Window rendszer helyreállítását az operációs rendszer telepítőlemezével kísérelheted meg, végső esetben irány a laptop szerviz.

A laptop burkolata forró, a gép időnként kikapcsol. Valószínű, hogy a laptop hűtőrendszerének hatékonysága csökkent. Ennek helyreállításához lehet, hogy elegendő kitisztítani a hőszerélő bordák lamelláit, de lehetséges a ventilátorcsere szükségessége is. A laptop tisztításával te is próbálkozhatsz, de érdemes ezt is szakemberre bízni, aki gyorsan, szakszerűen és adatvesztés nélkül végzi el ezt a munkát is.

laptop billentyuzet javitasA laptop billentyűzetének egy része, vagy az egész nem működőképes. A laptop billentyűzetét vagy billentyűit a laptopszervizben cserélik, a munkát a helyszínen megvárhatod. A laptophardware-nél vásárolt billentyűzetet ingyenesen szerelik be a gépbe.

Folyadék került a laptopba. Azonnal húzd ki a laptop töltőt, távolítsd el az akkumulátort, amennyiben lehetséges, és sürgősen vidd a laptopot szervizbe. A leöntött laptopot szakszerűen tisztítani kell, mivel az alkatrészei oxidálódhatnak, és bizonyos idő elteltével véglegesen kiéghet az alaplap.

Gyorssegély, ha elromlik a laptopod és sürgősen szeretnéd működőképes állapotba hozni. Néhány érdekes olvasásra ajánlott téma: billentyűzet, hp laptop akkumulátor, laptop tisztítás, laptop szerviz, akku töltő.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5112651313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása