Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Így utazz, nyaralj a laptopoddal

2017. július 16. - laptopcafe

laptop taskaTippek, tanácsok és ötletek a nyárra, ha laptoppal utazol

szállítás - áramellátás - biztonsági mentés - eszközök

A nyári pihenés, utazás alatt sem lehetünk meg kedvenc laptopunk, hordozható számítógépünk nélkül. A Facebook megosztások mellett a hosszabb blogbejegyzéseket csak laptop segítségével lehet kényelmesen legépelni, az esti filmnézés is a laptop kijelzőjén lehet igazán kellemes időtöltés. Utazás közben az amúgy is értékes elektronikát megfelelő módon óvni kell, különösen akkor, ha a hétköznap is használt munkaeszközödről van szó.

Ha utazol a laptopoddal, a következő eszközökre lesz szükséged:

  • kényelmes és biztonságos laptoptáska
  • védőfólia a kijelzőre
  • szerszámok, melyek segítségével szükség esetén szétszedhető a laptop műanyag burkolata
  • áram átalakítók az utazási célország áramhálózatának használatához
  • laptop tisztító készlet.

Fontos a megfelelő laptop táska

Utazáskor a legfontosabb, hogy a laptopodat biztonságosan becsomagold. A kényelmes laptoptáska azért biztonságos, mert nem kell gyakran cserélgetni, lóbálni, ezért a leejtés és ütés veszélye csekélyebb. A jó laptoptáskában van elegendő hely a szükséges töltőnek, áramátalakítónak, szerszám- és tisztítókészletnek, esetleg az úti okmányoknak is.

Szükség esetén hagyományos hátizsákban vagy táskában is szállíthatod a gépet, ilyenkor érdemes egy vastagabb rongydarabba, esetleg törölközőbe becsavarni.

Ne vigyél fölösleges eszközöket

A laptop mellé több kiegészítőt is vásárolhattál, ezeket érdemesebb lehet otthon hagyni. A külső merevlemez, CD vagy DVD meghajtó csak fölösleges plusz súlyt jelenthet a repülőgépen. A fontos iratokat és fájlokat a Google Drive-on a világ bármely pontján elérheted.

Figyelem: Csomagoláskor távolíts el minden eszközt a laptop USB portjából és DVD meghajtójából. Ne felejtsd el kikapcsolni a laptopot – Alvó vagy hibernált állapotban merül a laptop akkumulátora, és hő is termelődhet, melyet a zárt térben nem tud a hűtőrendszer elvezetni.

Vigyél magaddal adaptert, áramátalakítót

laptop tolto adapterHa külföldre utazol, indulás előtt érdeklődj utána, hogy a célország áramhálózatára hogyan tudsz rácsatlakozni, milyen laptoptöltőt kell használnod. Használj ki minden lehetőséget a laptop akkumulátorának feltöltésére, ha munkaügyben utazol, mindenképpen vigyél magaddal tartalék akkumulátort.

Csinálj biztonsági mentést indulás előtt

A laptopon található fontos fájlokról, esetleg az egész rendszerről készíts indulás előtt egy biztonsági másolatot, melyet egy külső merevlemezen tárolj otthon, esetleg használd a Google legújabb szolgáltatását, mely segítségével biztonsági másolatot készíthetsz a rendszeredről a Google felhőszerverében.

Ne hagy a csomagodat felügyelet nélkül

A megfelelő laptoptáska megóvhatja a laptopodat a sérülésektől, ugyanakkor felhívja a tolvajok figyelmét is az elektronikai eszközre. Ha van a gépben GPS nyomkövető, állítsd be a védelmi funkciókat. Érdemes mindig a kezünk ügyében tartani a laptoptáskát, így nem csak a tolvajoktól, de a sérülésektől is megóvhatod.

Ha repülővel utazol

laptop repulogepNe felejtsd el, hogy a röntgengép nem veszélyes a laptopon tárolt adatokra, de a fémdetektor mágneses mezője okozhat károkat a merevlemez fájljaiban.

A feladott csomagokkal a munkások nem bánnak kesztyűs kézzel, ezért csak akkor tedd a bőröndbe a laptopot, ha ez feltétlenül szükséges. Ilyenkor speciális fóliába vagy kartonpapírba csomagolhatod, hogy védve legyen. A Dell laptop a töltővel a kézitáskádban van a legnagyobb biztonságban.

Így utazz, nyaralj a laptopoddal, ha azt szeretnéd, hogy biztonságban legyen a gép és az adat is. További érdekes témák olvasóink számára: akkumulátor, Drive, Google, laptop, laptop töltő, tippek.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4412668065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tekko 2017.07.17. 13:20:25

A Google Drive-ot a világ majdnem minden pontján el tudod érni.
Kivéve mondjuk Kínát. Ha kell valami, akkor inkább legyen nálad pen-driveon.
Repülésnél kötelező kézipoggyászba tenni a Laptopot a Lítium akku miatt, kivéve ha arab országból repülsz Amerikába. Egyébként a pót akkuval érdemes vigyázni, limitált az egy ember által maximálisan szállítható lítium akkuk teljesítménye, minden akkun egyértelműen jelölve kell lennie a teljesítménynek, amit a biztonsági ellenőrzésnél meg is néznek.

Rejtélyes 2017.07.17. 14:09:46

100Wh alatti akkumulatort lehet feladott csomagba rakni, ha installalva van. A ceges laptopomnak van kiveheto es beepitett aksija is, majd a halal fogja szetszedni :) Eddig is feladtam, ezutan is fel fogom. A sajat laptopomat viszem a hatizsakomban, az egy picit tobbet er :)
Power banknal van limit: abbol max 2 lehet nalad. 100Wh alatt nem kell engedely, 100 es 160Wh kozott engedellyel. Mind a sajat laptopomnak, mina a powerbankomnak 99Wh a teljesitmenye... :)

Nameg a cikkhez: nem kell mindent eltavolitani, pl a nano-receiverek pont azert lettek kitalalva, hogy az maradhat, es a jobbak 5 eszkozt is kepesek kezelni egyszerre.
A vedofolia a kijelzore felesleges penzkidobas, csak akkor ajanlott, ha touchscreen.
A toltohoz eleg egy extra kabel, ami a celorszag konnektoraba megy. Ma mar minden adapter kepes 100-230V-ot automatikusan kezelni, ezert a kiemelt "milyen laptoptoltot kel hasznalnod" teljesen ertelmetlen.
Lehet kapni direkt laptopszallitasra kialakitott hatizsakokat, aminek a laptop-zsebe belelt, igy ez kivalthatja a laptop-taskat/tokot. Nekem egy Everki Titan-om van, mivel a laptopom picit nagy :)
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása