Laptop Café Blog - Laptop, tablet, netbook használat és javítás, tippek, ötletek - Laptopszerviz Pesten és Budán

6 laptop probléma, amit bízz inkább a profikra

1. rész – A gyengélkedő képernyő és a leöntött laptop

2016. április 26. - laptopcafe

Naponta számtalan sérüléssel, működési zavarral küszködő laptopot hoztok hozzánk javításra. Van azonban néhány visszatérő típushiba, melyek fellépésekor ne állj neki a csavarkészlettel az azonnali javításnak, mert jobban jársz, ha a szervizbe adod a gépet!

Mi áll a műszaki meghibásodás hátterében, ha váratlanul sötétre vált a képernyő és komolyabb gond van a laptopod kijelzőjével? Akkor is érdemes felkeresni minket, ha véletlenül sörrel öntötted le a géped!

Lássuk az első két gyakori balesetet, amikor muszáj profira bízni a géped. 

24971669_m.jpg

 

Eltűnik a kép a  laptop képernyőről

Már a fele sem tréfa: valószínű, hogy a kijelzőt megrágta az idő kegyetlen vasfoga, vagy az  elektronika rendetlenkedik benne.

Az sem kizárt, hogy megtört vagy elszakadt az LCD kábel, esetleg jelentősebb kapcsolódási hiba lépett fel. Akkor tudunk biztosat mondani, ha a saját szemünkkel láttuk a laptop állapotát. 

Mielőbb vidd szakemberhez, nehogy a gyakori anomália örök feketeséggé fajuljon. Az esetek többségében a kijelző elekektronika meghibásodása áll a háttérben, ami az LCD panel cseréjével orvosolható.

 

Kóla, kávé és limonádé – Ne igyunk a laptop felett!

A laptop nem bárpult: a gépet nem arra tervezték, hogy bírja a beszivárgó folyadékok támadását.

Sokan elég óvatlanul isznak különféle üdítőket, kávékülönlegességeket és más egyéb finomságokat a laptop fölött, és ennek gyakran felborult kóla, limonádé lesz a végeredménye, amiből a géped is kóstolót kap belőle. 

A vidám baráti sörözésekre se vigyünk laptopot. Hiába vagyunk mi óvatosak, akadhat a csapatban egy felhőtlenül mulató ismerős vagy kolléga, aki alaposan felöntött a garatra, és véletlenül meglocsolhatja egy korsó folyékony arannyal a gépünket.

Ilyenkor alapos tisztításra van szükség, amit csak egy nagy gyakorlattal rendelkező szervizben tudnak tökéletesen megvalósítani. Sok esetben sajnos az alapos tisztítás sem segít!

Keress meg minket mielőbb, ha az említett problémák valamelyike miatt nem működik a laptopod!

 

Folytatása következik

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr898664606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.05.05. 20:14:59

A laptopok is füsttel üzemelnek.Ha kijött belőlük a füst, akkor többet már nem lehet használni őket.Ilyenkor már profikhoz sem érdemes vinni őket...
:-)
LAPTOPCAFÉ - www.laptophardware.hu - Laptop szervíz Budapest - 13. kerület: Angyalföld. Webáruház és szakszerviz Pesten és Budán - Notebook alkatrészek minden típushoz. Ingyenes laptop kijelző csere, javítás. Szerelési tippek - kijelzőcsere házilag. Vírusirtó program telepítése hotdozható számítógépre - javító műhely budapest. Akkumulátor töltő, billentyűzet minden laptoptípushoz. További kulcsszavak Google kereséshez: PC meghibásodás - laptop_töltő - - számítógép megjavítása Budapesten - Béke út, Fehérvári út - szakszerű kiszolgálás
süti beállítások módosítása