Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Hogyan tisztítsuk a laptop képernyőjét?

2016. április 15. - laptopcafe

Sokan mindennap laptopról dolgozunk. Még a szabadidőnkben is a képernyőt bámuljuk, mert a gépről nézzük a kedvenc filmjeinket és sorozatainkat. 

(Különösen bosszantó, ha egy izgalmas film csúcsjelenetét egy gigászi koszfolt zavarja meg a képernyőn.) 

A laptop a legtöbb háztartásban már-már családtag, így fokozott óvatossággal kell gondoskodnunk a képernyő tisztításáról. Sajnos nagyon könnyen szennyeződik, már a levegőben szállongó por is percről percre összekoszolja, így muszáj rendszeresen megtörölgetni. 

22387001_m.jpg

Korábbi cikkünkben a billentyűzet szakszerű tisztításáról írtunk, most pedig arról lesz szó, mitől lesz ragyogó a laptop képernyője!

Ne spricceljünk az ablaktisztítót az álló képernyőre

Hallottunk már ilyen esetről és nem túl kedvezőek a tapasztalatok. Röviden és tömören: ez a módszer tönkreteheti a kijelzőt, ha befolyik a alul a keret alá.

kihajtott_kijelzos_laptop.jpg

Jó úton járunk, ha az ablaktisztító folyadékkal szeretnénk indítani, de a képernyő túl sérülékeny felület ahhoz, hogy közvetlenül ráöntsük a folyadékot (beszivároghat a laptop alkatrészeibe és villámgyorsan zárlatot okozhat).

A bútorok tisztítására használt folyadékok sem jó mert csíkokat hagy, és a tiszta víz sem a legjobb megoldás mert nem oldja fel a makacs szennyeződések.

A legfontosabb, hogy hajtsd le vízszintes helyzetbe a laptopod kijelzőjét, ha engedi. Ha nem engedi akkor L alakig kihajtás után fordítsd meg a lapodat úgy, hogy a kijelző legyen a billentyűzet helyén.

kijelzo_tisztitas_l_alakban.jpg

És ami szintén fontos: kapcsold ki a laptopot tisztítás előtt, enélkül bele se vágj a műveletbe. 

Mit használjunk a képernyő törléséhez?

Tökéletes választás lehet a szemüvegek tisztításához gyakran használt finom törlő, de egy mikroszálas kendő is nagyszerű erre a célra, amit a billentyűtisztítás kapcsán említettünk.

Mások a papírtörlős megoldás hívei, vagy szarvasbőrrel tisztítanak, de az ablaktisztítós-mikroszálas kendő kombináció az eddigi legjobb változat.

Ha pedig szeretnél beszerezni egy új kijelzőt, nézz körül a Laptophardware kínálatában. Érdemes nálunk vásárolni, mert a kiválasztott laptop kijelzőt azonnal és INGYEN szereljük be a laptopodba!

https://www.laptophardware.hu/laptop-kijelzo.html

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr338631412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása