Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

Kijelzőből sohasem elég

2017. december 17. - laptopcafe

kijelzo munkahely laptopIlyen munkahelyet szeretnél te is!

Te is szereted szétpakolni a dolgaidat az asztalon? Esetleg precíz vagy, és az a jó, ha minden egy helyen található? Ahány embert, annyiféle munkahely, annyi asztal. Természetesen a számítógép és a laptop kijelzőjére is érvényes az, ami a munkaasztalokra: a nagy kijelzőn szétpakolhatjuk az ikonokat, állományokat és munkaablakokat. A legnagyobb különbség a hagyományos munkahelyek és a számítógépes munkahelyek között, hogy a legtöbb irodában egyetlen kijelzőt csatlakoztatnak a számítógéphez, a laptopnak pedig csak a beépített monitorát alkalmazzák. Ez nem minden munkához felel meg, ezért érdemes fejleszteni a számítógépes munkahelyeket.

A monitorok és kijelzők gyártói elsősorban a játékosokat célozzák meg termékeikkel, hiszen ők azok, akik sokat költenek egy, illetve több jó monitorra is, míg a munkahelyek kialakításánál a legtöbb munkáltató a minimumra szorítkozik.

Milyen monitort kell vásárolni?

kijelzo tipusokA legtöbb vásárló azzal már tisztában van, hogy olyan kijelzőt kell venni, amelynek nagy a felbontása, a HD kijelző, UHD monitor és 4k kijelző fogalmakról is mindenki hallott már, bár nem pontosan tudják, hogy mi mit jelent. A laptop és számítógépek kijelzőinek típusairól, felbontásáról itt olvashatsz.

A másik szempont a kijelzők vásárlásakor a méret. Van olyan, aki nagyot szeretne, mások éppen ellenkezőleg, olyat szeretnének, ami elfér az asztalon, a két szekrény között. A kijelzők egyéb paramétereivel és szolgáltatásaival már nem is nagyon törődünk.

Mekkora monitort vásároljak?

A hagyományos monitorok, melyeket laptophoz és személyi számítógépekhez is csatlakoztathatsz, a 15 és 34 hüvelyk közötti tartományba esnek.

A monitorok méretét hüvelykben adják meg a gyártók (egy hüvelyk 2,5 centiméter), ez a kijelző átlójának a hossza.

A kis kijelzőnek a hátrányai egyértelműnek tűnnek, míg az óriás kijelző árát tudják kevesen megfizetni. A legjobb választás a középút, egy 24 hüvelykes képátlójú monitor már elég nagy, hogy kényelmesen használhasd, az ára azonban még megfizethető.

Vásárolhatsz ultra széles, nagy kijelzőt is, ha olyan monitort szeretnél, melyen két kijelzős munkafolyamatokat is elvégezhetsz, ezek mérete 29 és 38 hüvelyk között mozog, de a képarány 21:9-es. Az ilyen kijelzők hajlított változatban is megvásárolhatók.

kijelzok munkahely

A tökéletes munkahely kialakítása

Az elvégzendő munka típusa szerint berendezhetjük számítógépes munkahelyünket több kijelző segítségével. A hagyományos munkahelyi kialakításnál, ahol egyszerre többféle adatfolyamot kell szemmel tartani, a megfelelő számú kijelzőt egymás mellé és fölé helyezik csempeszerűen. Ez a kialakítás azért kényelmes, mert minden kijelzőnek megvan a saját funkciója, azonban a kényelmes munkavégzés érdekében érdemes egy központi kijelzőt is kialakítani.

Kijelzőfal - adatmegjelenítéshez nem szükségszerű, hogy a kijelzők egyetlen egységet alkossanak, big data kezeléséhez azonban előnyös lehet, ha a munkahelyen a kijelzők egyetlen egységet alkotnak. Az ilyen kijelzőfalon a szerkesztett óriási állományok is teljes méretben jeleníthetők meg.kijelzo fal

Tervezői kijelző - néhány munkánál nem tudjuk megspórolni a kijelző méretét és kénytelenek vagyunk beszerezni a létező legnagyobb kijelzőket. Tervezésnél például az óriási érintőkijelző segíti a legjobban a munkát. A kivetítő használata ilyenkor nem célszerű, hiszen a munkatársak a kijelző előtt állva eltakarják a képet.

tervezo kijelzo

Gamer munkahely - a legváltozatosabb a gamer munkahelyek kialakítása, hiszen a kijelzők elrendezését a játék adottságaihoz igazítják a felhasználók. A leggyakoribb elrendezés azonban a vízszintesen egymás mellé kapcsolt kijelzősor, hiszen ez alkalmas a játékban generált táj megjelenítésére, így könnyen játszhatsz autó vagy egyéb szimulátorral és a FPS is szórakoztatóbb.

gamer kijelzo fal

Te melyik munkahelyen dolgoznál szívesen?

tobb kijelzos munkahely

Kijelzőből és számítógépes kütyükből sohasem elég, ezért ne csak olvass róluk, hanem próbálj is ki sokat. Érdekes lehet az alábbi témákat is elolvasni: laptop kijelző, hardver csatlakozás, érintőképernyő javítása, képernyő felbontása, számítógép szerviz.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6413507663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása